Bringa naturen närmare ditt hem med träfärger

Trä som möbelmaterial ger ditt hem naturlighet och värme. Hemligheten till dess popularitet i inredning är förnyade mönstren och nyanserna.
15.08.2019

 

Träfärger i inredning

Trä och andra naturliga material skapar en mysig och varm atmosfär. Olika nyanser och variationer av trä har varit Finlands favoritmaterial för inredning genom tiderna, och inte utan anledning.

Trä som material och färg ligger nära hjärtat av finnarna. Användningen av trä har förändrats genom åren och det alltid finns flera nya sätter att utnyttja  det i inredning. Under ett par år har det varit allmänligt att inreda hemmet med vitt och svart. Detta blev en enorm trend eftersom det är lätt att kombinera andra färger med svart och vitt. Att kombinera olika träfärger kan tyckas svårt i början, men slutresultatet blir mycket mysigare än en helt svartvit inredning. Lita på din egen smak och stil!

Under vårt besök i Stockholm Designweek tidigare i år såg vi flera möbler i vackra träfärger. Mässrapporten hittar du på den här länken. Bostadsmässan i Kouvola presenterade också fantastiska detaljer i olika nyanser av trä och även andra naturliga material.

Ljusa träfärger

Ljusa träfärger

En skjutdörrsgarderob behöver inte alltid vara vitt. Till och med den minsta ytstrukturen på möbelskivan ger livlighet till ytan, vilket skiljer den från den ”sterila och kliniska” vita möbelskivan. Användning ljusa träfärger ger även friskhet för utrymmet, och därför har deras popularitet fortsatt att växa år för år.

Ljusa träfärger lämpar sig i ett utrymme där du vill betona rena linjer. De matchar fint med andra nyanser av trä samt med vitt. Ljusa träfärger är ett harmoniskt och fridfullt val som tål tid och inredningstrender.

Möbler i ljusa träfärger

Färgerna på produkterna på bilderna: ljus rigoletto och harmony.

Varma träfärger

Varma träfärger

Varma nyanser av trä är ett bekanta och säkra val för alla hem. Dessa träfärger kan påminna dig om produkterna på 90-talet, till exempel tv-bänker och andra möbler i korsbär och bok. Lyckligtvis har de gammaldags trendfärgerna ersatts av nyare, moderna modeller.

I vårt urval av varma träfärger hittar du säkert materialet till din nya skjutdörrgarderob. Möbler i dessa färger ger ditt hem den värme och mjukhet du vill ha. De går bra med exempelvis läder eller sammet.

Möbler i varma träfärger

Färgerna på produkterna på bilderna: naturel, rustik och mörk rigoletto

Mörka träfärger

Mörka träfärger

Mörka träfärger har behållit sin popularitet genom åren. Detta har varit möjligt på grund av de förnyade designerna. Gammaldags modeller har ersatts med nya, och därför är mörka träfärger fortfarande en bekant syn i interiören. För några år sedan började mörkt trä också synas som material för köksmöbler. Samma trend är på väg upp och med tiden blir användningen av mörka nyanser i inredning vanligare. Speciellt svarta detaljer har blivit populärare i år. Mörka färger kräver dock ljus och friskhet runt dem. Vi rekommenderar kombinering mörka färger med ljusa eller glansiga ytor. Då känns utrymmet inte för mörkt och tungt.

Mörka träytor anses generellt vara värdefulla. Mahogny, wenge och merbau kan ge dig en uppfattning om var dessa tänker kommer ifrån.

Möbler i mörka träfärger

Färgerna på produkterna på bilderna: antracit rand och kalifornien valnöt

Den bästa utsläppsklassen

Möbelskivan, som vi använder för tillverkning av garderober och skjutdörrar, tillhör utsläppsklass M1 av byggmaterial vilket är det bästa i klassen och berättar om låga utsläpp. Möbelskivan är en stark skiva skyddad med melaminbeläggning. Melaminbeläggningen underlättar också rengöring av produkten.

Vid tillverkning av våra produkter använder vi miljövänliga material. Speglarna och glaset som vi använder är tillverkade utan kopparlager och nästan helt utan bly. Förutom
en bättre spegelkvalitet minskar teknologin även miljöpåverkan under produktionen.

Beställ provbitar till ditt hem

ProvbitarPlanerar du att köpa en skjutdörrsgarderob men vet inte vilken färg passar ditt utrymme bäst? Nu erbjuder vi dig en chans att bekanta dig med våra material i lugnet och ron av ditt eget hem och att se materialen i det utrymmet där din skjutdörrsgarderob skulle komma. Du kan beställa tre olika möbelskivor, tre ramprofiler och tre glas eller speglar för dig att välja materialet som bäst passar ditt utrymme.

Vårt sortiment innehåller 9 ramprofiler i 13 olika färger, över 20 skivfärger i två tjocklekar och flera glas- och spegelfärger. Nu kan du också beställa provbitar till ditt hem: vi återbetalar priset när du gör din beställning!

Beställ provbitar här