Säilytysratkaisuja studiomalliseen huoneistoon

Kuinka jakaa tila menettämättä valoisuutta ja tilan avaruutta?
24.03.2020
Säilytysratkaisuja
Lähtökohdat projektille

 

Säilytysratkaisuja Suomesta: Valtteina kotimaisuus, monipuolisuus ja kilpailukykyinen hinta

”Valitsimme Mirror Linen ratkaisuvaihtoehtojen monipuolisuuden, kotimaisuuden ja kilpailukykyisen hinnan vuoksi. Eri toimittajia vertaillessa meihin vetosi myös tapa, miten Mirror Linella tarpeitamme kuunneltiin ja koimme, että joku ottaa homman tosissaan haltuun. Saimme hyvät vaihtoehdot toteutuksille, joista saimme valita lopulta meille vain mieluisimman. Myös se, että sekä tilanjako- ja säilytysratkaisuja onnistuttiin tarjoamaan molempia yhden talon alta oli suuri plussa” toteaa pariskunta yhteen ääneen.

Asiakkaamme Timo ja Sanna kuvailevat tämänkertaista referenssikohdettamme 1930-luvulla rakennetuksi, studiomalliseksi kulmahuoneistoksi arvokiinteistössä. Kooltaan tämä kohde on 50 neliötä ja kodinhoitotilaa lukuunottamatta koko asunto on yhteistä korkeaa ja avointa tilaa, johon valoa tulvii neljästä eri ikkunasta.

Aikaisemmin asunto oli suunniteltu yhden ihmisen tarpeita vastaamaan, ja nyt tarkoituksena oli muovata siitä toimiva vastasyntyneen lapsen perheelle. Säilytystilaa kolmen henkilön tarpeeseen oli niukasti, ja samanaikaisesti neliöistä oli todella saatava tehot irti. Heille oli tärkeää saada makuutila rauhoitettua muusta avoimesta tilasta, mutta ilman että avoimuus ja valoisuus kärsisi kuitenkaan.

Asunnon pienen koon lisäksi, haastetta toi vanhan talon vinot seinät ja kodinhoitotilassa olleet seinän ja katon rajassa olleet kiinteät rakenteet. ”Emme nähneet kovin realistisena vaihtoehtona alkaa itse siis rakentamaan asuntoon säilytysratkaisuja valmiiden kaappien muodossa. Tämä sai meidät kääntymään Mirror Linen puoleen” – Kommentoi Timo perheen päätöstä.

Lasiseinä tilanjakajana tuomaan makuuhuoneeseen yksityisyyttä

Säilytysratkaisuja
Ennen ja jälkeen

Ongelmat kohteessa ratkesivat asiakkaan toivomalla tavalla. Makuutila onnistuttiin erottamaan muusta avoimesta tilasta lasisella kiinteän seinän ja liukuoven yhdistelmällä. Lasiseinän alaosa toteutettiin mustasta levystä, jolloin se loi toivotun näköesteen olohuoneen puolelle. Liukuoven ansiosta normaalille ovelle ei tarvinnut varata omaa tilaansa, jolloin asiakas pääsi hyödyntämään tilaa paremmin huonekalujen sijoittelun suhteen. Lasiseinän poikkeuksellinen vertikaalinen jaotus mukailee kauniisti asunnon arkkitehtuuria.

Liukuovissa käytetty Classic Mini mattamusta alumiini-kehystä.

Kapean käytävän jokainen sentti hyötykäyttöön täsmälleen oikeankokoisella kaapistolla

Säilytysratkaisuja
Ennen ja jälkeen

Mittatilatun säilytysratkaisun osalta päästiin hyödyntämään asunnon koko korkeutta ja perheen vaatekaappi toteutettiin lattiasta kattoon ja seinästä seinään asti. Kaappiratkaisuun myös mitoitettiin suoraan valmiit paikat pesukoneelle sekä kuivausrummulle, joka oli myös pelastus lapsiperheen arkeen ja säästi jälleen muualta tilaa.

Tilassa oli monenlaisia haasteita, kuten pesukoneen poistoputket ja kulmassa sijaitseva hormi. Hormin eteen rakennettiin syvyydeltään pienempi, oma kapea runkonsa, jonka edessä oleva ovi on kuitenkin identtinen muiden kanssa ja jota ulkoapäin katsottaessa ei arvaa yhtään millaisia ratkaisuja lopputuloksen takana sijaitsee.

Saumaton ulkonäkö viimeisteltiin vetimettömien push-to-open pomppusaranaovien avulla.

Toimiva kokonaisuus ostopäätöksen takana

Säilytysratkaisuja
Säilytysratkaisut

 

”Meille päätöksiin auttoivat erikseen saamamme referenssikuvat ja suunnittelijan tarkat kuvaukset materiaaleista. Pääsimme myös käymään katsomassa jälleenmyyjän luona yhtä lasiseinää, joka auttoi meitä varmistamaan seinän riittävän äänieristävyyden. Tuotteiden kotimaisuuden merkitystä, ei voi vähätellä puhuessa ostopäätöksestä. Kyllä se ennen ostopäätöstä vielä lisäsi luotettavuutta laatuun”

Sanna myös toteaa, että he miettivät myös, että jos asennus ei vinojen seinien vuoksi kerralla olisi mennyt nappiin niin jatkotoimenpiteet olisivat varmasti hoitunut mutkattomasti kotimaisen tekijän kanssa. Jatkotoimenpiteitä ei ihme kyllä tarvittu 🙂

Kerralla kuntoon, millilleen suunniteltu sinulle sopivaksi

”Pieniä yksityiskohtia olemme ihailleet jälkeenpäin, kuten lasiseinän tarkkaa mitoitusta aukkoonsa. Katon ja seinän raja meillä ei ole suorakulmainen, mutta lasisen liukuoven yläkisko on hiottu täysin kohdilleen. Kaappiratkaisussa tarkka asennus ja ponnahdussaranoilla toimivat ovet tekivät sen, että kaappi näyttää kuin seinältä. Olemme siis erittäin tyytyväisiä.”

Kokonaisprosessi asiakkaalle tulee olla mutkaton, vaivaton ja helppo. Avaimet käteen periaatteella. Tässäkin tapauksessa heti tarjouksen pyytämisestä, aina asennukseen saakka, hoidettiin asiat kuntoon. Suunnittelija kävi kohteessa kerran ja teki asiakkaille ehdotukset, jota viilattiin muutaman sähköpostin vaihdon verran. Molemmat ratkaisut asennettiin asiakkaalle yhden työpäivän aikana ja asiakkaan tehtäväksi jäi vain astella valmiiseen uuteen kotiin (sekä tietenkin kaapin täyttäminen :))

”Suosittelisin ehdottomasti Mirror Lineä ystäville, tuttaville ja työkavereilleni! Ollaan huomattu, että ratkaisut suosittelevat itse itseäänkin aika tehokkaasti, kun jokainen vieras niihin on kyllä kiinnittänyt huomiota.” – Toteavat Timo ja Sanna.