Puukuosit tuovat luonnonläheisyyttä kotiisi

Puu materiaalina ja sen erilaiset kuosit tuovat kotiisi luonnonläheisyyttä ja lämpöä. Salaisuus niiden pitkään suosioon on uudistuneet ja modernit kuosit ja värisävyt.
15.08.2019

 

Puukuosit sisustuksessa

Puukuosit ja muut luonnonläheiset materiaalit luovat kotoisan ja lämpimän tunnelman. Puun eri sävyt ja variaatiot ovat olleet suomalaisten suosikkimateriaaleja sisustamisessa kautta aikain, eikä syyttä. Suomea ei turhaan kutsuta vihreän kullan maaksi, sillä onhan puuteollisuus ollut Suomen taloudellisia vetureita vuosikymmenten ajan. Eikä Alvar Aallon mestarillinen puun käyttö huonekaluissaan vähennä yhtään tätä asemaa.

Puu materiaalina ja sävynä on lähellä suomalaisten sydäntä. Puusävyjen käyttäminen sisustamisessa on vuosien saatossa muuttanut muotoaan, löytäen uusia kekseliäitä tapoja tuoda itsensä esille. Aiemmin rakennusmateriaalina käytetty puu on löytänyt tiensä huonekaluihin, säilytysratkaisuihin ja kodin pintamateriaaleihin. Jopa sisustusesineet voivat olla puisia. Tyylikäs, harmoninen sisustuskokonaisuus voi vaikka syntyä samansävyisten puulajien yhdistelmistä ja toteutuksista. Toisaalta, eri puukuosien yhdistäminen on taitolaji. Luota omaan makuusi ja sisustustyyliisi! Ole rohkea, ja uskalla luoda jotain ainutlaatuista.

Vieraillessamme Tukholman Stockholm Designweek tapahtumassa vuoden alussa, oli selkeästi havaittavissa puukuosien läsnäolo Skandinaavian tärkeimmillä sisustusmessuilla. Pääset lukemaan Pinjan kirjoittaman messuraportin tästä linkistä.  Myös kotimaisilla asuntomessuilla Kouvolassa on nähtävillä sisustuksessa upeita yksityiskohtia puunsävyisillä ja luonnonläheisillä materiaaleilla. Asuntomessuillakin vierailimme ja bongaamamme trendit voit vilkaista tästä.

Vaaleat puukuosit

Puukuosit sävy vaaleat

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaaleat puukuosit henkivät raikkautta ja puhtautta. Onko liukuovikaapiston aina pakko olla tylsän valkoinen? Vastaus on EI! Vähäinenkin levyn pintastruktuuri tuo levyn pintaan huomattavan määrän eloa ja tunnetta, erottaen sen välillä niin tasapintaisen ”steriilistä ja kliinisestä” valkoisesta kalustelevystä upeasti. Värillinen levy tuo kaapistolle myös huonekalun tuntua ja arvokkuutta, se näyttää heti upeammalta yksityiskohdalta sisustuksessa. Vaaleiden puukuosien suosio on jatkanut kasvuaan vuosi vuodelta, ja ne ovatkin erinomaisia valintoja kohteeseen kuin kohteeseen.

Vaaleat puukuosit pääsevät eritoten edukseen ympäristössä, jossa halutaan korostaa niiden puhtaita linjoja ja tyylikästä ulkomuotoa. Tummunut ja arvokkaasti vanhentunut ympäristö, leveät vanhat lankkulattiat ja hirsiseinät ovat vaaleille puukuoseille upeita kohteita. Sinne ne sopivat kuin kirsikka kakun päälle. Vaalea puukuosi on neutraali ja rauhallinen valinta joka kestää myös aikaa ja trendien vaihtelua.

Puukuosit sävy vaaleat

Kuvissa käytetyt värit: vaalea rigoletto ja harmony.

 

Perinteiset ja lämpimät puukuosit

Puukuosit sävy lämpimät

Värikkäät ja lämpimät puukuosit ovat tuttuja ja turvallisia valintoja jokaiseen kotiin. Perinteisistä puujäljitelmistä saattaa joillekin tulla mieleen 90-luvun hittituotteet kuten kirsikka ja pyökki tv-tasot ja ruokapöydät. Aikansa eläneet trendivärit on onneksi korvattu uudemmilla, moderneilla ja tyylikkäillä puujäljitelmälevyillä, joissa puunsyykuviota löytyy monessa eri struktuurissa.

Lämpimien puusävylevyjen mallistostamme löydät varmasti kohteeseesi sopivan levymateriaalin. Lämpimät ja värikkäät puukuosilevyt tuovat loft-henkiseenkin asumiseen kaivattua lämpöä ja pehmeyttä. Puukuosit voivat tuoda kaupunkiasuntoon sitä ”oikeaa kodin tunnelmaa”. Lämpimät värit ruskean eri murretuissa sävyissä ovat tämän vuoden kuumimpia sisustutrendejä. Lämpimät puukuosit ovat arvoisessaan joukossa, kun yhdistät niitä tyylikkäästi sisustukseen jossa on esimerkiksi puuta, nahkaa ja samettia.

Puu sävy keskitummat

Kuvissa väreinä: naturel, rustiikki ja tumma rigoletto

 

Tummat puukuosit

Puu sävy tummat 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tummat puukuosit pitävät sitkeästi pintansa sisustusmarkkinoilla. Tummien puukuosien suosiota edesauttaa muiden puujäljitelmälevyjen ohella muuttuva ja moderni pintakuviointi. Vanhat, aikansa eläneet kuosit on korvattu uusilla, ja menestysresepti sisustuskäytössä on näille levymateriaaleille taattu. Tumma puu ja harmaan eri sävyt löivät itsensä läpi myös keittiöiden kaapistoissa muutamia vuosia sitten. Tämä sama trendi on vahvassa nousussa ja pikkuhiljaa myös muu sisustaminen kääntyy tummien värisävyjen ja erityisesti mustan käytön puolelle. Tummat värisävyt ja puukuosit tarvitsevat kuitenkin ympärillensä valoa ja avaruutta. Yhdistä rohkeasti tummaa väriä ja kiiltäviä pintoja, sillä kodilla on lupa olla näyttävä ja juhlava ympäri vuoden. 

Tummat puupinnat mielletään yleensä arvokkaiksi. Itä-intian ruusupuu, Mahonki, Wenge ja Merbau:n puusävyt saattavat antaa sinulle käsitystä siitä mistä tuo mielikuva juontaa juurensa.

Puu sävy tummat

 

 

 

 

 

 

Kuvissa väreinä: antrasiitti raita ja kalifornian pähkinä

 

Kalustelevyjen paras päästöluokka

Käyttämämme kalustelevy on M1 sertifioitua kalustelevyä, joka tarkoittaa sitä että materiaali täyttää rakennusmateriaalien päästöluokituksen tiukimmat kriteerit. Kalustelevy on kulutusta kestävää levyä, jota suojaa melamiinipinnoite.  Melamiinipinnoite helpottaa tuotteen puhtaanapitoa, joka on eritoten loppuasiakkaan arvostama ominaisuus. Kalustelevy on myös ekologinen vaihtoehto siinä mielessä, että lastulevyn valmistukseen käytetään lähes aina sahateollisuuden sivutuotteena syntyvää puumateriaalia.

Tilaa mallipalat suoraan kotiisi

Mallipalat

Suunnitteletko liukuovikaapiston hankkimista, mutta et osaa päättää oikeaa sävyä kaapistollesi? Onko vaikea kuvitella miltä erilaiset sävyt näyttävät omassa kodissa, tilan oikeassa valaistuksessa? Kuulostaako liian tutulta? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä tutustumaan materiaaleihimme omassa kodissasi, kyseisen tilan valaistuksessa mihin tuotteet olisivat tulossa. Voit tilata vaikka kolme eri puujäljitelmälevyä itsellesi, jotta pääset valitsemaan kohteeseesi parhaiten sopivan materiaalin.

Nyt voit tilata värimallit kotiisi päätöksentekosi tueksi! Hyvitämme hinnan sinulle tilausta tehdessäsi. Valikoimastamme löydät kaikki 9 eri kehysprofiilia yhteensä 13 eri värissä, yli 20 levyväriä kahdessa paksuudessa sekä useita peili- ja lasivärejä.

Pääset tilaamaan materiaalimallit suoraan kotiisi tästä linkistä.