4 sisustustrendiä Tukholmasta

Viime viikolla vierailimme Stockholm Furniture and Light Fair -messuilla Ruotsissa, jotka ovat osa Stockholm Designweek -tapahtumaa. Messuilla oli paljon mielenkiintoista nähtävää, joten päätimme koostaa blogimme lukijoille omasta mielestämme parhaita poimintoja vuoden 2019 sisustukseen.
12.02.2019

1. Puun eri sävyt

Kokovalkoinen loisti selkeästi poissaolollaan. Ainakin omasta mielestäni tämä on hyvä asia, sillä monipuolisemmilla vaihtoehdoilla on helpompaa luoda juuri omaan persoonaan sopiva tila. Tällä hetkellä huonekaluissa käytetään enemmän luonnonläheisiä värejä ja materiaaleja. Esimerkiksi koivu ja muut vaalean sävyiset puulajit näyttivät olevan erityisen suosittuja. Yllätykseksemme erilaisia rottinkikalusteita näkyy edelleen enenevissä määrin.

Valaisimet

Mänty huonekalut

2. Luksusmateriaalit

Messuilla nähtiin myös paljon yleellisiä materiaaleja. Muun muassa marmori ja sametti eri muodoissaan olivat selvästi yksi tämän vuoden trendeistä. Molempia löytyi niin pienistä yksityiskohdista, kuten vetimistä, kuin isommista kokonaisuuksistakin. Marmoria käytettiin erityisesti sekä keittiön että kylpyhuoneen tasoissa, ja samettia taas näkyi muun muassa tuolien ja sohvaryhmien materiaalina.

Sametti

3. Näyttävät värit ja kuosit

Kevään väriloistoa nähtiin myös näyttävien kuosien merkeissä. Varsinkin kukka- ja lehtikuviot olivat selkeästi suosittuja. Rohkeimmille sisustajille oli saatavilla muun muassa kukkakuosisia sohvia, mutta esillä oli myös pienempiä kuvioituja sisustuselementtejä, kuten tyynyjä ja lampunvarjostimia. Kuvioiden lisäksi näimme myös monia yksivärisiä huonekaluja näyttävissä jalokivisävyissä.

Värikäs sohva

Pehmeät kuosit

4. Pehmeys

Yksi messujen suurimpia trendejä oli ehdottomasti pehmeys. Huonekalut olivat pehmeitä, niin muodoltaan kuin tuntumaltaankin. Varsinkin tuolit ja sohvat olivat muotoilultaan hyvin pyöristettyjä, kuten tämän postauksen kuvistakin huomaa. Myös sohvapöydät olivat enimmäkseen pyöreitä.

Sametti tuolit

Miltä mieltä olet näistä kevään 2019 trendeistä? Olisiko joku näistä sopiva juuri sinun kotiisi?

-Pinja

Kaipaatko lisää inspiraatiota sisustukseen? Lue lisää vuoden 2019 sisustustrendeistä!