Esittelyssä Tuusulan Asuntomessukohde 2. Pikkupolku Retro

Tuusulan Asuntomessuille naapurit Johanna ja Viivi perheineen rakensivat upean paritalon. Tässä referenssissä esittelemme Johannan puolta; Pikkupolku Retroa, jossa nimensä mukaisesti retrompaa sisustustyyliä.
01.08.2020

Pikkupolku retro

Pikkupolku Retro (IG: naapuri_rakentaa) on nykyisten ja myös tulevien naapurien yhteinen paritalohanke. Talo on suunniteltu ratkaisuiltaan aikaa kestäväksi kodiksi, jossa lapsetkin viihtyvät. Rakennusajan valintoja ja kommelluksia voit lukea tarkemmin naapurien blogista.

Talon asukkaat ja tilat

Retroon muuttaa nelihenkinen perhe, johon kuuluu perheen äiti ja isä sekä kaksi lasta. Koti on kaksikerroksinen valoa tulviva koti Puustellinmetsän reunalla. Rakentamisessa on haluttu käyttää ekologisia ja kestäviä materiaaleja, joka näkyy esimerkiksi puupinnoissa. Kodissa on myös paljon vanhoja, retro-tyyliin sopivia kalusteita. Upeat yli satavuotiaat väliovet entisöitiin ja ne saivat kohteessa uuden elämän. Värien käyttö on tässä kohteessa pelotonta ja kekseliästä, retrot huonekalut ja värimaailma yhdistyvät saumattomasti moderneihin valintoihin: esimerkiksi toimittamamme mustakehyksisen lasiseinän kanssa.

Pohjaratkaisut paritalon puolikkaissa ovat melko erilaiset. Retrossa alakerrasta löytyvät tilat oleskeluun; täällä sijaitsevat keittiön ja olohuoneen lisäksi sauna- ja kylpytilat sekä kirjastohuoneen paikalle tuleva viihdekeskus. Lisäksi iso lasitettu terassi tuo näppärästi lisätilaa. Yläkerta on rauhoitettu makuuhuoneille, mukavaa yhteistä aulatilaa unohtamatta.

Mirror Line -tuotteet kohteessa

Johanna kertoo päätyneensä Mirror Linen tuotteisiin erityisesti siksi, että he halusivat täydellisesti tiloihinsa sopivat ratkaisut, niin mittojen, ulkonäön kuin sisuksienkin puolesta.

Pikkupolku Retro kätkee sisäänsä valikoimamme upean mustakehyksisen lasiseinän, joka rajaa näyttävästi alakerran olohuonetta ja kirjastoa. Suomessa rakastetaan rauhaa ja yksityisyyttä, mutta valoisat, läpinäkyvät lasiseinät ovat nousseet todella suosituiksi. Tämä lasinen tilanjakaja sai myös tässä kohteessa asunnon paraatipaikan.

”Lasiseinä on todellinen katseenvangitsija. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että erikoiseen tilaan voitiin yhdessä suunnitella juuri siihen sopiva ratkaisu”, kertoo Johanna.

Kirjaston/viihdekeskuksen ja olohuoneen välisessä oviaukossa on kolme lasiovea, joista yksi on kiinteä. Muut kaksi ovea liukuvat kumpikin omilla kiskoillaan niin, että tarvittaessa ovet voidaan pinota kaikki päällekkäin ja kulkuaukko on leveä. Aukon kokonaisleveys on 216cm, ovien leveys 74cm ja oviaukon korkeus noin 230cm. Ovissa on pystyjako ja kaksi vaakajakolistaa.

PikkupolkuRetroLasiseinä
Ovien kehys Classic Mini mattamusta. Liukuvissa ovissa soft close -hidastimet. Vastaavan kokonaisuuden hinta 1750,00€.

Alakerrasta löytyy lasiseinän lisäksi liukuovet peittämästä talotekniikkaa. Liukuovilla saadaankin siisti ja käytännöllinen ratkaisu usein ahtaaseen ja melko rumaan tilaan, peittämään putket ja muut tekniikkakaapit. Tekniikan liukuoviin valikoitui yksinkertainen kokovalkoinen ratkaisu. Tilaan valittiin alumiinikehykset sen mahdollisen kosteuden vuoksi, myös ovissa oleva kalustelevy on kosteuden kestävää.

Pikkupolku Retro KHH
Ovia 3 kpl. Ovien kehys Classic Mini valkoinen. Liukuovien leveys n. 74cm ja aukon korkeus 240cm. Vastaavan kokonaisuuden hinta 770,00€

Yläkerrassa sijaitseva vanhempien makuuhuoneen säilytysjärjestelmä haluttiin toteuttaa vaatehuone tyylisesti. (HUOM. Yläkerta ei avoinna messujen aikana.) Huoneen peräseinällä sijaitseva runko toteutettiin omana kokonaisuuteen ja sen eteen sijoitettiin liukuovet lattiasta kattoon ja seinästä seinään ratkaisuna. Liukuovet myös sijoitettiin rungosta normaalia kauemmas, jolloin kaapistoon on mahdollista astua sisälle. Retroon teemaan sopivasti oviin valittiin messinki-kehys ja kirkas peili tuomaan tilantuntua. Runkoväriksi valikoitui tammi, lattiaan sointuvaksi.

Pikkupolku Retro MH
Rungon koko L 2600 x K. 2250mm. Sisältää muun muassa 8 koria, 8 hidastavaa laatikkoa. Vastaavan rungon hinta 1550,00€. Liukuovet 3 kpl aukkoon 3200 x 2600mm kirkkaalla peilillä. Liukuovien messinki-kehys ei enää valikoimassamme. Vastaava toteutus kapealla mustalla kehyksellä, sis. hidastimet: 1050,00€.

 

Kommentit yhteistyöstä

Rakentaminen on yleensä aikoja ja hermoja vaativa prosessi, jossa useimmiten sattuu pieniä vastainkäymisiä tai suunnitelmien muutoksia. Meille Mirror Linella on tärkeää hoitaa hommat jouhevasti ja tehokkaasti, mutta silti viimeisen päälle hyvin.

”Suunnittelu ja asennus säästivät meiltä paljon aikaa ja hermoja!” kiittelee Johanna. Hän kehui myös nopeaa ja sujuvaa tilaus- ja toimitusprosessia, joka heille sattui juuri pahimpaan rakennuskiirevaiheeseen ja sen helppous oli siksi erityisen arvostettua.

Kohteen tuotteet asensi vuosien ammattitaidolla yhteistyökumppanimme JKS-Asennus.

 

Asuntomessu-sivultamme pääset katsomaan myös muut kohteemme!

Ota yhteyttä jos sinun kotisi kaipaa uusia liukuovia tai kaapistoja!

Asuntomessut-banneri