Sisustustrendejä 2019

Useampana vuotena olemme eri sisustustrendejä ja alan julkaisuja seuraamalla sekä messuilla ja tapahtumissa vierailemalla luoneet itsellemme tiettyä mielikuvaa minkälaisiin asioihin sisustuspuolella kyseisenä vuonna tartutaan ja miten me omissa tuotteissamme voimme näiden trendien valossa asiakkaitamme palvella. Tässä artikkelissa 5 poimintaa vuoden 2019 trendeistä.
24.01.2019

1. Lasisia tilanjakajia ja seiniä

Mustalla kehyksellä varustetut lasiset ruudukko tilanjako-seinät, löivät itsensä läpi sisustuksessa jo viimevuoden puolella. Tämäntyyppisissä tilanjako-ovissa ei haeta näköestettä tai tilan täydellistä eristämistä, vaan kyseessä on sisustuselementti, joka silti rajaa kyseisen tilan, pitäen sen näkymän täysin ilmavana ja harmonisena. Tilanjakoseinissä arvostetaan kirkasta lasia ja mustaa ohutta kehystä, ruudukkoseinää. Tämä tyylitrendi on tullut jäädäkseen ja uskoisimme että näiden tuotteiden haluttavuus vain kasvaa seuraavien parin vuoden aikana.

2. Rouheus, viimeistelemättömyys ja ”raffi” ulkonäkö

Industrial tyyliset karheat sisustusratkaisut, viimeistelemättömillä pinnoilla tuntuu kaikesta painostuksesta huolimatta pitävänsä pintansa sisustusmarkkinoilla. Vaikka asuntopuolella suurin ”LOFT” trendi alkaa jo taittua laskusuuntaa kohti, porskuttaa silti teollinen henki sisustuksessa. Nyt kuitenkin tätä hieman pehmennetään viherkasveilla ja vaaleilla puusävyillä. Vaaleista puusävyistä täytyy esille nostaa rottinkiset kalusteet, jotka artikkelin allekirjoittaneelle henkilölle, tuo mieleen 90-luvun lama-ajan lapsuusvuosilta. Ympäri käydään ja yhteen tullaan on sanonta, joka pitää tässäkin paikkaansa. Ja kun asiaa tarkastelee objektiivisesti, yhdistyy rottinkikalusteissa nykyajan trendit hienosti: Pyöreät muodot, ilmavuus, tekstiilit ja vaalea puunväri.

 

 

 

 

 

 

 

3. Ruskea

Erilaiset murretut ruskean sävyt tulevat vahvemmin sisustukseen. Ruskea väri tuskin koskaan tulee murtamaan mustan ja valkoisen värin ylivoimaa sisustuksessa. Ruskea on kuitenkin erittäin pehmeä väri, joka tuo sisustukseen pehmeyttä, maanläheisyyttä, kodikkuutta ja lämpöä. Ruskea on myös helppo sisustusväri, johon voi yhdistellä hienosti puuta, nahkaa ja samettia. Kaikki materiaalit, täysin eri pinnalla ja struktuurilla.

Punasavea muistuttava Tikkurilan Vuoden väri Ruukku N405 edustaa Color Now 2018 Minerals -värikokoelman maanläheisiä, runsaita sävyjä. Ruukku N405 koostuu pigmenteistä, jotka heijastavat lämmintä valoa. Etelänpuoleinen, keltainen luonnonvalo saa Ruukun punapigmentit syttymään eloon ja vetämään kaikki katseet sitä kohden. Viileä valo pohjoisesta puolestaan näyttää sävyn ruskean vivahteen vahvemmin. Sisustajalle Ruukku on herkullinen valinta, jolla saa helposti lämpöä sisustukseen.

 

 

4. Metallinhohde

Hieman kaksijakoisin tunnelimin tulee kuunneltua sisustubloggareiden analysointeja metallituotteiden trendaavuudesta. Jo useamman vuoden laskussa ollut harjattu teräs, jatkaa syöksyään ja kiiltävät metallipinnat nostavat päätänsä. Kromi, messinki ja kulta on tällä hetkellä POP. Viimevuonna kovassa huudossa ollut punakulta ja kupari, siirtyvät taka-alalle yhtä nopeasti kuin miten ne trendikartalle edellisvuotena saapuivat. Kiiltävyys, ehjät sileät pinnat tekevät myös tietä peilille ja peilipinnalle. Nyt ne ovat taas suosittuja. Kodilla on lupa olla juhlava ja näyttävä ympäri vuoden.

5. Tummat keittiöt ja kaapistot

Jatkaako tummat ja mustat keittiöt jyräämistään? Ovathan ne yhä suosittuja, mutta pikkuhiljaa niiden rinnalle on löytämässä tiensä murretut sävyt, jotka voivat taittua vihertävään tai vaikka ruskeaan suuntaan. Keittiöön voi hyvin yhdistää industriaalista rouheutta ja tummista keittöistä opittu minimalistisuus ja piilottaminen jatkavat edelleen pinnalla. Klassinen materiaali marmori näkyy keittiössä sekä tasoissa että vetimissä.

 

 

Artikkelin loppussa on aika heittää kieli poskelle ja leikkiä ideoilla. Mitä saadaan aikaiseksi liukuovikaapistolle, kun yhdistellään tässä artikkelissa esiteltyjä vuoden 2019 trendejä?

Hitti vai huti?

 

 

-Juuso