Satumainen hirsitalo – uusi omakotitalo täynnä toimivia säilytysratkaisuja

Tässä kirjoituksessa esittelemme uudiskohteeseen toteutettuja säilytysratkaisuja! Vaatehuone, työhuone, eteinen sekä lastenhuoneet tarvitsivat toimivat, ajattomat ja laadukkaat säilytystilat. Näitä lähdettiin suunnittelemaan hyvissä ajoin rakennusvaiheessa. Lopputulos on onnistunut ja talon asukkaille mieleinen.
27.04.2020

 

 

Satumainen hirsitalo on vuoden 2019 lopussa valmistunut kauniin valoisa ja moderni hirsitalo. Taloa asuttavat vanhemmat ja kaksi pientä lasta. Neljän hengen perheessä säilytysratkaisuja tarvitaankin jo melko annos! Tuotteitamme kaivattiin kolmeen makuuhuoneeseen, vaatehuoneeseen, työhuoneeseen sekä eteiseen.

”Säilytysratkaisuilta toivoimme toimivuutta, kauneutta sekä tilatehokkuutta. ”- Kertoo Satu.

Näiden lisäksi upouuteen omakotitaloon haluttiin säilytysratkaisut, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Arvomme pitkäikäisten kalusteiden toimittamisesta ihmisten rakkaisiin koteihin, sopi erinomaisesti Sadun näkemyksiin ja toiveisiin.

Kodin säilytysratkaisuja alettiin pohtia jo suunnitteluvaiheessa

Taloon tulevia säilytysratkaisuja on pohdittu hyvissä ajoin jo rakennuksen pohjapiirrosta suunniteltaessa. Tässä kodissa oli tavoitteena saada osa vaatekaapeista integroitua, jotta ne eivät täyttäisi koko huonetta. Sisäänrakennettuja komeroita tuli eteiseen ja työhuoneeseen. Lastenhuoneisiin haluttiin lattiasta kattoon yltävät vaatekaapit.

”Lastenhuoneiden vaatekaapeilta sekä integroitavilta kaapeilta edellytimme täydellistä istuvuutta, jotta neliöistä saataisiin kaikki hyöty irti. Standardimittaiset säilytysratkaisut eivät olisi täyttäneet toiveitamme. ” – Summaa Satu.

Suomalaisuus, laatu ja muunneltavuus ratkaisivat toimittajan

Tarjouksia asukkaat olivat pyytäneet muutamilta eri yrityksiltä.

”Mirror Lineen päädyimme, koska vakuutuimme tuotteiden laadusta. Lisäksi säilytysratkaisut olivat räätälöitävissä meidän toiveidemme mukaisesti ja hinta oli kilpailukykyinen.”

Lisäksi Satu arvostaa suomalaista työtä ja pyrkiikin valitsemaan Suomessa valmistetun tai suunnitellun tuotteen. Suomalaisena perheyrityksenä me sovimme hyvin perheen arvoihin sekä talon muihin sisustusvalintoihin.

Parhaan mahdollisen kokonaisuuden luominen

Meihin Satu oli ensimmäisen kerran yhteydessä kodin väliseinien rakennusvaiheessa. Yhdessä kävimme tiloja läpi ja annoimme heille vinkkejä mm. integroitavien kaappien tarvitsemasta tilasta.

”Toiveemme saatiin Mirror Linen puolesta toteutettua hienosti, mutta samalla osattiin myös kyseenalaistaa tekemiämme suunnitelmia. Säilytysjärjestelmien suunnittelussa ammattitaitoinen henkilö voi tuoda tärkeitä asioita esille, mitä ei itse tule välttämättä lainkaan ajatelleeksi. ”-Kertoo Satu.

Säilytysratkaisuja useassa eri huoneessa

Eteiseen haluttiin tyylikkäät ja näyttävät liukuovet. Valikoimastamme valikoitui mustakehyksiset peililiukuovet, jotka sopivat täydellisesti yhteen mustan ulko-oven kanssa. Mustat kehykset liukuovissa ovatkin nyt erittäin trendikkäitä ja silti ajaton, kestävä vaihtoehto. Paljasta peilipintaa on ovissa elävöitetty jakolistoilla, jotka tuovat mukavasti visuaalista linjaa tilaan ja ryhtiä oviin.

säilytysjärjestelmät

Työhuoneen vaatekaappi on eteisen tapaan seinään ”upotettu” eli integroitu. Erityisesti uudiskohteissa säilytysratkaisujen integrointi on mahdollista ja suosittua. Päällepäin komerosta näkyvät vain lattiasta kattoon olevat liukuovet, eivätkä peitteet tai komeron osat katkaise harmonista ulkonäköä. Työhuone on pieni, joten samassa linjassa seinän kanssa olevat liukuovet tuovat huoneeseen yhtenäisen ilmeen. Peiliä olevat ovet tuovat myös tilan tuntua huoneeseen.

liukuovet
Työhuone

Lastenhuoneen vaatekaappien ilme haluttiin pelkistetyksi. Peililiukuovi ja valkoinen liukuovi yhdessä ovat Sadun puolesta todettu toimivaksi yhdistelmäksi tässä tarkoituksessa.

liukuovikomero

Vaatehuoneen säilytysratkaisun toteutuksessa Sadulla oli seuraavanlainen tärkeysjärjestys: 1. vaatetangot 2. vedettävät laatikot 3. avohyllyt. Tämä järjestys on otettu huomioon vaatehuoneen toteutuksessa. Laatikoita haluttiin vaatehuoneeseen helpottamaan järjestystä, vähentämään pölyn määrää sekä piilottamaan asioita. Avohyllyille sen sijaan tulevat laukut ja kauniit säilytysrasiat, jotka saavat olla esillä ja näkyä.

”Koruille, vöille ja muille asusteille toteutettiin lasikantinen vetolaatikko. Tämä onkin ehdottomasti yksi omista suosikeistani kodissamme!” – Iloitsee Satu.

 

Ammattitaidolla apua säilytysratkaisuihin rakennusvaiheen keskellä

Säilytysratkaisujen suunnittelu moneen tilaan yhtä aikaa muiden rakennus kiireiden alla oli Sadusta haastavaa. Painetta toi tieto siitä, että näissä tapahtuvat suunnitteluvirheet tulisivat häiritsemään päivittäistä arjen sujumista. Tämän lisäksi vaatekaappien hankinta on iso investointi, joten siihen käytetyille rahoille halutaan luonnollisesti saada vastinetta.

”Ammattitaitoinen apu sekä sujuva yhteistyö Mirror Linen kanssa teki toteutuksesta helpompaa. Myös vinkit materiaalivalintoihin sekä kaappien sisäratkaisuihin liittyen olivat todella arvokkaita lopputulosta ajatellen.”

Onnistunut lopputulos

Lopputulokseen Satu perheineen on oikein tyytyväinen. Vaatetankoja olisi voinut olla enemmän, mutta muuten säilytysratkaisut ovat toimineet perheen arjessa hyvin.

”Ehdottomasti eniten positiivisia kommentteja olen saanut kodin käyntikortista, eli eteisestä. Olen itsekin silloin tällöin havahtunut jääneeni ihailemaan eteisen liukuovia – kuinka upeasti ne sopivatkaan muuhun tilaan! ” – Kommentoi Satu lopputulosta.

Erityisesti isossa projektissa virheiden mahdollisuus tietenkin kasvaa ja vaikka pyrimme täydellisyyteen niin suunnittelussa mittojen huomioimisessa kuin tuotannossa työvaiheiden laadun tarkastuksessa, tekevät ihmiset meilläkin inhimillisiä virheitä. Mirror Linen päämäärä on aina saada asiakkaalle virheetön tuote.

”Olen sitä mieltä, että todellinen asiakaslähtöisyys mitataan kunnolla vasta reklamaatioiden hoitojen kautta. Annoimme yhdestä virheellisestä tuotteesta palautetta, johon vastattiin ystävällisesti ja virhe korjattiin viipymättä. ”- Kertoo Satu.

Kun ostat tuotteesi kotimaiselta valmistajalta, voit ainakin meidän kohdallamme luottaa siihen, että saat kysymyksiisi vastauksen ja palautteesi ja reklamaatiosi hoidetaan ja kuunnellaan. Ympäri Suomea toimivat paikalliset jälleenmyyjämme, auttavat sinua niin suunnittelussa, asennuksessa kuin reklamaatioiden hoitamisessa.

 

Kannustamme myös sinua suunnittelemaan uudiskohteesi säilytysratkaisut ammattilaisen avustuksella! Ota yhteyttä, niin pienessä kuin isossakin tarpeessa!