Eteisen säilytys – 3 ideaa kaaoksen kesyttämiseen

Eteisen säilytys on monen kodin murhekryyni. Blogissamme esittelemme kolme ideaa eteisen säilytysratkaisuiksi.
23.08.2021

Eteisen säilytys liukuovikaapistolla

Eteisen säilytys on avainasemassa, kun kotiin lähdetään miettimään toimivampia säilytysratkaisuja. Eteinen on se paikka, jossa säilytetään ulkovaatteita ja kenkiä. Se on myös kodin käyntikortti – se on ensimmäinen tila, jonka vieraat kodista usein näkevät. 

Sen suuresta roolista huolimatta näille tiloille ei paljon neliöitä useimmiten uhrata, vaan koko perheen ulkoiluvaatteet täytyy saada mahdutettua melko pieneen tilaan. Miten eteisestä saisi viihtyisän osan kokonaisuutta, eikä vain tilaa, jonka kautta kulkea paikasta toiseen?  Tässä blogissa esittelemme, minkälaisia säilytysratkaisuja eteiseen voi kehitellä arkea helpottaakseen. 

1. Eteisen säilytys klassikkokalusteella – liukuovikaapisto

Eteisen säilytys onnistuu helposti liukuovikaapillaEteisen säilytys helpottuu liukuovikaapistolla

Liukuovikaapisto on klassikkovalinta eteiseen. Liukuovet eivät vie paljon tilaa muutenkin pienessä tilassa. Näin neliöitä säästyy muuhun käyttöön. Kun liukuovissa on peili, ei tilaan tarvita muuta peiliä laisinkaan. Peililiukuovien etuna on myös se, että ne tuovat pieneen tilaan tilantuntua ja valoisuutta.

Laajan materiaalivalikoimamme ansiosta myös mielikuvituksellisimmat ratkaisut ovat mahdollisia! Värivaihtoehtoja on useita, joten erilaisilla kehys-, levy- ja lasivalinnoilla eteiseen saa uudenlaista ilmettä. 

Liukuovikaapistoon saa monipuolisesti erilaisia säilytysratkaisuja. Hyllyt, korit, laatikot, kenkätelineet ja tangot mahdollistavat sen, että kaikelle saa varmasti paikkansa. Vaatteiden ja kenkien lisäksi liukuovikaapistoon saa mahdutettua esimerkiksi siivoustarvikkeita ja harrastusvälineitä. Säilytystilaa suunniteltaessa tärkeintä on miettiä, mitkä ovat ne omat tarpeet ja mille asioille erityisesti tarvitaan tilaa eteisessä. Tutustu tarkemmin lisätarvikevalikoimaamme täällä. 

eteisen säilytys - lisätarvikkeet helpottavat arkea

 

Tangot toimivat parhaiten takeille, kun taas lapaset, huivit ja pipot saa kätevästi laatikoihin tai koreihin. Ulosvedettävät korit ja laatikot mahdollistavat sen, etteivät pienimmät asusteet pääse hukkumaan hyllyn perälle. Hyllyihin saa näppärästi säilöön esimerkiksi harrastusvälineitä tai isompia vaatekappaleita. 

Lue lisää kaapistoistamme täältä.

2. Vaatehuone eteisessä

Eteisen vaatehuone

Uudisrakentamisen kasvava trendi on, että eteisen yhteyteen rakennetaan vaatehuone. Yleensä vaatehuoneet sijoitetaan makuuhuoneiden yhteyteen, mutta eteisessäkin se on todella käytännöllinen ratkaisu! Oikeastaan ihmetyttää, ettei näitä ole suurissa määrissä tehty aiemmin!

Vaatehuoneeseen mahtuu isommankin perheen kaikki kausivaatteet sen hetkisten käyttövaatteiden lisäksi. Myös harrastusvälineille jää mukavasti tilaa, kun vaatehuoneen suunnittelee hyvin. Mitään monen neliön walk-in vaatehuonetta eteiseen ei tarvitse mahduttaa, sillä järkevästi suunniteltu vaatehuone toimii pienissäkin neliöissä. Aivan samalla tavalla kuin liukuovikaapistossa, myös vaatehuoneeseen saa lisätarvikkeilla monipuolisuutta. Lue lisää erilaisista vaatehuonetoteutuksistamme.

Vaatehuone eteisessä

Eteisen vaatehuoneen oven suhteen on taas vain taivas rajana! Ruudukko-ovi, LADON Ovi tai vaikkapa peilipintainen liukuovi – sinä päätä! Laaja materiaalivalikoima mahdollistaa sen, että tyyliin kuin tyyliin löytyy ratkaisu.  Tutustu tarkemmin liukuovivalikoimaamme täällä.

3. Kenkien säilytys eteisessä

Kenkäteline eteiseen
Kopina-kenkäteline värissä antrasiitti

Mikäli eteiseen ei ole mahdollista mahduttaa vaatehuonetta tai edes liukuovikaapistoa, kannattaa panostaa pieniin asioihin, sillä niilläkin saadaan eteiseen jo paljon lisää käytännöllisyyttä. Monissa tapauksissa kengät ovat eteisen murhekryyni, sillä ne saavat helposti aikaan vaikutelman sotkuisuudesta. Niitä kun kertyy herkästi epämääräisiin kasoihin, jolloin eteisen siistinä pitäminen on mahdotonta.

Eteisen säilytystä helpottamassa kenkälaatikosto Buutsi
Kenkälaatikosto Buutsi värissä harmony

Valikoimastamme löytyy kolme kenkätelinemallia, joilla eteisen kenkäkaaoksen saa taltutettua tyylikkäällä tavalla: Kopina, Buutsi ja Luksus. Näillä saa myös kaivattua laskutilaa eteiseen esimerkiksi avaimille ja lompakolle. Kaikkia kolmea mallia on saatavilla kolmessa kauniissa sävyssä: valkoinen, antrasiitti raita sekä harmony.

Kopinassa on kolme avohyllyä, joihin kengät sujahtavat nopeasti. Sivuilla on pienet kaapit, joihin voi kätkeä esimerkiksi koiran talutushihnan sekä muuta eteisessä pyörivää pikkutavaraa. Buutsi-kenkälaatikosto taas on kenkäsäilytyksen tilaihme – sen kolmeen laatikostoon mahtuu huima määrä kenkiä! Luksus-kenkäkaapisto tuo nimensä mukaisesti luksusta arkeen. Sen sisällä on nimittäin kätevä kenkäkaruselli, johon mahtuu jopa 18 paria kenkiä! Nämä kaikki kenkätelineet ovat saatavilla verkkokaupastamme. Lisää kenkätelineistämme voit lukea täältä

Eteisen säilytystä luksustapaan!
Luksus-kenkäkaappi värissä valkoinen

Eteisen säilytyksessä kaiken lähtökohtana on omien tarpeiden tarkka läpikäynti!
Tarvitsetko sinä apua eteisen säilytysratkaisujen suunnittelussa? Jätä tarjouspyyntö, niin me autamme!