Transformation av 70-talets höghus lägenhet

Är smalt utrymme en problem för måttbeställd garderob? Hur kan man lösa utrymmes utmaningarna? Är skräddarsydd garderoben för dyrt? I den här bloggposten granskar vi transformationsprocessen av höghus tvåan från Nokia, och hur kunde vi hjälpa vår kund att hitta det bästa resultatet.
29.10.2018

Hall transformation

Vid första anblicken var Riitta Laaksonen från Nokia fascinerad av ett höghus tvåan som var till salu. Rummets utrymme, den nybyggda rörrenoveringen, en funktionell planlösning och ett utmärkt läge gjorde henne imponerad.

På 1970-talet byggd lägenheten var dock nästan i sin ursprungliga form och behövde desperat en transformation till 2018. Även om lägenheten var tapeterad och målad från golv till tak, verkade det som om något var fel. Tanken blev ljusare: Bristen på förvaringsutrymme!

Tidigare fanns det inget förvaringsutrymme med undantag för en klädhängare. Det här problemet är lätt att lösa, tänkte Riitta. Men när hon observerade utrymmet mer exakt fann hon sig inför en problem: För det första är utrymmet i hallen så smal att det inte finns standardgarderob som lämpar sig till rummet. Problemet var också strömbrytaren och säkringspanelen. Hon nästan förlorade sitt hopp om att få extra förvaringsutrymme, eftersom måttanpassade produkter är dyra. Eller är de?

Måttanpassade produkter måste inte vara dyra

Hon kontaktade Mirror Line med garderobsaken och dess problemer. ”Det finns inte problemer, men det finns saker som måste vara lösat”, svarar man från Mirror Lines försäljning. Tillsammans planerade vi en skjutdörrsgarderob som passar både kundens utrymmet och behov.

Riitta noterade att måttbeställda möbler är inte alltid dyra, och hon kunde koppla av. Budgeten för en pensionär är dock begränsad och när man renoveras och byggs är budgeten vanligtvis i slutet.

Priset av garderoben blev cirka 1250€, och det innehåller alla önskade tillbehörer. ”Vi kunde har köpt en billigare garderob, men till exempel led-ljusrampen skulle jag inte längre ge upp”, säger Laaksonen.

Djupet av garderoben är så stort som möjligt på utrymmen: 480mm. Strömbrytaren var dold in i garderoben, och säkringspanelen var placerat över hatthyllan, så att den är dold, men lätt att använda när man så behövs.

Den mörka, långa korridoren som naturligt ljus inte kan ljusa var också i ett brådskande behov av reparation. Hjälp hittades i spegeldörrar och led-ljusrampen.

Klädförvaring består av utdragbara klädstänger som är absolut nödvändiga i en så smal garderob. Garderoben var delat till 3 delar, en med utrymme för jackor, på mitten är två klädstångar och i sista delen är städskåpet. På detta sätt släpptes utrymme från köket där städskåpet var tidigare beläget.

 

Montering av en hall garderob

Det är ingen överdrift att säga att med denna transformationen fördubblades förvaringsutrymmet i hela lägenheten, med relativt små pengar, och utseendet blev bokstavligen tydligare!

Efter att garderoben var installerat, skrattade Riitta på det faktum att även om lägenheten hade renoverats från golv till tak, var det inte förrän garderoben var installerat att hon märkte hur gul ytterdörren var. Så, renovering kommer att fortsätta i Nokia, med målningen av ytterdörren.

Ska vi lägga ut din utmanande utrymme i ordning? Kontakta oss!