Vinkit LADON Oven täydelliseen asennukseen

LADON Oven idea perustuu yksinkertaisuuteen. Ovi toimitetaan valmispakettina, jonka asentaminen itse on yksinkertaista ja helppoa. Tässä on sinulle muutama käytännön vinkki oven sijoittamiseen ja asennukseen.
07.05.2018

LADON Ovi asennetaan pinta-asennuksena seinään, joten se on yksinkertainen, helppo ja nopea asentaa. Design-liukuoven upea yksityiskohta on rouhea ladonovimekanismi, eli ovi lepää kiskolla tukevan pyörästömekanismin varassa. Oikealla asentamisella ovi toimii paikallaan kuin unelma – hiljaisesti ja tasaisesti. Onnistut varmasti, kun otat huomioon erityisesti nämä tärkeät asiat.

ladon oven asennus itse

Varmista seinän kantavuus

Varmista seinän kantavuus hyvissä ajoin ennen asentamista. Oven paino on sen koosta riippuen 24­–45 kg. Seinän rakenteiden ja kiinnityksen tulee olla asianmukaisia, jotta ne kestävät yläkiskon ja oven painon. Esimerkiksi kiviseinään ruuvit propataan ja kipsilevyseinän kohdalla täytyy puolestaan varmistaa tukeva kiinnitys kohdistamalla ruuvit runkotolppiin. Jos olet epävarma oikeasta kiinnityksestä, niin varmista asia rakennusalan ammattilaiselta. Kiskon mukana tulee korokelauta, jonka voi levyankkureiden avulla kiinnittää seinään kestävyyden varmistamiseksi.

Huom. Tuotteen mukana tuleva korokelauta tuo ovea yhteensä 28 mm irti seinästä, jolloin oven taakse mahtuu esimerkiksi ovilistat tai katkaisija.

Tee tarkat mittaukset

Mittaa yläkiskolle seinästä paikka ovipaketin mukana tulevien asennusohjeiden mukaisesti. Ovi vaatii vähintään 2 290 millimetrin huonekorkeuden. Vatupassi on asennushommissa kätevä kaveri, joka takaa suorat linjat. Todellisilta tee-se-itse–ihmisiltä voi löytyä tähän tarpeeseen jopa laser, mutta ilman sitäkin pärjää mainiosti. Yläkiskon on oltava suorassa, jotta ovi liukuu kiskolla oikealla tavalla ja on turvallinen käytössä. Muista myös tarkistaa, että ovi pääsee liikkumaan esteettömästi kiskon päästä päähän.

Sijoita ovi oikein

Puu on elävä materiaali, joka kannattaa ottaa huomioon, kun mietit oven paikkaa. Esimerkiksi kosteus, voimakas auringonvalo tai lämmityslaitteista aiheutuva kuumuus voivat aiheuttaa odottamattomia muutoksia puuovessa. Puuovi voi joka tapauksessa kaareutua tai taipua vähän, mikä on ominaista puumateriaaleille. Se ei kuitenkaan vaikuta LADON oven toimivuuteen tai käytettävyyteen.

Varmista turvallisuus

Oven asentaminen on turvallista, kun noudatat asennusohjeita. Huomiothan että asennusvaiheessa vaurioituneesta ovesta vastaa aina asiakas. Perinteiset vaaranpaikat, kuten rakennustelineiden ja tikkaiden tukevuus on syytä varmistaa ennen asentamisen aloittamista.  Noudata asennusohjeita huolellisesti, ja varmista oven pysyvyys kiskolla hypynestinten avulla. Muista myös tietyin väliajoin tarkastaa pyörästön ja kiskomekanismin ruuvien ja muttereiden kireys.

Muista, että puu on yksilöllinen

Puutuote on aina uniikki, eikä sen pintaan voi vaikuttaa. Saamassasi ovessa voi olla poikkeavaisuuksia verkkokaupassa esitettyjen mallikuvien kanssa. Valikoimastamme löytyy 3 MDF-ovea, aito Uuden-Seelannin Mänty sekä kotimaisesta kuusesta tehty ovi, jotka voivat elää myös vuodenajoista riippuvien kosteusvaihteluiden seurauksena. Sinun ovesi ominaisuudet riippuvat valitsemastasi tuotteesta. Suosittelemme Käsittelemättömän LADON Oven säilyttämistä ennen käsittelyä siinä tilassa mihin ovi on tarkoitus asentaa, jolloin puu sopeutuu näihin olosuhteisiin. Ovi kannattaa myös käsitellä viimeistään kahden vuorokauden kuluttua avaamisesta.

Asennushommat voivat alkaa!

Vielä kerran: Muista noudattaa tuotteen mukana tulevia asennusohjeita tarkasti. Ohjeen noudattamisella vältät vaaratilanteet ja varmistat, että ovi tulee kestämään käytön, johon se on tarkoitettu. Asennusohjeista löytyy ohjeet myös kaikkiin tarvittaviin säätöihin.

Tiesitkö, että voit saada LADON Oven ilmaisella kotiinkuljetuksella? (Arvo alk. 49€). Lue lisää tästä!

LADON Oven löydät verkkokaupastamme >