LADON Oven tuunauskoulu Osa 2. Käsittely puuvahalla

18.04.2018

 

Tuunauskoulun osassa 2 esitellään LADON Oven käsittely puuvahalla.

Tiesitkö, että voit saada LADON Oven ilmaisella kotiinkuljetuksella? (Arvo 49€). Lue lisää tästä!

Puuvahoilla on mahdollista toteuttaa arvokkaan näköinen lopputulos, korostaen puun omia pintakuvioita!

Terve taas kaikille! LADON Oven tuunauskoulu on päässyt jo toiseen osaansa. Viimeksi käsittelimme oven liitutaulumaalilla ja tänään meillä on vuorossa oven käsittely puuvahalla. Puuvahojen läpikuultavat sävyt jättävät puunsyykuvioinnin hienosti näkyville.Puuvahaa voi käyttää sellaisenaan, tai sekoittaa sävyjä keskenään, saadaksesi omanlaisen uniikin värisävyn. Koska puuvaha sisältää runsaasti pigmenttejä, sillä voi toteuttaa voimakkaitakin värisävyjä sisätilojen puupinnoille.

Käyttökohteita puuvahoille on yleisesti esimerkiksi seinät, katot, ovet, paneloinnit, listat ja kalusteet. Myös puisia leluja voi värikäsitellä huoletta, sillä tuote on kuivuttuaan täysin turvallinen, vaikka lelu päätyisi lapsen suuhun. Puuvahaa saa käyttää myös kosteissa tiloissa, kuten keittiössä ja kylpyhuoneessa, ei kuitenkaan saunan löylyhuoneessa.

Puuvaha luo pinnoille hengittävän ja huokoisen kerroksen, joka antaa puun ottaa vastaan ilmassa olevaa vesihöyryä ja luovuttaa sitä takaisin. Näin puun kosteusvaihteluita tasapainottava ominaisuus säilyy. Vahattu puupinta kestää hyvin hankausta, vettä ja värjääviä aineita, eikä se halkeile tai hilseile. Pintaa voidaan myöhemmin tarvittaessa uudistaa ja korjata vain kuluneista kohdista. Tässä projektissa käytimme Osmo Colorin konjakkivahaa.

Tutustu tarkammin LADON Oven ominaisuuksiin täällä. 

PUUVAHAN EDUT

  • Monikäyttöinen
  • Helppokäyttöinen
  • Riittoisa ja siksi edullinen
  • Jättää pinnan hengittäväksi
  • Turvallinen pinta

Miksi käsittelemme oven konjakkivahalla? Konjakki värisävyltään tuo mukanaan ripauksen arvokkuutta ja laadukkuutta. Konjakin värisävy  yhdistetään nimensä mukaisesti Ranskasta lähtöisin oleviin alkoholijuomiin, nahkasohviin ja sikareihin. Konjakin värisävy on oiva valinta henkilölle kuka haluaa antaa ovelleen lisää arvokkuutta.

Käsittelemätön LADON Ovi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerrataan jälleen, mitä tarvitset käsitellessäsi LADON Oveamme puuvahalla?

  • Käsittelemätön LADON Ovi
  • Puuvahaa
  • Maalarinteippiä
  • Pensselin
  • Hiomapaperia

Työskentelyvaiheet:

1. Suojaa maalattava ympäristö esimerkiksi pahvilla, muovilla tai vanhalla lakanalla.

2. Puhdista maalattavat pinnat huolellisesti ja hio ne karheiksi. Lopuksi pyyhi hiontapöly pois tuotteesta kostealla liinalla.

3. Suojaa tarvittaessa maalarinteipillä ne osat, joita ei ole tarkoitus maalata.

4. Käsittele ovi puuvahalla ensimmäisen kerran. Anna vahan kuivua ja tarkastale ulkonaköä, ja käsittele ovi toiseen kertaan tarvittaessa. VINKKI! Toista kerrosta vahatessa kannattaa puuvahaa ohentaa hieman, ettei lopputuloksesta tule liian tumma. Suosittelen testaamaan puuvahan värisävyn esim vanhaan lautaan, ennen varsinaisen oven käsittelyä.

Huomiothan sen, että koska kyseessä on aidosta Uuden-Seelannin männystä valmistettu ovi, sen pinnan muodot ja puusyykuviot ovat täysin uniikkeja. Kuviointi ja ulkonäkö saattaa hieman poiketa tässä esimerkissä käytetystä lopputuloksesta.

Esimerkkitapauksessa käytetyt Osmo Colorin puuvahat perustuvat kasviöljyihin ja luonnonvahoihin, ja ne eivät sisällä eliömyrkkyjä eikä säilöntäaineita.  Puuvahattu pinta on hengittävä, miellyttävän tuntuinen ja kestävä. Osmo Colorin tuotteet täyttävät normin EN 71,3 (Lelujen turvallisuus) vaatimukset kaikkien värisävyjen osalta. Puuvaha on turvallinen mutta myös eettinen vaihtoehto oven pintakäsittelylle.

Oven käsittelyyn saa varata aikaa muutaman tunnin verran. Maaliin verrattuna puuvaha kuivuu aavistuksen nopeammin, mutta silti ovea käsitellessä vierähtää helposti tovi.

Lopussa videopätkä LADON Oven käsittelystä Osmo Color:in konjakkivahalla. Oven yhden puolen käsittelyyn meni aikaa n.20min.

Käsittelemättömän LADON Oven voit tilata leveydess 914 mm tai 1067 mm täältä.