70-luvun kerrostalohuoneiston muodonmuutos vuoteen 2018

Onko kapea tila mittatilauskaapistolle ongelma? Miten ratkaistaan tilan aiheuttamat haasteet? Onko räätälöity kaapisto liian kallis? Tässä artikkelissa käymme läpi Nokialaisen kerrostalokaksion muutosprosessin ja miten pystyimme auttamaan asiakastamme löytämään parhaan lopputuloksen.
29.10.2018

Nokialainen Riitta Laaksonen ihastui ensisilmäyksellä myynnissä olleeseen kerrostalokaksioon. Huoneiden avaruus, juuri tehty putkiremontti, toimiva pohjaratkaisu ja loistava sijainti tekivät häneen suuren vaikutuksen. 1970-luvulla rakennettu huoneisto oli kuitenkin lähes alkuperäisessä asussaan ja kaipasi kipeästi pienimuotoista päivitystä vuoteen 2018. Vaikka huoneisto tapetoitiin ja maalattiin lattiasta kattoon asti, tuntui jokin asia olevan pielessä.  Ajatus kirkastui pikkuhiljaa: Säilytystilan puute!

Aikaisemmin eteisessä ei ollut avonaulakkoa lukuunottamatta minkäänlaista säilytystilaa. Ongelmahan on helposti ratkaistavissa, ajatteli Riitta.  Tarkemmin tilaa tutkiessa huomasi hän kuitenkin olevansa monenlaisen ongelman edessä: Ensinnäkin eteisessä oleva tila on niin kapea, ettei tilaan löydy valmiina minkäänlaista vakiomittaista kaapistoa. Ongelman toivat myös eteisessä oleva valokatkaisin ja sulaketaulu. Hän oli menettää toivonsa lisäsäilytystilan saamisesta, sillä mittatilaustuotteethan ovat kalliita. Vai ovatko?

Hän lähestyi Mirror Linea kaapistoasian ja sitä koskevien ongelmien kanssa. ”Ei ole olemassa ongelmia, vaan on olemassa asioita mitä pitää ratkaista”, sanotaan Mirror Linen myynnistä. Yhdessä hänen kanssaan suunnittelimme kyseiseen tilaan, hänen tarpeitaan vastaavan liukuovikaapiston.

Yllätyksesi Riitta huomasi mittatilauskalusteen ”kalliin” maineen turhaksi, ja pystyi huokasemaan helpotuksesta. Eläkkeellä olevan ihmisen budjetti on kuitenkin rajallinen ja remontoidessa ja rakentaessa rupeaa loppusuoralla yleensä budjetti olemaan jo lopussa. Hintaa kaapistolle tuli noin 1250,00 euroa, mukaan lukien kaikki kaapistoon halutut lisävarusteet, koloukset ja ominaisuudet. ”Edullisemmallakin oltaisiin päästy, mutta esimerkiksi valoisuutta tuovasta led-valolipasta en luopuisi enää mistään hinnasta”, Laaksonen toteaa.

Kaapiston syvyydeksi otettiin kaikki mahdollinen tila, mitä eteisessä pystyttiin ottamaan hyötykäyttöön: huimat 480mm. Valokatkaisin piilotettiin kätevästi kaapiston sisälle ja sitä varten päätyseinä työstettiin niin, että valaisin on myös jatkossa käytettävissä. Sulaketaulukin piilotettiin kätevästi hattuhyllyn yläpuolelle, niin että sinne tarpeen vaatiessa pääsee vaivattomasti. Pimeä, pitkä käytävä johon luonnonvalo ei pääse, tarvitsi kipeästi myös korjausta. Apu löytyi kirkkaista peiliovista sekä led-valolipasta.

Vaatesäilytyksestä huolehtivat ulosvedettävät vaatetangot, jotka ovat ehdottomia näin kapeassa kaapistossa. Kaapisto jaettiin kolmeen eri osaan, yhdessä osassa on tila pitkille takeille, keskellä vaatetangot kahdessa eri tasossa ja viimeiseen osioon tehtiin siivousvälineille oma tila. Näin keittiöstä, jossa siivouskaappi ennen sijaitsi, saatiin vapautettua arvokasta tilaa.

Ei ole liioiteltua sanoa, että tällä muutostyöllä koko huoneiston säilytystila tuplaantui, verrattain pienellä rahalla, sekä ilme kirjaimellisesti kirkastui!

Kaapiston asennuksen jälkeen Riitta naureskeli sitä, että vaikka asunto on remontoitu lattiasta kattoon asti valmiiksi, niin vasta kaapistojen asennuksen jälkeen hän huomasi, kuinka kellastuneet hänen väliovensa ovatkaan. Remontoinnit jatkuu siis vielä Nokialla, väliovien maalaamisen merkeissä.

 

Laitetaanko sinunkin haasteellinen kohteesi kuntoon? Ota yhteyttä!