4 inredningstrender från Stockholm

Förra veckan visiterade vi Stockholm Furniture and Light Fair -mässan i Stockholm, som ingår i Stockholm Designweek -evenemanget. Det fanns många intressanta saker för att se på mässan, så vi bestämde oss för att berätta mer om våra favorit inredningstrender för 2019.
12.02.2019

1. Olika nyanser av trä

Helt vitt har klart försvann. Åtminstone enligt min åsikt är det här en bra sak, för med flera mångsidiga alternativ är det lättare att skapa ett utrymme som passar din egen personlighet. För närvarande används mer naturliga färger och material i möbler. Till exempel björk och andra ljusa träslag var särskilt populära. Till vår förvåning är rottingmöbler fortfarande synliga.

Lampor

Björk möbler

2. Lyx material

Det fanns också många lyxiga material på mässan. Bland annat var marmor och sammet i olika former klart ett av årets trender. Båda hittades i små detaljer som handtag, och också som större helheter. Marmor användes speciellt i köks- och badrumsbänker, medan sammet användes som material för stolar och soffor.

Sammett

Mjuka ytor

3.Uppseendeväckande färger och mönster

Vårfärgerna sågs också i spektakulära mönster. Blom- och löv mönstren var särskilt populära. Till djärvare inredare fanns det till exempel soffor med blom mönstren, men också mindre mönstrad inredningselement, liksom kuddar och lampskärmar var tillgängliga. Förutom mönstrad textiler såg vi också många monokroma möbler i spektakulära ädelsten färger.

Mönster soffa

Färgglada kuddar

4. Mjukhet

En av de största trenderna på mässan var definitivt mjukhet. Möblerna var mjuka, både i form och känsla. Särskilt stolar och soffor var väl avrundade i design, som du kan se från den här blogginläggen. Soffborden var också mestadels runda.

Sammett stolarSammett soffa

Vad tycker du om dessa trender? Skulle någon av dessa vara lämplig för ditt hem?

-Pinja