Ofta ställda frågor

Tillverkar ni 50 cm djupa skåp?

Alla våra garderober tillverkas som skräddarsydda så en stomme som är 50 cm djup är inget problem! Skjutdörrarna tar upp cirka 10 cm av djupet för garderobens inre delar, vilket betyder att djupet blir 40 cm. Bland tillbehören hittar du även korgar och lådor som får plats på detta djup. För klädstångsutrymmet rekommenderar vi utdragbara klädhängare i stället för en vanlig klädstång.

Hur mycket utrymme kräver en vanlig klädstång?

Vi rekommenderar att det inre måttet för en vanlig klädstång är 50 cm, vilket betyder att skjutdörrsgarderobens totala djup är 60 cm. Det lönar sig att reservera ännu mera plats för tjocka vinterjackor.

Ett hur högt skjutdörrsskåp kan jag beställa till ett 2 600 mm högt rum?

Man bör lämna minst 20 mm monteringsmån till taket. Den här springan kan, om man så önskar, gömmas med en täckskiva. Garderobernas maximala höjd är 2 730 mm på grund av skivans längd.

Vilka tillbehör kan jag använda i ett skåp som är endast cirka 400 mm djupt?

Lådor lämpar sig utmärkt för även så här små fördjupningar. Som klädstång lönar det sig att välja en utdragbar skena med hängare eller alternativt en krokhängare eller ankarkrok.

Har ni ett alternativ för våtutrymmen?

I vårt sortiment finns en vit melaminbelagd fuktbeständig skiva. Skivan tål dock inte att direkt bli våt men den kan användas i till exempel klädvårdsrummet. Under garderober eller bordsskivor i våtutrymmen monteras ofta rörben. Våra skjutdörrar med aluminiumramar lämpar sig för våtutrymmen och till och med utomhus.

Hur lyckas monteringen?

Monteringen sker enkelt med hjälp av de snabbkopplade kopplingshylsorna; för hylsorna finns färdigt bearbetade hål i skivorna. Med produkten får du även heltäckande monteringsanvisningar. Du monterar enklast ett skåp tillsammans med en kamrat! I monteringsanvisningarna hittar du en video om hopsättningen.

Har du mer att fråga?

Vår kundservice svarar gärna på alla dina frågor.

Kontakta oss