Vårrensning av en garderob

För många betyder vårsolen också vårrensning. Nu är det dags att pressa vinterdamm ut ur garderoben och njuta av ett rent hem.
24.04.2019

Börja med säsongskläder

Svart garderob i hallen

Vårrensningen är bra att börja med kläder och varor som du använder inte på våren eller på sommaren. Ta ut och gå igenom alla vinterkläderna. Återvinn eller sälj allt som är för småa, för stora eller trasiga. Kasta bort allt du har inte använt i senaste år. Det är mycket troligt att du inte kommer att använda dem senare. Förvara alla vinterkläderna som du vill behålla i en annan plats, så att det är lättare att använda dina vår- och sommarkläder. Om du inte har en annan plats till klädförvaring, kan du lägg dem på garderobens övre hyllan.

När du är färdigt med vinterkläderna, kan du fortsätta rensningen med andra kläder och varor som finns i garderoben. Det är också värt att komma ihåg att om du ger upp onödiga varor får du mer utrymme för allt du verkligen behöver och vad du verkligen gillar.

Rengöring och organisering av garderob

Garderobsinredning

Speciellt hall garderober blir ofta stökigt. Utöver damm har hallen också sand och andra smuts. Det är bra att rengöra garderoben regelbundet, eftersom det också förbättrar dess hållbarhet. Och naturligtvis en ren garderob ser bättre ut än smutsig. Till rengöring av garderobens hyllor och andra träytor rekommenderar vi mild rengöringsmedel. Om garderoben har glas- eller spegelytor, använd en passande rengöringsmedel (till exempel rengöringsmedel för fönstrar). Kom ihåg att också torka glasen/spegeln med en torr trasa, så att ränder försvinner.

När garderoben är rent är det dags att sätta tillbaka varorna. Tänk försiktig var ska du ställa alla varor. Från en välorganiserad garderob hittar du lätt allt som du behöver. Detta gör det också enklare att hålla garderoben rent. Vi rekommenderar att du placerar varorna så att du enkelt kan se hela garderobens innehållet.

Matchar din nuvarande garderob dina behov?

Vårrensning

Det är också en bra idé att tänka på hur bra din nuvarande garderob uppfyller dina behov. Finns det utrymme för allt du behöver? Är det lätt att ta varor till och sätta tillbaka dem på plats efter användning? Eller behöver du en plats för sportutrustning? Ibland är den mest förnuftiga lösningen att skaffa en ny garderob.

Med Mirror Line kan du planera och beställa en måttanpassad skjutdörrsgarderob som matchar dina behov och stil.  Med rätt tillbehör blir garderoben ännu mer funktionellt. Till exempel utdragbara korgar gör det enkelt att hitta varor, och med ett skoställ får du dina skor behändigt dolda när de inte används. En välplanerad garderob är också enklare att hålla i ordning, eftersom alla varor har sin egen plats.

Om en ny garderob är inte någonting du planerar att skaffa just nu, är det möjligt att förbättra funktionaliteten av den nuvarande garderoben med tillbehör. Ur vårt urval hittar du flera olika lösningar. De gamla gångjärnsdörrar kan också bytas ut med nya skjutdörrar. Spegel- och glasytor är ett fin alternativ, eftersom de reflekterar ljuset och får små rum att se större ut.

Hitta din närmaste återförsäljare och planera din egen förvaringslösning med oss!