Mona Visuri: Lastenhuoneen säilytys kuntoon liukuovikaapistolla

Lastenhuoneen säilytys on monissa perheissä ikuisuusongelma. Katso, kuinka somevaikuttaja Mona Visurin kodissa säilytysongelmat ratkaistiin!
17.05.2021

Lastenhuoneen säilytys

Lastenhuoneen säilytys on monessa kodissa kompastuskivi. Liukuovikaapiston hankkiminen olikin bloggaaja ja somevaikuttaja Mona Visurin hankintalistan kärjessä, kun hän perheineen muutti uuteen asuntoon. Monan pojan Lionelin huoneesta ei nimittäin löytynyt valmiiksi mitään säilytysjärjestelmää, joten huoneen pitäminen siistinä oli luonnollisesti vaikeaa.

Tilassa oli omat haasteensa, jotka tuli ottaa huomioon säilytysjärjestelmää suunniteltaessa. Pieneen, neliönmalliseen huoneeseen ei haluttu liian isoa kaapistoa, jotta huoneeseen jatkossa mahtuisi mahdollisesti parisänky, mikäli huonejärjestystä haluttaisiin muuttaa. Kuitenkin säilytystarpeet olivat isot: Lionelin vaatteiden ja lelujen lisäksi kaapistoon haluttiin mahduttaa koko perheen kausivaatteet.

Toteutimme Monan edelliseen asuntoon yhteistyössä ruudukkolasioven, joten Mirror Line oli hänelle selkeä valinta lastenhuoneen säilytysratkaisuja mietittäessä hyvin sujuneen yhteistyön ansiosta. Lue asiakastarina ruudukkolasiovesta täältä. 

Lastenhuoneen säilytys  – ratkaisut lasten ehdoilla

Lastenhuoneen säilytys - vaatteet ja lelut

Liukuovikaapiston etuna on se, että liukuovet eivät vie paljoa tilaa kaapiston edessä toisin kuin saranaovikaapit. Tästä syystä liukuovikaapistot toimivat hyvin pienissä ja kapeissa tiloissa, kun kaapiston eteen ei tarvitse varata niin paljoa tilaa ovien aukaisua varten. Liukuovet ovat myös turvallinen valinta lapsiperheeseen, kun liukuoviin valitaan hidastimet. Hidastimet takaavat sen, että ovet sulkeutuvat pehmeästi. Tällöin pienet sormet eivät jää ovien väliin kovin helposti. Olemmepa kuulleet, että liukuovet ovat myös leikkimielessä lasten mieleen – niiden taakse on hauska piiloutua. 🙂

Kaapistoa lähdettiin suunnittelemaan perheen säilytystarpeiden pohjalta. Tavoitteena oli saada monipuolista säilytystilaa niin vaatteille kuin leluillekin. Kaapiston toisella puolella on isoissa koreissa säilössä Lionelin eniten käytössä olevat lelut, jotta ne olisivat helposti saatavilla ja toisaalta helposti pois siivottavissa. Arkivaatteet mahtuivat mukavasti vetolaatikoihin, kun taas harvemmin käytössä olevat vaatteet menivät ylähyllyille.

Lastehuoneen säilytys - vaatteet

Toisella puolella kaapistoa on alaosassa Lionelin kengät helposti saatavilla, kun taas harvemmin käytössä olevat lelut laitettiin laatikoihin ylähyllyille. Perheen eteisessä on pienet säilytystilat, joten lastenhuoneen kaapistoon saatiin tilaa myös koko perheen kausivaatteille ja isän kauluspaidoille. Kun koko huonekorkeus on käytössä, voi alaosaan laittaa eniten käytössä olevat vaatteet ja tavarat ja ylähyllyille vain aikuisten saataville harvemmin tarvittavat asiat.

Lue lisää kaapistoistamme!

Lastenhuoneen säilytysratkaisut voivat näyttää myös hyvältä

Lastenhuoneen säilytys liukuovikaapistolla
Kaapiston mitat L: 1720 mm, K: 2680 mm, S: 600 mm. Vastaavan kaapiston hinta n. 1847 €.

Lastenhuoneen säilytys aiheuttaa helposti mielikuvia kaaoksesta. Lastenhuoneen ei kuitenkaan tarvitse näyttää sotkuiselta, vaan toimivilla säilytysratkaisuilla kaaosta on helpompaa hallita. Laajan materiaalivalikoiman ansiosta liukuovikaapiston saa sopimaan täydellisesti osaksi huoneen sisustusta.

Mona kaipasi lastenhuoneeseen lämpimiä, luonnollisia sävyjä. Kaapiston rungon suhteen hän päätyi sherwood-levyyn, jossa näkyvissä on puunsyyt kauniisti. Kaksiovisessa liukuovikaapistossa toinen ovi on kirkasta peiliä ja toinen lasia sävyssä helmi. Alkuun Monaa mietitytti, kuinka pahasti peililiukuovi täyttyisi sormenjäljillä, mutta kuitenkin peilin tilaa tuova efekti on tärkeää pienessä huoneessa.

Mona tunnustautuu valkoisen värin faniksi, mutta on tyytyväinen valintaansa valita rohkeammin sävyjä huoneeseen. Pitkään Mona mietti salvianvihreän ja helmi-nimisen lasin välillä, mutta lopulta helmi vei voiton. Liukuovet kehystettiin kapealla teräskehyksellä sävyssä pronssi. Mikäli sinulla on vaikeuksia päättää kaapiston materiaaleja, voit tilata päätöksen tueksi verkkokaupastamme mallipalat. 

Katso myös oheinen video, jossa Mona kertoo tarkemmin kaapiston suunnittelusta ja sisällöstä.

Onko sinulla mietteissä liukuovikaapiston hankkiminen lastenhuoneeseen? Pyydä tarjous!