5 sisustustrendiä vuodelle 2020

Vuonna 2020 sisustajat haalivat ympärilleen aina vain luonnonläheisempiä vaikutteita. Sisustusesineiden ulkonäön lisäksi myös niiden valmistustapaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota.
16.01.2020

Uusi vuosikymmen ei tällä kertaa tuo sisustusmaailmaan rajuja muutoksia. Monet tämän vuoden trendeistä ovatkin tuttuja parilta viimeiseltä vuodelta, mikä kertoo osittain myös asenteiden muutoksesta. Vuonna 2020 sisustustrendit eivät laita sisustusintoilijoita uudistamaan koko kotiaan, vaan kehottavat siirtymään aikaa kestävämpään ja persoonallisempaan tyyliin. Kokosimme kasaan viisi sisustustrendiä, joiden uskomme kasvattavan suosiotaan.

1. Ruskean ja beigen eri sävyt

Beigen eri sävyt
Beigen sävyjen yhdistely tuo tilaan rentoutta ja kodikkuutta. Kuvassa näkyvät lasiset tilanjako-ovet tuovat mustilla kehyksillään myös tyylikästä kontrastia.

Erilaiset ruskean ja beigen sävyt jatkavat suosiotaan tänäkin vuonna. Ne tuovat mukanaan sisustukseen kaivattua kodikkuutta ja lämpöä. Eri sävyjen yhdistelyäkään ei kannata pelätä, sillä värien ja materiaalien monipuolinen käyttö tekee huoneesta mielenkiintoisemman näköisen.

Ruskeaa ja beigeä saa lisättyä sisustukseen helposti erilaisilla puisilla huonekaluilla ja koriste-esineillä. Lisäinspiraatiota sävyjen yhdistelyyn löydät myös aiemmasta blogikirjoituksestamme, joka kertoo puun värisistä liukuovikaapistoista. 

Muun muassa oheisessa kuvassa näkyvät vaaleat sormipaneelit ovat tyylikäs tapa lisätä huoneeseen vaaleaa puuta ja tekstuuria.

 

 

2. Pehmeät muodot

Koti on paikka, jossa ihmisen pitäisi voida unohtaa kaikki kiireet päivän päätteeksi. Siksi onkin tärkeää, että myös kodin sisustus tukee tätä ajatusta. Linjakkuus, pehmeys ja pyöristetyt kulmat tuovat sisustukseen tietynlaista rentoutta joka houkuttelee viihtymään.

Pyöreiden muotojen lisäksi pehmeyttä haetaan myös materiaali- ja värivalinnoilla. Esimerkiksi puuvilla, sametti ja jo aiemmin mainitut ruskean ja beigen sävyt luovat kotiisi lämpimän, mutta raikkaan yleisilmeen.

Makuuhuone

 

3. Vihreys ja luonnonläheisyys

Rentous ja pehmeys ilmenee myös luonnonläheisen sisustustyylin suosiossa. Puuvärien lisäksi kodeissa nähdään tänä vuonna myös muita luonnossa runsaasti esiintyviä sävyjä. Vihreä on yksi suosituimmista luonnonväreistä, sillä sitä on helppo tuoda esiin viherkasvien avulla huoneessa kuin huoneessa. Rohkeimmat hankkivat myös kyseisen värisiä huonekaluja tai maalaavat jopa kokonaisen seinän.

Muita luonnosta inspiraationsa hakevia värejä ovat muun muassa sininen ja sinapinkeltainen, jotka jatkavat voittokulkuaan.

Salvianvihreä liukuovi sopii kauniisti muuhun sisustukseen

Kuvassa tyylikäs kaapisto, jossa yhdistyvät mattamustat Classic Mini kehykset, salvianvihreä lasi ja kirkas peili. Salvianvihreä kuuluu Mirror Linen vuoden 2020 uutuusväreihin. 

4. Ekologisuus

Ekologisuusajattelu yleistyy entisestään niin sisustuksessa kuin sen ulkopuolellakin. Sen vuoksi monet ovatkin siirtyneet uuden ostamisen sijaan kirpputorien kiertelyyn ja vanhan tuunaamiseen. Luonnon lisäksi tämä säästää usein myös kukkaroa, ja luo kotiin persoonallisemman ilmeen. Uuden ja vanhan yhdistäminen onkin nostanut sisustustrendinä vahvasti päätään.

Esimerkiksi nämä työntekijämme Matin kotoa löytyvät LADON Ovet toimivat eteisessä todellisena katseenvangitsijana. Mattamustat kiskomekanismit löytyvät verkkokauppamme valikoimasta, mutta ovet Matti rakensi itse vanhoista laudoista. Upea lopputulos, vai mitä? Olemme aiemmin kirjoittaneet blogipostauksen jossa esittelemme muitakin asiakkaidemme tekemiä LADON Ovia, käy lukemassa se täältä.

Ladon ovet Mirror Line

5. Persoonallinen tyyli

Vaikka luettelemmekin vuoden 2020 sisustustrendejä, kaikista tärkein niistä on oman tyylin noudattaminen. Kodin pitäisi tuntua kodilta, ja kertoa jotain asukkaastaan. Persoonalliset yksityiskohdat, kuten valokuvat tai harrastuksiin liittyvät esineet luovat tilaan positiivisella tavalla asutun ilmeen. Trendeistä voi ottaa inspiraatiota, mutta niitä harvoin kannattaa noudattaa orjallisesti. Me Mirror Linella olemme aina olleet sitä mieltä, että oma tyyli on paras tyyli. Siksi valmistammekin kaikki tuotteemme mittatilaustyönä.

Kuvassa näkyvät kuviolliset liukuovet on tehty tapetin avulla. Tämä omaperäinen ratkaisu on tyylikkään näköinen, eikä varmasti löydy joka kodista. Pysy kuulolla tulevien blogikirjoitusten varalta, jos haluat kuulla näistä lisää!

Mirror Line showroom

Mitä mieltä olet tämän vuoden trendeistä? Aiotko ottaa jonkin niistä osaksi omaa sisustustasi?