Keiden käsissä valmistuu kotimainen liukuovikomero?

Blogissamme ollaan Mirrorin matkassa ja selvitetään, keitä ovat ihmiset tuotteidemme takana!
04.12.2020

Liukuovikomero valmistuu Karijoella Mirror Linen tehtaalla

Oletko miettinyt minkälaisen matkan tilaamasi liukuovikomero kulkee täällä Mirror Linen tehtaalla? Etelä-Pohjanmaalla Karijoella sijaitsevalla tehtaallamme työskentelee lähes 50 oman alansa ammattilaista, joilla jokaisella on oma merkittävä roolinsa komeron valmistamisessa. Meille jokainen työntekijä on tärkeä, sillä millilleen mittatilaustyönä valmistettavat tuotteemme vaativat erityisen paljon tarkkoja silmiä, hartiavoimaa ja käsityötaitoja. Olemme alusta asti valmistaneet kaikki tuotteemme mittamuuttuvina, mikä tuo omat haasteensa jokaiseen tuotannon vaiheeseen, mutta toisaalta koko tuotantomme on hiottu vastaamaan näihin haasteisiin!

Tässä kirjoituksessa käydään läpi tuotteen matka aina tilauksesta toimitukseen. Haluamme tuoda näkyväksi mittatilaustuotteemme, jotka valmistetaan Suomessa käsityönä. Liukuoville ja komeroillemme on myönnetty Avainlippu – ostamalla tuotteitamme, ostat työtä Suomeen! Olemmekin alueellamme merkittävä työllistäjä.

Myynti tarkistaa liukuovikomeron toimivuuden

liukuovikomeron valmistus alkaa myynnin hyppysistä

Kiitos tilauksestasi! Tilaamasi tuotteen matka alkaa myyntitiimimme hyppysistä. Jokaisella vaiheella on osansa lopputuloksessa ja jokaisen työpanosta tarvitaan, jotta sinä saat tuotteesi koristamaan rakasta kotiasi. Kuvassa näkyvä Mikko tarkastaa tilauksen toimivuuden ja varaa sille paikan tuotannostamme ja kuljetuksestamme sopivalle toimitusviikolle.  Myynnissä puhelimet soivat ja sähköpostit laulavat ja välillä on kova kiire. Toimistomme vitsiniekan sanontaa lainaten ”Vipinä käy kuin sammakolla äkeen alla”.⁠

Liukuovikomero jatkaa matkaansa piirtoon ja tarkastukseen

Tilauksia ei vain syötetä koneeseen, josta päivän päätteeksi putkahtaa valmis liukuovikomero. Myyntitiimin siirrettyä tilauksen tuotantoon, meidän Vertex-piirtäjämme Mika ottaa tilauksen hallintaansa. Piirtovaiheessa tilauksen toimivuus tarkistetaan toiseen kertaan, ja kun tilaus on piirretty valmiiksi, se siirretään tuotannon eri osille työstettäväksi. Tätä ennen tilaus kuitenkin tarkistetaan vielä kolmannen kerran, kun Tero optimoi tuotantoa ja työvaiheita.

Tuotanto valmistaa liukuovikomeron käsityönä

Suurimmassa osassa liukuovikomeroitamme on peili tai lasi

Näkyvin osa tuotettamme ovat usein liukuovet. Lähes 80% kaikista liukuovista varustetaan peilillä tai lasilla. Lasinleikkaajamme Jerry käsittelee päivittäin satoja neliöitä peiliä – myös sinunkin tilaukseen tulevan lasimateriaalin. Isojen lasien käsittely on tarkkaa ja aikataulussa on pysyttävä. Tästä työvaiheesta peilit ja lasit jatkavat matkaansa turvakalvotuksen kautta liukuovien kasaukseen.

Liukuovi on Mirror Linen tunnusmerkki

Ovien kasaaminen on tarkkaa puuhaa, joka vaatii tekijältään huolellisuutta. ​Jotta Romanilla on kaikki tarvittavat osat käytettävissä oikeaan aikaan, vaaditaan todellista tiimipeliä ja yhteen hiileen puhaltamista. Tämän yhteistyön tuloksena syntyy tuote, joka on yrityksemme tunnusmerkki: liukuovi! Ettei homma menisi liian vakavaksi, ovenkasaajamme kisailevat vuosittain nopeimman kasaajan tittelistä. Roman on vienyt voiton jo kolmena peräkkäisenä vuonna!

Liukuovikomero vaatii kaverikseen kiskot

Jokainen liukuovi tarvitsee parikseen liukukiskot. Sonjan käsien kautta kulkevat kaikki meiltä lähtevät tilaukset. Tässä työpisteessä jokaiseen kiskopakettiin pakataan tarvittavat asennusruuvit ja asennusohjeet mukaan. ”Kyllä tässä satoja metrejä kiskoja tulee päivässä käsiteltyä”, kommentoi Sonja. Millintarkkaa työtä, joka vaatii huolellista käsityötä. Tuotteiden valmistuttua, siirtyvät kiskot odottamaan seuraavan kuorman lastausta.

Liukuovikomero sahataan, nauhoitetaan ja rei'itetään levypuolella

Kun toista linjaa pitkin valmistuvat liukuovesi, työstetään levyhallin puolella komeroasi. Koska valmistamme jokaisen tuotteemme mittatilaustyönä, alkaa jokaisen tuotteen matka varastohallin täysikokoisesta levypaalista. Tuotantovaiheisiin kuuluu levyn sahaus, rei’ittäminen, nauhoittaminen ja pakkaaminen. Täällä valmistuvat komerosi päätylevyt, sokkeli, hyllyt, taustat ja esimerkiksi peitteet. Levyhallin hommiin kuuluu myös laatikoiden valmistus. Jokainen tilaus ja jokainen osa yksilöitynä sinun tilauksesi mittojen mukaisesti. Kuvassa Käksä nauhoittaa komeron hyllyn sivua. Haastetta työvaiheeseen tuovat koneen vaatimat tarkat säädöt sekä noin 30 eriväristä ja -kokoista nauhaa.

Liukuovikomero vaatii kaverikseen ruuvit, mutterit ja helat

Jokaisesta tilauksesta tuotanto saa tarkan keräyslistan, mitä tarvikkeita, ruuveja, muttereita, heloja ja lisätarvikkeita tilaukselle kerätään. Päivätasolla puhutaan useiden satojen artikkelien keräämisestä ja pakkaamisesta. ”Ilman näitä tuotteita ja ilman tätä työvaihetta olisi asiakkaalla makuuhuoneessa vain kasa levyä ” – naureskelee tarvikseosastomme vastaava  Anita. 

Liukuovikomero toimitetaan kotipihaan

Liukuovikomero pakataan tarkasti, jotta se pääsee ehjänä perille

Mittamuuttuva tuotteemme tuo mukavan haasteen tuotteidemme kuljetukselle. Huonosti pakatut tuotteet voivat vaurioitua tai vioittua toimituksessa. ”Ei paineita onnistumiselle”, vitsailee pakkaamossa työskentelevä Rami. Pakkaamon läpi kulkee kaikki kaapistotavara, aina laatikoista kaapiston päätylevyihin asti. Tuotteet pakataan kuljetusvalmiiksi omiin paketteihinsa ja omille paikoillensa odottamaan tuotteen lastaamista. ”Tässä työpisteessä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa ja organisointikykyä”, sanoo Rami.

Liukuovikomero lastataan auton kyytiin huolellisesti

Erikokoiset ja helposti särkyvät tuotteet, on mukava ”pieni” lisähaaste kuormien lastaamiseen. Olisihan se helppoa pakata vakiomittaista tuotetta joka päivä autoon, ja lähettää se ajamaan samaa terminaalien väliä, päivästä toiseen. Mutta kun työssä on nyt paljon vaihtelua, ei se käy tylsäksi. ”Ei ole kahta samanlaista työpäivää”, kertovat ajojärjestelijämme Markus ja Jarkko yhteen ääneen. Myös kuljettajamme osallistuvat aktiivisesti lastaukseen. Tässä vaiheessa kaikki tilaukseen liittyvät tavarat kohtaavat, ja lähtevät yhteiselle matkalle kohti päämääräänsä.

Kuljettajamme huolehtii, että liukuovikomerot pääsevät perille ajallaan

Liukuovikomero saapuu sovittuna aikana perille, ehjänä ja millilleen oikean mittaisena- siitä pitää Jami ja muut kuljettajamme huolen!​ Nykyaikainen kuljetuskalustomme ja kuljettajamme ovat käyntikorttimme asiakkailla. Monessa tapauksessa kuljettajamme on se ainoa henkilö, kenet asiakkaamme tämän prosessin aikana tapaa. Monien käsien ja monien työvaiheiden jälkeen on kotimainen käsityönä tehty liukuovikomero saavuttanut asiakkaan kodin!​

Tässä blogissa esittelimme komeron ja liukuovien matkan vaihe vaiheelta aina tilauksesta toimitukseen sekä henkilöt työvaiheiden takaa. Monenlaista vaihetta ja persoonaa mahtuu Mirror Linen tehtaan seinien sisään, mutta siinä onkin koko jutun suola –  ilman jokaista meistä ei ole tuotetta, ilman #mirrorintiimiä ei ole Mirror Linea!

Kotimaisen liukuovikomeron ostaminen on #vastuullisuusteko. Kiitos, kun tuet kotimaista työtä!  
Lue myös, miten vastuullisuus huomioidaan Mirror Linella.