Mirror Line räddade paret från flyttkaoset

30.11.2015

Bred garderob

Paret från Helsingfors skaffade en 6,3 m bred garderob till sin ny lägenhet.

– En så massiv garderob är kanske den största garderoben som montören någonsin har byggt. Det var ingen liten montering, kommenterar paret efteråt.

Det blev behov för en ny skjutdörrsgarderob med en snabb leverans när paret flyttade i sin ny lägenhet och märkte att de gamla ägarna hade tagit de gamla garderoberna med sig.

– Både vi och fastighetsmäklaren trodde att garderoberna ingår i köpekontraktet men den gamla ägaren ansåg att garderoberna var deras personlig egendom och tog dem med sig. Dessutom blev det kvar en obehandland vägg med stora hål i den.

– Vi behövde mera färvaringsutrymme och därför åkte vi till Lanterna köpcentrum.

Spårets form avgjorde valet

Att köpa en skjutdörrsgarderob var inte självklart.

– I våra tidigare lägenhet fanns det sådana garderober som vi inte var nöjda med. På de djupa skenorna fanns det alltid smuts; sand från skor osv. Det var jobbigt att städa och man måste nästan använda en bomullspinne för att hålla dem rena.

– När man stängde dörren och det råkade vara en liten sten på hoppade stenan dörren ur sin plats.

– I vår nya lägenhet var platsen för garderoben så trång att normala var ingen bra lösning.

Till all lyckan besökte paret Metropolikaluste -möbelaffären och såg där Mirror Line Oys garderob. Representanten från fabriken råkade vara på plats under kampanjhelgen och planerade garderober för konsumenter.

– Mirror Line Oy har olika skenor i sina garderober. De är lägre, jämna och släta. Skenan verkade vara lättare att hålla ren, därför blev valet lätt.

Skenans form var den största orsaken för valet men garderoben såg också bra ut.

– Ytan ser naturligt ut och passar utmärkt till huset som är byggd på 80-talet. En kombination av spegel och trä passar utmärkt tillsammans.

Både planering och montering var snabba

Planeringen var snabb; Mirror Line Oys representant ritade garderoben medan paret besökte andra affärer.

– Designern var mycket yrkeskunnig och lyssnade noggrannt på vilka önskemål vi hade. En del av våra önskemål var såpass utopistiska att han sade omgående att man kan inte genomföra dem. Men han visste vad som han talade, tackar paret.

Offerten gällde bara kampanjhelgen men säljaren gav litet mera funderingstid för paret.

– När alla varor var spridda runt lägenheten och situationen var mycket stressig var det mycket positivt att vi fick en förlängning till kampanjpriset och kunde fundera litet längre samt fatta beslut i lung och ro.

– Den måttanpassade garderoben levererades snabbt och monteringen skedde också utan dröjsmål.

– När kunden själv är en snickare har man mycket höga krav beträffande kvalitén, nämner paret med glimten i ögat. Monteringen var perfekt; vid beställningen lade man till 1 cm i höjden och garderoben passade utmärkt till sin plat.

Från mitten av flyttkaos till en lyckad köp av garderob

Helsingforsparet är mycket nöjd med den nya garderoben.

– Annars hade vi så många problem med flyttet att det var mycket positivt med garderoben och vi är mycket nöjda med resultatet.

– Utgängspunkten var ganska negativ men till all lyckan gick allt bra med Mirror Line garderoben och vi fick mycket bra hjälp från fabriken.

Efter ett par veckors användning har paret mycket goda erfarenheter om garderoben. Dörrarna fungerar utmärkt och städningen är lätt.

– Skenan är lätt att hålla ren med dammsugaren.

Paret rekommenderar Mirror Line Oys måttanpassade skjutdörrsgarderober speciellt till begränsade utrymmen; korridorer, entré och smala sovrum.

– Skjutdörrsgarderoberna är platsbesparande och ser bra ut. Mirror Line Oys golvgående skenor avgjorde valet hos oss. De massiva och stora dörrarna fungerar mycket bra och de är lätta att rensa från små stenar.

Ljusa skjutdörrarna

Garderob hela väggens bred