Kaapistojen kevätsiivous

Monille kevätaurinko tarkoittaa kesän lähestymisen lisäksi myös kevätsiivousta. Nyt onkin hyvä aika puristella talven tomut pois kaapistoista, ja nauttia puhtaasta kodista.
24.04.2019

Aloita kausivaatteista

Musta eteiskaappi

Kevätsiivous kannattaa aloittaa käymällä läpi kaikki ne vaatteet ja varusteet, joita ei tarvita keväisin ja kesäisin. Varastoi kausivaatteet toisaalle, tai siirrä ne esimerkiksi laatikossa kaapiston ylähyllylle. Näin saadaan helposti lisätilaa käytössä oleville tavaroille.

Kun kaikki kausivaatteet on saatu pois tieltä, voidaan siivousta jatkaa käymällä läpi kaikki jäljellä olevat tavarat. Tavarat kannattaa ottaa ensin kokonaan ulos kaapista, jolloin ne ovat paremmin näkyvillä. Kaikki rikkinäiset ja väärän kokoiset vaatteet kannattaa joko kierrättää tai viedä kirpputorille. Samoin kannattaa tehdä myös sellaisille vaatteille ja muille tavaroille, joita ei enää käytä. Hyvä nyrkkisääntö on, että mikäli et ole käyttänyt tavaraa vuoteen, et luultavasti tarvitse sitä myöhemminkään. Kannattaa myös muistaa, että luopumalla tarpeettomista tavaroista saat lisätilaa kaikelle sille, jota oikeasti tarvitset ja mistä oikeasti pidät.

Kaapistojen puhdistus ja järjestäminen

Sisusta

Erityisesti eteisen kaapisto kerää pölyn lisäksi myös hiekkaa ja muuta likaa. Säännöllinen puhdistus saa kaapiston näyttämään kuin uudelta, ja lisäksi se pidentää kaapiston käyttöikää. Hyllyjen ja muiden puupintojen puhdistukseen olisi hyvä käyttää mietoon puhdistusaineeseen kastettua liinaa. Mikäli kaapistossa on peili- tai lasiovet, tulisi ne puhdistaa lasipintojen puhdistukseen tarkoitetulla puhdistusaineella. Muistathan myös kuivata peili- ja lasiovet hyvin, jotta niiden pinnoille ei jää raitoja!

Kun kaapisto on puhdas, on aika laittaa tavarat takaisin paikoilleen.  Tavaroiden paikat kannattaa miettiä huolellisesti, sillä hyvin järjestetystä kaapistosta löydät helpommin kaiken tarvitsemasi. Tällöin kaapisto on myös helpompi pitää siistinä. Suosittelemme asettelemaan tavarat niin, että näet helposti koko kaapiston sisällön.

Vastaako nykyinen kaapistosi tarpeitasi?

LiukuovikaapistoKevätsiivouksen aikaan on myös hyvä pysähtyä miettimään kuinka hyvin nykyinen kaapistosi vastaa tarpeitasi. Onko kaikelle tarpeelliselle tarpeeksi tilaa? Onko tavarat helppo ottaa käyttöön ja laittaa takaisin paikalleen? Entä tarvitsetko paikan urheiluvälineille? Joskus järkevin ratkaisu arjen helpottamiseksi on hankkia kokonaan uusi kaapisto.

Mirror Linen kautta saat tilattua juuri sinun tarpeisiisi ja sisustustyyliisi sopivan liukuovikaapiston. Ammattitaitoiset jälleenmyyjämme suunnittelevat kanssasi täydellisen ratkaisun juuri sinulle. Oikeilla lisävarusteilla kaapistosta saa entistäkin toimivamman. Esimerkiksi ulosvedettävät korit helpottavat tavaroiden löytämistä, ja kenkätelineen avulla saat kenkäsi tyylikkäästi piiloon silloin kun niitä ei käytetä.
Hyvin suunniteltu kaapisto pysyy myös paremmin järjestyksessä,
kun kaikille tavaroille on oma paikkansa.

Aina ei ole mahdollista hankkia kokonaan uutta vaatekaappia. Valikoimastamme löytyy kuitenkin monia käteviä lisävarusteita, jotka voidaan asentaa jo olemassa olevaan kaapistoon parantamaan sen toimivuutta. Vanhojen saranaovien tilalle voidaan myös vaihtaa liukuovet. Erityisesti peiliovet sopivat hyvin kevääseen, sillä ne heijastavat valoa ja saavat huoneen tuntumaan suuremmalta.

Etsi lähin jälleenmyyjäsi, ja luo kanssamme kotiisi tyylikästä järjestystä!