Keiden käsissä valmistuu kotimainen liukuovikomero?

Blogissamme ollaan Mirrorin matkassa ja selvitetään, keitä ovat ihmiset tuotteidemme takana!
04.12.2020

komeron valmistus

Oletko miettinyt minkälaisen matkan tilaamasi liukuovikomero kulkee täällä Mirror Linen tehtaalla? Etelä-Pohjanmaalla Karijoella sijaitsevalla tehtaallamme työskentelee 47 oman alansa ammattilaista, joilla jokaisella on oma merkittävä roolinsa komeron valmistamisessa. Meille jokainen työntekijä on tärkeä, sillä millilleen mittatilaustyönä valmistettavat tuotteemme vaativat erityisen paljon tarkkoja silmiä, hartiavoimaa ja käsityötaitoja. Olemme alusta asti valmistaneet kaikki tuotteemme mittamuuttuvina, mikä tuo omat haasteensa jokaiseen tuotannon vaiheeseen, mutta toisaalta koko tuotantomme on hiottu vastaamaan näihin haasteisiin!

Tässä kirjoituksessa käydään läpi tuotteen matka aina tilauksesta toimitukseen. Haluamme tuoda näkyväksi mittatilaustuotteemme, jotka valmistetaan Suomessa käsityönä. Liukuoville ja komeroillemme on myönnetty avainlippumerkki – ostamalla tuotteitamme, ostat työtä Suomeen! Olemmekin alueellamme merkittävä työllistäjä.

Myynti tarkistaa liukuovikomeron toimivuuden

liukuovikomero

Kiitos tilauksestasi!  Tuotteesi valmistuu meillä osaavien ammattilaisten käsissä, täysin yksilöllisenä mittatilaustuotteena. Jokaisella vaiheella on osansa lopputuloksessa ja jokaisen työpanosta tarvitaan, jotta sinä saat tuotteesi koristamaan rakasta kotiasi. Tilaamasi tuotteen matka alkaa myyntitiimimme hyppysistä. Kuvassa näkyvä Mikko tarkastaa tilauksen toimivuuden ja varaa sille paikan tuotannostamme ja kuljetuksestamme sopivalle toimitusviikolle.  Myynnissä puhelimet soivat ja sähköpostit laulavat ja välillä on kova kiire. Toimistomme vitsiniekan sanontaa lainaten ”Vipinä käy kuin sammakolla äkeen alla”.⁠

liukuovikomero

Tilauksia ei vain syötetä koneeseen, josta päivän päätteeksi putkahtaa valmis liukuovikomero. Myyntitiimin siirrettyä tilauksen tuotantoon, meidän Vertex -piirtäjämme Mika ottaa tilauksen hallintaansa. Piirtovaiheessa tilauksen toimivuus tarkistetaan toiseen kertaan, ja kun tilaus on piirretty valmiiksi, se siirretään tuotannon eri osille työstettäväksi. Tätä ennen tilaus kuitenkin tarkistetaan vielä kolmannen kerran, kun Petri optimoi tuotantoa ja työvaiheita.

Tuotanto valmistaa liukuovikomeron käsityönä

Näkyvin osa tuotettamme ovat usein liukuovet. Lähes 80% kaikista liukuovista varustetaan peilillä tai lasilla. Lasinleikkaajamme Jerry käsittelee päivittäin satoja neliöitä peiliä – myös sinunkin tilaukseen tulevan lasimateriaalin. Isojen lasien käsittely on tarkkaa ja aikataulussa on pysyttävä. Tästä työvaiheesta peilit ja lasit jatkavat matkaansa turvakalvotuksen kautta liukuovien kasaukseen.​ Meillä ei muuten vuonna 2019 tapahtunut koko tuotannossa yhtään työtapaturmaa!

liukuovikomero

Ovien kasaaminen on tarkkaa puuhaa, joka vaatii tekijältään huolellisuutta. ​Jotta Romanilla on kaikki tarvittavat osat käytettävissä oikeaan aikaan, vaaditaan todellista tiimipeliä ja yhteen hiileen puhaltamista. Tämän yhteistyön tuloksena syntyy tuote, joka on yrityksemme tunnusmerkki: liukuovi! Ettei homma menisi liian vakavaksi, ovenkasaajamme kisailevat vuosittain nopeimman kasaajan tittelistä. Edellisessä kisassa voittajaksi suoriutui kuvassa oleva Roman.

liukuovikomero

Jokainen liukuovi tarvitsee parikseen liukukiskot. Sonjan käsien kautta kulkevat kaikki meiltä lähtevät tilaukset. Tässä työpisteessä jokaiseen kiskopakettiin pakataan tarvittavat asennusruuvit ja asennusohjeet mukaan. ”Kyllä tässä satoja metrejä kiskoja tulee päivässä käsiteltyä”, kommentoi Sonja. Millintarkkaa työtä, joka vaatii huolellista käsityötä. Tuotteiden valmistuttua, siirtyvät kiskot odottamaan seuraavan kuorman lastausta.

liukuovikomero

Kun toista linjaa pitkin valmistuvat liukuovesi, työstetään levyhallin puolella komeroasi. Koska valmistamme jokaisen tuotteemme mittatilaustyönä, alkaa jokaisen tuotteen matka varastohallin täysikokoisesta levypaalista. Tuotantovaiheisiin kuuluu levyn sahaus, rei’ittäminen, nauhoittaminen ja pakkaaminen. Täällä valmistuvat komerosi päätylevyt, sokkeli, hyllyt, taustat ja esimerkiksi peitteet. Levyhallin hommiin kuuluu myös laatikoiden valmistus. Jokainen tilaus ja jokainen osa yksilöitynä sinun tilauksesi mittojen mukaisesti. Kuvassa Käksä nauhoittaa komeron hyllyn sivua. Haastetta työvaiheeseen tuovat koneen vaatimat tarkat säädöt sekä noin 30 eriväristä ja -kokoista nauhaa.

Kuuluuko liukuovikomeron toimitukseen kaikki nippelit ja nappelit? Kyllä kuuluu, vastaa tarvikeosastostamme vastaava Anita. Jokaisesta tilauksesta tuotanto saa tarkan keräyslistan, mitä tarvikkeita, ruuveja, muttereita, heloja ja lisätarvikkeita tilaukselle kerätään. Päivätasolla puhutaan useiden satojen artikkelien keräämisestä ja pakkaamisesta. ”Ilman näitä tuotteita ja ilman tätä työvaihetta olisi asiakkaalla makuuhuoneessa vain kasa levyä ” – naureskelee  Anita. Henkseleitä on varaa paukutella, sillä sanoissa on katetta. Tarkkaa, vaativaa ja vastuullista työtä, joka kuitenkin palkitsee tekijäänsä.

Liukuovikomero toimitetaan kotipihaan

Mittamuuttuva tuotteemme tuo mukavan haasteen tuotteidemme kuljetukselle. Huonosti pakatut tuotteet voivat vaurioitua tai vioittua toimituksessa. ”Ei paineita onnistumiselle”, vitsailee pakkaamossa työskentelevä Rami. Pakkaamon läpi kulkee kaikki kaapistotavara, aina laatikoista kaapiston päätylevyihin asti. Tuotteet pakataan kuljetusvalmiiksi omiin paketteihinsa ja omille paikoillensa odottamaan tuotteen lastaamista. Tässä työpisteessä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa ja organisointikykyä, sanoo Rami.

Erikokoiset ja helposti särkyvät tuotteet, on mukava ”pieni” lisähaaste kuormien lastaamiseen. Olisihan se helppoa pakata vakiomittaista tuotetta joka päivä autoon, ja lähettää se ajamaan samaa terminaalien väliä, päivästä toiseen. Mutta kun työssä on nyt paljon vaihtelua, ei se käy tylsäksi. Ei ole kahta samanlaista työpäivää, kertovat ajojärjestelijämme Markus ja Jarkko yhteen ääneen. Myös kuljettajamme osallistuvat aktiivisesti lastaukseen. Tässä vaiheessa kaikki tilaukseen liittyvät tavarat kohtaavat, ja lähtevät yhteiselle matkalle kohti päämääräänsä.

liukuovikomero

Liukuovikomero saapuu sovittuna aikana perille, ehjänä ja millilleen oikean mittaisena- siitä pitää Jami ja muut kuljettajamme huolen!​ Nykyaikainen kuljetuskalustomme ja kuljettajamme ovat käyntikorttimme asiakkailla. Monessa tapauksessa kuljettajamme on se ainoa henkilö, kenet asiakkaamme tämän prosessin aikana tapaa. Monien käsien ja monien työvaiheiden jälkeen on kotimainen käsityönä tehty liukuovikomero saavuttanut asiakkaan kodin!​

Tässä blogissa esittelimme komeron ja liukuovien matkan vaihe vaiheelta aina tilauksesta toimitukseen sekä henkilöt työvaiheiden takaa. Monenlaista vaihetta ja persoonaa mahtuu Mirror Linen tehtaan seinien sisään, mutta siinä onkin koko jutun suola –  ilman jokaista meistä ei ole tuotetta, ilman #mirrorintiimiä ei ole Mirror Linea!

Kotimaisen liukuovikomeron ostaminen on #vastuullisuusteko. Kiitos, kun tuet kotimaista työtä!  Lue 6 muuta syytä, miksi valita Mirror Line -tuotteet kotiisi!