Mitoitettuna kaapisto maksimoi säilytystilan

Ovatko säilytysratkaisusi päivityksen tarpeessa? Näillä ohjeilla pääset alkuun oman kaapistosi suunnittelussa ja mitoituksessa.
24.10.2020

Liukuovikaapisto lastenhuoneessa sisältää paljon koreja ja hyllytilaa.

 

Mitoitettuna vältät hukkatilan

Muistatko, mitä kaapissasi oli 20 vuotta sitten? On hyvin todennäköistä, että kaappisi sisältö on muuttunut jonkin verran vuosikymmenien aikana. Siksi myös kotisi säilytysratkaisuja voi olla aiheellista päivittää vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeitasi.

Nykyaikaisilla mittatilauskaapistoilla tila saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Kaapiston korkeus ja leveys voidaan mitoittaa juuri tilojen mukaan ilman turhia sivuille tai yläpuolelle jääviä hukkatiloja. Mitoitettuna juuri tilaan sopivaksi kaapisto myös näyttää hyvältä. Modernit liukuovet eivät myöskään vaadi avautumistilaa. Sisustaan voidaan valita halutun levyiset hyllyt, tangot ja säilytyskorit täsmällisesti oman tarpeen mukaan.

Onnistunut kaapiston toteutus lähtee aina liikkeelle huolellisesta suunnittelusta ja mitoituksesta. Seuraavilla ohjeilla pääset sujuvasti alkuun oman kaapistosi suunnittelussa. Tutustu myös erilaisiin kaapistovaihtoehtoihimme.

mitoitettuna kaapisto

Mitoitettuna asiakkaan mittojen mukaan

Kaapiston suunnittelijan muistisäännöt

1.     Ota huomioon vinot kohdat

Erityisesti vanhojen talojen seinät, katot ja lattiat voivat olla hiukan vinoja johonkin suuntaan. Huonekorkeus on hyvä mitata monesta kohdasta, sillä kaapiston asennusvara lasketaan matalimman kohdan mukaan.

mitoitettuna

2.     Huomioi käyttömukavuus ja toimivuus

Fyysisten mittojen lisäksi uuden kaapiston suunnittelussa on tärkeää huomioida sen käyttötarkoitus sekä käyttäjien mieltymykset. Tarvitaanko säilytystilaa pienille vai isoille tavaroille? Mille korkeudelle korit tai laatikot olisi toimivinta sijoittaa, jotta ei tarvitse kumarrella ja kurkotella?

3.     Mittaukset liukuovia varten

Jos liukuovet asennetaan olemassa oleviin kaapistoihin, tärkeintä on varmistaa, että kaapiston edessä on n. 100 mm tilaa liukuovien mekanismeille ja että asennus voidaan tehdä suoraan huoneen kattoon ja lattiaan. Tarkka mittaaminen korkeus- ja leveyssuunnassa useammasta kohdasta on tarpeen. Liukuovien pyörästöissä on 10 mm säätövaraa, jolla pieniä korkeusvaihteluita voidaan tasoittaa. Kiskot mitoitetaan automaattisesti 2 mm annettua aukkoa pienemmäksi.

mitoitettuna

4.     Mittaa tila vielä vanhan kaapiston purkamisen jälkeen

Uutta kaapistoa kaavailtaessa mahdollinen vanha kaapisto kannattaa purkaa alta pois ennen tilauksen tekemistä. Alta voi joskus paljastua yllättäviäkin asioita, ja tilan mitat saattavat muuttua hiukan. Näin uusi kaapisto tulee tilattua varmasti oikeankokoisena.

Mirror Line jälleenmyyjät

Ota yhteyttä Mirror Line -jälleenmyyjään

Jälleenmyyjämme eri puolilla Suomea auttavat mielellään tarpeisiisi sopivan kaapiston suunnittelussa. Jos tarvitset neuvoja kaapiston suunnitteluun tai tiedät jo, millaisen kaapiston haluat, ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjäämme täällä ».