Valitse uudiskohteeseen kerralla käytännölliset säilytysratkaisut

Kun suunnittelet uutta kotiasi, pääset päättämään monesta asiasta: saat valita lattiamateriaalin, seinien tapetit, kylpyhuoneen kaakelit ja niin edelleen. Kun valitset heti kestävät ja käytännölliset ratkaisut, pärjäät vuosia samalla valinnalla ja helpotat arkeasi.
14.03.2020

Laatikostot ja saranaovikaapit

Kun suunnittelet uutta kotiasi, pääset päättämään monesta asiasta: saat valita lattiamateriaalin, seinien tapetit, kylpyhuoneen kaakelit ja niin edelleen. Mahdollisuuksia on pilvin pimein. Hahmotellessasi tulevaa kotiasi saat samalla oivan tilaisuuden suunnitella kerralla toimivat säilytysratkaisut. Kun valitset heti kestävät ja käytännölliset ratkaisut, pärjäät vuosia samalla valinnalla ja helpotat arkeasi.

1. Aloita suunnittelu jo rakennusvaiheessa

Pääset helpoimmalla, kun huomioit säilytysratkaisut jo rakennusvaiheessa. Uudiskohteessa säilytysjärjestelmiä on helppo integroida osaksi kiinteistöä –  yleisin integroitu ratkaisu on vaatehuone. Jos taas haaveilet seinän sisään liukuvasta tilanjako-ovesta, on ratkaisu helppo suunnitella siistiksi ja toimivaksi jo rakennusvaiheessa.

Uudiskohteessa voit olla varma, että seinä sekä lattia ovat suorassa. Tämä helpottaa osaltaan kaapistojen suunnittelua ja asentamista. Juuri maalattu tasainen seinä ei myöskään välttämättä tarvitse taustalevyä – tällöin kaapisto voidaan kiinnittää suoraan seinään, ja sinä säästät hankintakuluissa. Myös lattiasta kattoon ulottuvat liukuovet toimivat erinomaisesti uudiskohteissa: käytännössä oven alakisko on lattiassa, yläkisko katossa ja ovet liukuvat sulavasti seinästä seinään.

2. Huomioi tulevat elämänmuutokset

Valitessasi säilytysratkaisuja uuteen kotiisi, pysähdy hetkeksi miettimään myös tulevaisuuttasi. Onko haaveissa perheenlisäystä? Minkälaisen tarpeen se luo säilytysjärjestelmille? Muunneltavuus, esimerkiksi hyllyn ja tangon korkeuden säätö myös pikkuväen vaatteille, on helppoa. Meiltä voit tilata tarpeen tullen myös lisätarvikkeita kaapistoosi.

Huomioi myös vanheneminen. Ratkaisu, joka vaikuttaa nyt hyvältä, voi osoittautua haastavaksi myöhemmin. Varmista, että säilytysratkaisusi ovat helppoja ja turvallisia käyttää myös vanhemmalla iällä. Ylimääräinen kurottelu ja kumartelu ei suju enää kuin tanssi, joten ota tämä huomioon esimerkiksi tarvikkeiden sijoittelussa.

Upea walk-in vaatehuone

3. Tee ratkaisut omia tarpeitasi kuunnellen

Tärkeintä säilytysratkaisun valinnassa ovat omat tarpeenne. Mieti, millaista säilytystilaa tarvitsette ja mikä on teille helpoin ratkaisu. Toimivan säilytystilan tavoitteena on nostaa asuinmukavuutta. Kun säilytysjärjestelmä on tarpeidenne mukainen, tavaroille on oikeat paikat eivätkä ne ole jatkuvasti tiellä.

Käytännölliset ratkaisut edesauttavat siisteyttä kodissasi, ja mikäli olet kuin useimmat meistä, järjestys tuo rauhallisuuden tunteen. Anna mielellesi sen ansaitsema rauha ja valitse säilytysratkaisut, jotka palvelevat juuri teidän tarpeitanne.

Lue lisää kaapistoistamme!

Pyydä tarjous säilytysratkaisusta! »