”Mirror Linen kanssa toimiessa tuli heti niin hyvä fiilis”

Lue referenssistä Tuijan ja Pasin uuden kodin upeista säilytysratkaisuista.
27.09.2019

Säilytysratkaisut jossa yhdistyy vaaleus, rauhallisuus ja valoisuus

Vaaleus lapsiperheen asunnossa -uhka vai mahdollisuus?

”Rakentaminen oli kokonaisvaltainen urakka, joka tuntui sitovan koko perhettä entistä enemmän yhteen, kuin repimään perhettä erilleen”. Poikkeus vahvistaa säännön! Suomenmaasta löytyy talonrakentajia, kenen parisuhde ei joudu koetukselle taloa rakentaessa.

Säilytysratkaisut

Sain kutsun Tuijalta ja Pasilta tulla katsomaan heidän uutta, valmistunutta omakotitaloa. Toimitimme heidän uuteen kotiinsa melko satsin liukuovia ja kaapistoja, koko talon säilytysratkaisut. Ulko-ovesta sisään astuessa tilan vaaleus ja valoisuus miellyttää. Heti eteisaulassa kiteytyy perheen rakentamisen koko filosofia sekä tämän artikkelin ensimmäiset lauseet: Perheenjäsenten käsien valokuva rakennusvaiheelta, toivottaa vieraat tervetulleeksi. Upea katseenvangitsija liukuovessa! Kun katseensa saa irrotettua tuosta mykistävästä taideteoksesta, joka on toteutettu Mirror Linen kalvo ovella, avartuu muu eteinen tilavana ja valoisana edessäni. Tämän tilanjako-oven kehyksenä on käytetty tilanjako-oviemme tuoteperheen lippulaivatuotetta, massiivista Classic Maksi kehystä.

Eteisen säilytysratkaisut

Vaaleus, rauhallisuus ja valoisa tyyli jatkuu muuallakin eteistiloissa. Maalaisromanttiset ristikko-ovet tuovat tilaan rauhallisuutta ja harmoniaa. Vivahdus ”kartanomaista” tunnelmaa ja tyylikkyyttä pehmentää sisustuksen ilmettä mukavasti.  ”Liian moderni ja steriili ympäristö, ei olisi sopinut tyyliimme. Kodin täytyy tuntua kodilta.” – Tuija sanoo.

Säilytysratkaisut

Eteiskäytävä jatkuu suurella liukuovikaapistolla, joiden materiaalivalinnat ovat harmonisessa linjassa talon muun sisustuksen kanssa. Pitkä liukuovikaapisto kätkee taaksensa suuren määrän säilytystilaa ja perheen tarpeita mukaillen räätälöityjä ratkaisuja. Jotta tunnelma ei olisi liian moderni, valittiin näihin eteistilojen liukuovikaapistoihin alumiinikehyksistämme Aalto. Aalto on nimensämukaisesti, pyöreähkö ja sulavalinjainen kehys, josta saa hyvän otteen.

Alumiiniprofiilisien liukuovien ehdottomia etuja edullisempiin materiaaleihin verrattuna on tuntuma, kulku ja laatu. Liukuovet liikkuvat höyhenen kevyesti, ovat liu’utellessa tukevan tuntuiset ja ovien kokonaisuuden kruunaavat soft-close hidastimet. Eteisessä valkoisen alumiinikehyksisen oven täytemateriaaleina on tyylikäs White Wood kalustelevy sekä puhtaanvalkoinen taustamaalattu lasi.  ”Puhtaanvalkoisessa lasissa ei näy sormenjäljet helposti. Ominaisuus, jota lapsiperheen vanhemmat osaavat arvostaa.” – Kommentoi perheen äiti materiaalivalintoja.

Säilytysratkaisut kodinhoitohuoneessa

Säilytysratkaisut

Kodinhoitohuoneen säilytysratkaisut jatkavat samaa tyyliä. Puhtaanvalkoinen lasi valkoisella kehyksellä on tyylikäs ja varma vaihtoehto. Puku ja pesuhuoneen puolelle johtavat tilanjako-ovet on toteutettu opaalilaminoidulla lasilla. Se päästää valoa lävitsensä, olematta liian tilaa rajaava ja eristävä. Silti se tuo hieman näkösuojaa ja yksityisyyttä tilan käyttöätarkoitusta ajatellen. Tässä tilassa on liukuovikaapistossa käytetty alumiinikehyksistämme kahta eri vaihtoehtoa. Liukuovikaapistossa valkoista Mini -kehystä ja tilanjako-ovissa Maksi -kehystä. Liukuovikaapisto kätkee taaksensa kodin vaatehuollon pesukoneineen, kuivausrumpuineen ja pyykkikoreineen. Pesuhuoneen kaapisto pitää sisällänsä myös keskuspölynimurin yksikön ja lattialämmityksen jakotukin, kätevästi katseilta piilossa, mutta helposti tavoitettavissa. Laatoitetussa lattiassa on lattialämmitys, sekä kaadot viemärin suuntaan. Tämä haaste ratkaistiin kätevästi säädettävällä sokkelilla, joka saatiin asennettua suoraan säätöjalkojen avulla.

Walk in vaatehuone

Säilytysratkaisut

Yläkerran makuuhuoneen ja Walk in vaatehuoneen välisen oven kanssa kanssa meinasi tulla harmaita hiuksia talon ollessa piirrustusvaiheessa.

Tilan vinokattoisuus ja makuuhuoneen puolelle avautuva väliovi aiheutti myös haastetta ratkaisulle. Vaatehuoneeseen avautuva ovi olisi syönyt suunnattoman suuren alueen itsellensä sekä omalta osaltaan vienyt vaatehuoneen käytännöllisyyden minimiin.

Ratkaisuksi valikoitui tilanjako-ovi seinäkiinnityksellä. Tällä ratkaisulla saatiin kolme kärpästä yhdellä iskulla:

– Välioven paikkaa ei tarvinut siirtää (mikä olisi teettänyt hurjasti lisätöitä).

– Walk- in vaatehuoneen toiminnot ja toimivuus on nyt huippuluokkaa.

– Ei tarvitse murehtia saranaoven osumista kattoon, kun ovesta tehtiin liukuva.

Tilanjako-oveen materiaaliksi valittiin peili. Suunnitelmaa tehdessä, heräsi Tuijalla huoli siitä, mihin vaatehuoneessa saadaan sijoitettua kokovartalopeili. Peilin vaatima tila kuitenkin vie osan säilytystilasta. Tämä ei kuitenkaan muodostunut ongelmaksi, sillä tilanjako-oven kummallekin puolelle voidaan sijoittaa peilit, niinkuin tässä tehtiin. ”Siitä on nyt sitten kätevä pukeutumisen jälkeen vilkaista, mitä vaatteita sitä tulikaan tänään valittua päälle.” Tuija naurahtaa.

Tuija ja Pasi päätyivät Mirror Linen tuotteisiin muutamasta eri syystä. Rakentaessa budjetti määrittää osaltaan tuotevalintoja ja pariskunta tottakai kilpailutti tuotteita hankintoja tehdessä. Mirror Line pärjäsi hintatasoltaan erinomaisesti. Pelkkä hinta ei ostopäätöstä kuitenkaan määrittänyt, sillä he kiinnittivät myös huomiota muutamiin heille tärkeisiin arvoihin: kotimaisuus, lähituotanto, ekologisuus ja perheyrittäminen.

”Mirror Linen kanssa toimiessa tuli meille heti niin hyvä fiilis. Siellä osattiin antaa vastauksia ja ratkaisuja juuri meidän talomme aiheuttamiin haasteisiin. Mirror Linelle ne eivät olleet ongelmia, eikä haasteita. Heille ne asiat olivat jokapäiväisiä asioita, joihin löydettiin suunnittelemalla täydelliset ratkaisut.”

 

Onnistutaanko sinunkin projektissa yhdessä? Jätä tarjouspyyntö