Ofta ställda frågor

Här finns svar för ofta ställda frågor av våra skjutdörrarna.

Hur mycket utrymme kräver skjutdörrarnas mekanism?

Djupet för skjutdörrarnas övre skena är 85 mm, den nedre skenan är något smalare. Vid montering framför ett gammalt skåp rekommenderar vi att man lämnar cirka 10 cm utrymme för skjutdörrarna för att få ett litet ”fingerutrymme” mellan skjutdörrarna och hyllorna.

Vilka mått behöver ni för ett anbud?

För ett anbud på skjutdörrar behövs endast öppningens exakta innermått: bredd och höjd, som det lönar sig att kontrollera på flera ställen. Dimensioneringen av skjutdörrarna för öppningen och dörrarnas överlappning utförs vanligtvis på fabriken. Kontrollera dock antalet dörrar omsorgsfullt om det i din garderob finns utdragbara tillbehör!

Kan den nedre skenan fästas i ett golv med golvvärme?

Den nedre skenan kan vid behov även beställas med dubbelsidig tejpmontering, som är prydlig och hållfast.

I det rum där jag vill ha skjutdörrarna varierar takhöjden med cirka 10 mm. Är detta ett problem när dörrarna når från golv till tak?

Skjutdörrarnas hjul är försedda med en justermån på +/- 10 mm, och dörrarna fungerar bra även om måtten inte är exakta. Skjutdörrarna dimensioneras enligt den genomsnittliga höjden och justeras i monteringsskedet.

Jag skulle vilja ha skjutdörrar på övre våningen men där finns ett snedtak. Lyckas monteringen där?

Det finns en monteringsvinkel av plast för snedtak som kan justeras enligt takets vinkel. Det lönar sig att även beställa en täcklist som monteras framför monteringsvinkeln.

Kan jag beställa en stor, cirka 140 bred dörr för rumsavdelning från er?

Javisst, vi tillverkar upp till 150 cm breda dörrar för rumsindelning. På så stora dörrar ska finnas delningslister för att ge stöd åt dörrens konstruktion och för att underlätta hanteringen vid hopsättningen. Leveranstiden för så här breda dörrar är även något längre än normalt

Takhöjden i vårt hus är cirka 290 cm, kan vi beställa skjutdörrar som når upp till taket?

Av aluminiumprofiler kan vi tillverka skjutdörrar som är upp till 3 meter höga.

Får man bromsmekanismer till era skjutdörrar?

För våra profiler finns en soft-close mekanism för dörrens övre kant. Den stänger dörren innan den når skapets kant och stänger den sedan långsamt till slut. Soft-close mekanismen håller även dörrarna något tätare stängda.

Kan jag placera skjutdörrar i ett våtutrymme?

Ramprofilerna av aluminium passar utmärkt även i våtutrymmen och till och med utomhus för olika terrasslösningar.

Kan jag montera skjutdörrar i en gammal skåpstomme?

I allmänhet är djupet för hyllor och gavelskivor detsamma i gamla skåp, vilket betyder att skjutdörrarna inte får plats innanför det gamla skåpets stomme. Den enklaste lösningen är att beställa nya gavelskivor för den ena eller båda skåpets gavlar, cirka 10 cm djupare än den gamla stommen och montera skjutdörrarna mellan dessa. (se bilden nedan)

Mätning

Har du några frågor?

Kontakta oss med vår responsblankett så svarar vi på dina frågor

Ta kontakt