Dynaamisen perheen lasiliukuovet tilanjakajina

Valmistamillamme lasiliukuovilla Georgen perhe sai kotiinsa toivomaansa avaraa tilaa, valoisuutta ja avoimuutta. Tilaa haluttiin kuitenkin myös rajata, jolloin läpinäkyvät lasiovet olivat heille täydellinen valinta.
26.06.2020

Musta ruudukko

Lapsiperheen dynamiikkaa

George perheineen osti asuntonsa 2017. Asunto on rakennettu 1975 ja oli ostovaiheessa aikalailla alkuperäisessä kunnossa. Perhe aloitti remontoinnin talvella ja kesään mennessä asunnosta oli tullut jo aikalailla heidän näköinen. Georgen perhe on hänen omien sanojensa mukaan hyvinkin dynaaminen ja samalla ajatuksella haluttiin pohjaratkaisukin toteuttaa. Asunnosta kaadettiin 4 seinää ja tällä saatiin aikaiseksi 100 neliön kaksio, jossa lapsilla on oma pieni huone.

Remontin tulos oli avara ja avoin pohjaratkaisu, mutta mietinnässä oli vielä tilojen rajaaminen jollakin tavalla. Perheelle sopivaksi ratkaisuksi valikoituivat lasiliukuovet. ”Tilojen rajaaminen kasveilla ja lasiseinillä tuo myös tietyllä tavalla syvyyttä, mikä myös miellyttää ainakin meidän silmää.” – Pohtii George.

 

Musta ruudukko-ovi

Lasiliukuovet tilanjakajina

George valitsi hankinnassaan Mirror Linen helppouden ja valmiiden projektihintojen löytymisen vuoksi. Hintojen avulla sai suuntaa, mitä oma projekti voisi tulla maksamaan. Tästä johtuen tarjouksen kysyminenkin oli helppoa.

”Soitin Mirror Lineen ja minulle sanottiin, missä voi tutustua tuotteisiin livenä.”- Kertoo George. Mallien näkemisen jälkeen he päätyivät mustakehyksisiin lasiliukuoviin. Alunperin Georgella oli ajatus puisesta ruudukosta. Heidän käsityksen mukaan kuitenkin puiset ruudukot ovat sen verran harvinaisempia, että niille muodostuu tästä johtuen kalliimpi hinta. Tällöin haluttu hinta hyötysuhde ei toteudu.

Lasiliukuovet on toteutettu mattamustalla Classic Mini kehyksellä ja laminoidulla läpinäkyvällä turvalasilla. Makuuhuonetta rajaa yli 3 metriä leveä neljän oven kokonaisuus, joka liukuu sulavasti alakantoista kiskoa pitkin. Ovien hinta noin 1650€, sisältäen soft close-hidastimet. Lisää kuvia ja tietoa erilaisista lasiseinistä, löydät täältä.

Yksittäinen tilanjako-ovi (kuva alla) sen sijaan toteutettiin yläkantoisena, täysin ilman alakiskoa. Tämän liukuoven leveys on 125cm ja se jaettiin keskeltä pystylistalla; niin sanottu ruudukko liukuovi. Ovi koostuu kahdeksasta lasiruudusta, joista jokainen on paikoilleen liimattu ja lasilistoin tiivistetty! Kevyen mutta kestävän alumiinisen kehyksen ansiosta myös leveämmät ovet ovat helppoja käsitellä ja ne liukuvat kevyesti. Tämän leveän yläkantoisen ruudukko-oven hinta noin 1000€, sisältäen hidastimet.

Ruudukko liukuovi

Lasiliukuovet kotimaiselta valmistajalta

Georgen ostopäätökseen vaikutti suuresti tuotteiden kotimaisuus. ”Se, että ovet tehdään Suomessa on ehdottomasti plussaa ja pidänkin tällaistä tärkeänä.” -Kommentoi George. Hän lisää tietävänsä, että muissakin paikoissa valmistetaan toki laadukkaita tuotteita, mutta lisäksi Suomessa työntekijöillä on työasiat ja työskenteluolosuhteet kunnossa, joka on myös Georgelle tärkeää.

”Ostimme ovet jälleenmyyjän kautta ja pakko sanoa, että kyllä oli sujuvaa ja reipasta yhteydenpitoa.” – Kertoo George. Asennus sujui nopeasti ja siististi. Arvosanaksi prosessille ja lopputulokselle George antaisi 10/10. Kohteessa olevat ongelmat saatiin hyvin ja edullisesti ratkaistua. Suunnittelun ja asennuksen kohteessa hoiti osaava kumppanimme JKS-Asennus, Jani Sanela. Jani hoitaa kalusteasennuksia PK-seudulla.

George kertoo suosittelevansa Mirror Linen lasiliukuovia mieluusti. Ovet ovat herättäneet suurta kiinnostusta ja ihailua kun George laittoi niistä instagramiinsa kuvia.

Kiinnostuitko lasiliukuovista tai kaipaisiko teidän kotinne lasiseinää? Tarjouksen saat tästä!