Terassilasitus Mirror Linen liukuovilla

Mirror Linen liukuovet sopivat loistavasti myös ulkokäyttöön. Kristiinankaupunkilainen Paul Mattila pidensi liukuovilasituksilla tuulisella paikalla sijaitsevan terassinsa käyttökautta.
30.08.2016

Tuulensuojaa terassilasituksella

Meren rannalla asuessa maisemat ovat hienot, mutta tuuli häiritsee ikävästi niistä nauttimista omalla terassilla. Kesällä 2016 Kristiinankaupungissa asuva Paul Mattila päätti tehdä muutoksen terassiolosuhteisiinsa.

”Aloimme suunnitella terassin lasittamista tuulen takia. Kyllästyimme siihen palelemiseen. Kate ja lasitus suojaavat samalla myös vesisateelta”, Paul selittää.

Lasitusten toteuttajaksi oli Mirror Linen lisäksi kaksi muutakin vaihtoehtoa, mutta valinnan ratkaisivat Mirror Linen eduksi hinta ja nopeus.

”Toisen kilpailevan yrityksen hinta oli tähtitieteellinen. Toisessa taas aikataulu olisi venynyt pitkälle ja olisimme joutuneet odottamaan liian kauan. Mirror Linelta toimitus tuli nopeasti – kiitettävän hyvin”, Paul toteaa.

Sujuva ja nopea asennus

Paul aloitti terassin uudistamisen rakentamalla olemassa olevan terassin päälle katoksen, kirkkaan katteen, vähän yläseinää ja tukitolpat kulmiin. Lisäksi hän laajensi terassia rakentamalla uutta avoterassia vanhan viereen.

Mirror Linen alumiinikehyksiset Aalto-liukuovet pronssinvärisellä peilipinnalla asennettiin kulmatolppien väliin siten, että ne ovat avattavissa terassin joka sivulta. Hyvin suunniteltuna asennus oli jo puoliksi tehty.

”Toimitus ja asennus menivät oikein hyvin. Ei siinä mennyt kuin parisen tuntia, kun lasitus oli jo valmis. Kiskot vain laitettiin paikoilleen ja muutama ruuvi – se oli nopeaa toimintaa. Ovet oli merkattu valmiiksi, joten ne menivät helposti oikeisiin väleihin, heitettiin vain paikalleen”, Paul kuvailee.

”Minulla on itsellänikin kokemusta ovien laittamisesta, ja olin mukana auttamassa asennustyössä.

Työnlaatu oli asiallista ja hyvää, ja lopputulos on siisti.”

Kestävää laatua ja asiakaslähtöistä palvelua

Uudet terassilasit ovat nyt olleet käytössä reilun viikon verran. Lasituksen myötä Paulin terassin kesäkausi pitenee huomattavasti, satoi tai paistoi.

”Laitoimme terassin lattiaan kokolattiamatot ja kattoon lämpöelementit. Näin saamme aikaistettua käyttökautta keväästä ja pidennettyä sitä myöhään syksyyn.”

Heti alkumetreillä terassilasit pääsivät napakkaan testiin, kun 27.8. riehunut Rauli-myrsky pisti tuulemaan.

”Tuuli oli kovimmillaan 27 m/sekunnissa, mutta kaikki lasit olivat paikallaan vielä aamulla. Meillä oli alun perinkin tärkeimpänä vaatimuksena, että terassilasien on oltava kestävät. Vaikka Mirror Linen liukuovet eivät olekaan panssarilasia, ne todistetusti kestävät koviakin kelejä”, Paul sanoo.

Yhteistyöstä Mirror Linen kanssa Paulilla jäi positiivisimpana mieleen se, miten Mirror Linella palveltiin asiakasta.

”Kun soittelin ja kyselin terassilasituksesta, vastaus tuli nopeasti. Myös erilaisiin materiaaleihin ja ratkaisuihin liittyviin kysymyksiin sain nopeasti vastauksen. Mirror Linen asentajat tulivat paikan päälle mittailemaan ja mietimme yhdessä, miten lasitus kannattaa toteuttaa. Asiakkaan toiveet otettiin hyvin huomioon”, hän tiivistää.