Mirror Line pelasti pariskunnan muuttokaaoksen keskellä

30.11.2015

Huimat 6 metriä 30 senttiä oli mittaa helsinkiläisen pariskunnan uuteen asuntoon asennetussa Mirror Linen liukuovikaapistossa.

– Näin massiivinen kaapisto taisi olla asentajallekin isoin homma, mitä on koskaan tehnyt. Ei ollut kyse mistään pikkujutusta, pariskunta muistelee.

Liukuovikaapistolle tuli tarve nopealla aikataululla, kun pariskunta huomasi muuton yhteydessä, että edelliset omistajat olivatkin vieneet vanhat kaapistot mukanaan.

– Me – kuten asuntovälittäjäkin – oletimme kaapistojen kuuluvan kauppahintaan, mutta edellinen omistaja oli pitänyt niitä irtokaappeina ja vienyt mukanaan. Kaiken huipuksi vanhan kaapiston kohdalla oli rapattu seinä näkyvissä ja isot reiät seinässä.

Säilytystilaa tarvittiin asuntoon kipeästi lisää ja helsinkiläispariskunta lähtikin muuttokaaoksen keskellä kiertämään Lanternan kauppakeskuksen huonekaluliikkeitä kaapistoa etsien.

Liu’un muoto ratkaisi valinnan

Liukuovikaapiston hankkiminen ei ollut heille itsestäänselvyys.

– Aiemmissa asunnoissa on ollut liukuovikaapistoja ja käyttökokemukset ovat olleet aika huonoja. Aluksi mietimmekin, ostammeko lainkaan liukuovikaapistoa, pariskunta muistelee.

– Syviin liukuihin meni aina roskaa; kivenpalasia kengistä tai jotain muuta. Siivoaminen oli hankalaa ja suurin piirtein tops-puikolla sai kaivella roskia pois. Osuessaan liu’ussa olleeseen kiveen ovet pomppasivat helposti pois paikoiltaan. Liukuovet tuntuivat hankalilta ja niiden kanssa sai aina tapella, he kertovat.

Tila oli kuitenkin sen verran ahdas, että tavalliset eteenpäin aukeavat ovet olisivat hankaloittaneet arkea. Pariskunnan onneksi he törmäsivät Metropolikalusteen Mirror Linen kaapistoihin – ja heidän onnekseen tehtaan edustajakin oli kampanjaviikonloppuna paikan päällä suunnittelemassa kaapistoja.

– Mirror Linen kaapiston liuku on erilainen; matalampi, tasainen ja sileä. Liuku vaikutti helpommalta pitää puhtaana, joten valinta oli helppo.

Suurin syy Mirror Linen valintaan oli liu’un muoto, mutta myös kaapiston ulkomuoto miellytti parin silmää.

– Pinta on luonnollisen näköinen ja sopii kivasti 80-luvulla rakennetun talon muuhun ilmeeseen. Peilipinnan ja puun vaihtelu tuo sopivasti ilmettä kaapistoon.

Ripeä suunnittelu ja asennus

Suunnittelu sujui ripeästi; Mirror Linen edustaja ryhtyi heti toimeen ja piirsi myymälässä alustavan suunnitelman kaapistosta sillä aikaa, kun pariskunta kävi kiertelemässä muita kauppoja.

– Suunnittelija oli pätevä ja kuunteli tarkasti toiveitamme. Osa toiveistamme oli sen verran utopistisia, että hän osasi heti sanoa, ettei niitä voi toteuttaa. Huomasi, että hän tiesi mistä puhui, pari kiittelee.

Tarjous oli voimassa vain kampanjaviikonlopun, mutta epäonnisen muuton keskellä elänyt pariskunta sai myyjältä ”armonaikaa” ja miettiä kaapiston ostoa vähän pidempään.

– Kun kaikki oli vielä levällään kuin Jokisen eväät ja kova stressi päällä, oli erittäin positiivista, että saatiin mietintäaikaa ja tehdä päätös kaikessa rauhassa. Kaapistoasia kun ei ollut ainoa asia, joka muutossa meni pieleen ja aiheutti stressiä, pariskunta huokaisee.

Mittatilaustyönä tehdyn kaapiston toimitus oli nopea – eikä asennuksessakaan viivytelty.

– Kun asiakkaana on puuseppäverhoilija, pitää tehdä tarkkaa jälkeä, pariskunta naurahtaa.

Asennustyössä ei ollut moitteen sijaa; tilausvaiheessa vielä mitoitettiin sentti lisää korkeutta ja kaapisto istuikin paikalleen mainiosti.

Muuttokaaoksen keskeltä onnistuneeseen kaappiostoon

Uuteen kaapistoon helsinkiläispariskunta on hyvin tyytyväinen.

– Muuton suhteen on ollut muuten niin paljon ongelmia, että hyvä kun yksi asia edes meni positiivisesti kerralla oikein ja jälki miellyttää omaa silmää.

– Lähtötilanne oli aika negatiivinen; käämit olivat palaneet jo sataan kertaan ja muuttokaaos oli pahimmillaan. Kaiken keskellä piti alkaa suunnittelemaan kaappia, joka piti olla jo olemassa. Fiilikset eivät olleet hyvät, mutta onneksi kaappiasia ratkesi melko helposti ja Mirror Linen suunnittelija oli hyvänä apuna asiassa.

Parin viikon käyttökokemuksen jälkeen ajatukset Mirror Linen kaapistosta ovat hyvin positiiviset. Ongelmia ovien avaamisen kanssa ei ole ollut ja siivouskin on sujunut vaivattomasti.

– Kaapiston liukukiskon saa helposti putsattua imurin suulakkeella – toisin kuin entisen kaapiston. Siivoamisen kannalta tämä kaapisto on huomattavasti parempi, he kehuvat.

Helsinkiläispariskunnalta lähtevätkin kehut Mirror Linen suuntaan. He suosittelevat mittatilauskaapistoa erityisesti ahtaisiin kohteisiin; käytäviin, tuulikaappeihin ja kapeisiin makuuhuoneisiin.

– Liukuovikaapisto säästää tilaa ja näyttää hyvältä. Isoin kehumisen aihe on ehdottomasti Mirror Linen kaapiston liu’ut, joka meille oli ihan number one kaapiston valinnassa. Massiiviset ja isot ovet eivät hevillä nouse pois paikaltaan ja liukuihin menevät kivet saa helposti ja nopeasti poistettua, pariskunta iloitsee.