LADON Ovi kiskomekanismi

29.03.2018

Matin tee-se-itse ladonovet

Tiesitkö, että voit saada LADON Oven ilmaisella kotiinkuljetuksella? (Arvo 39€). Lue lisää tästä!

Olet ehkä jo nähnyt ihastusta herättäneet kuvat aidosta, vanhasta laudasta rakennetuista ladonovista?

 
Olemme pyytäneet kiskomekanismin ostaneita asiakkaita lähettämään meille lopputuloksesta kuvia, sekä lisäämään niitä sosiaaliseen mediaan hästägillä #mirrorline #ladonovi. Näitä kuvia ei kuitenkaan tarvinnut kaukaa metsästää, sillä työntekijämme Matti toteutti kuvan mukaisen kokonaisuuden uuteen kotiinsa.

LADON Ovet hirsitalon kruununa

Hirsirakenteinen talo mahdollistaa pitkät jännevälit, mitä voi myös käyttää hyödyksi oviaukkojen kokoja miettiessä. Suuret kulkuaukot lisäävät tilan tuntua ja avaruutta huoneistossa. Kuitenkin tila on hyvä välillä saada rajattua / suljettua, ja tähän tarkoitukseen sopivaa ovea ei ole helppoa löytää. Kun talon sisustus ja materiaalit henkivät jo valmiiksi aitoa maalaistunnelmaa, ei vakiokokoinen eikä vakiovärinen tuote ollut edes heillä harkinnassa.
 
Käyttäjissä ja tuttavissa suurta ihastusta on herättänyt tottakai tämä viimeistelty hieno lopputulos, kuten myös liukumekanismin liikkuvuus. Vaikka näilläkin ovilla on kokoa jonkin verran, on ne erittäin kevyet käyttää. Lapsiperheenä he arvostavat erityisesti myös soft close hidastinmekanismia, joka yleisesti mielletään ns. ” luksus” ominaisuudeksi, mutta tässä tapauksessa se on eritoten turvallisuustekijä jota he arvostavat. 

Kiskomekanismin vaatimukset

Ovilevyä rakentaessa tuli ottaa huomioon, että mekanismiin sopii parhaiten 35-40mm paksu materiaali. Sopiva paksuus onnistui hienosti lisäämällä oven pyörästön kohtaan puuta, joka paksuunnutti oven kokonaispaksuuden sopivaksi. Tässä tapauksessa kohteessa on myös lattialämmitys ja alaohjuriksi valittiin seinäkiinnitteinen malli, joka löytyy kattavasta asennuspakkauksestamme. Ala- ohjuria varten, tulee oven alalaitaan jyrsiä n. 8mm leveä ura. Mikäli oven alareunaa ei haluta jyrsiä, löytyy pakkauksesta myös kaksi sivukiinnitteistä ohjuria, joiden välissä ovi voi kulkea.
Sisustukseen sopivaksi ovet viimeisteltiin toiselta puolelta hieman tummemmiksi Tikkurilan Supi Saunasuojalla.

Kiskomekanismin avulla kierrättäminen kunniaan

Vanhojen materiaalien käyttö uusiokäytössä on tällähetkellä nosteessa ja se sopii myös kestävän kehityksen periaatteisiin. Kierrättäminen, vanhan tuunaus ja uusiokäyttö luo pohjaa tulevaisuudelle, sekä sotii kertakäyttöyhteiskuntaa vastaan.
 
Jos sinulta löytyy upea tuunausta odottava ovi, niin tästä kipin kapin hankkimaan niihin upea LADON Ovi kiskomekanismi. Mekanismin hintaan sisältyy hidastimet!