Tapetti tuo uuden ilmeen oveesi

Tapetti liukuoviin asennettuna tuo ilmettä ja persoonallisuutta kotiisi.
28.01.2020

Kodin sisustus saa henkiä asukkaan omaa tyyliä ja ilmettä. Silti useasti sisustuksessa mennään trendien ja valtavirran mukana. Kun joku muu kuin henkilö itse määrittää sisustuksen suunnan, katoaa helposti kodinomaisuus ja persoonallisuus kokonaan. Sisustuksessa pitäisi rohkeasti pystyä tuomaan esille omia juttujaan, korostaa omia mieltymyksiään ja rakentaa tila näiden asioiden ympärille. Olemme esimerkiksi LADON Oven tuunauskoulu blogikirjoituksessa rohkaisseet lukijoitamme olemaan rohkeita! Leikkimään väreillä ja tekemään ratkaisuja, jotka poikkeaa valtavirrasta!

Yläkuvien upea kokonaisuus toteutettiin Mirror Linen leveällä teräskehyksellä, hiekka värissä. Helmi-lasivärin rinnalle haluttiin tuoda eloa ja skandinaavista luonnonläheisyyttä tilaan. Halusimme myös näyttää asiakkaille, miten muunneltavissa tila ja liukuovet voivat parhaimmillaan olla. Tämä kaapisto toimii olohuoneen keskipisteenä ja upeana ”tauluna”, joka piilottaa sisäänsä myös television. Tapettina näissä liukuovissa on käytetty Jane Churchill:n Cloudscape tapettia, värissä blue/copper. Mitä olet tästä toteutuksesta mieltä?

Oletko kyllästynyt vanhoihin liukuoviisi – tapetti liukuoviin on varma tilan piristäjä!

Mirrorline

Me pyrimme kodin säilytysjärjestelmiä suunnitellessamme ottamaan huomioon asiakkaan säilytystarpeet, käyttötarpeet ja tilan käyttäjät. Mutta yhtä suurena asiana vaakakupissa painaa tuotteiden esteettisyys, ulkonäkö ja tyyli. Oma mallistomme on hyvinkin laaja. Valikoimastamme löytyy 9 eri kehysprofiilia yhteensä 13 eri värissä, ja yli 20 levyväriä kahdessa paksuudessa sekä useita peili- ja lasivärejä. Tästä repertuaarista on mahdollista toteuttaa yhtä monta yhdistelmää kuin on asiakkaitakin.

Välillä tila aiheuttaa omia haasteitansa. Halutaanko tehosteseinää ja näyttävyyttä, mutta se ei vaan onnistu koska tila ei anna siihen mahdollisuutta?

Tapetilla uusi ilme ovillesi – tuunaa ovistasi mieluisat!

Välillä sisustus ja tila tarvitsevat katseenkääntäjää ja ”wau” efektiä! Useassa kohteessa asiakkaamme ovat toteuttaneet upeita, yksilöllisiä ovia tapetoimalla! Tätä asiaa meiltä on useasti kysytty, ja yksi tämän blogikirjoituksen kirjoittamisen syy on juuri se kysymys. Tapetti liukuoviin? Onnistuuko se? Vastaus on KYLLÄ!

Tapetointi on verrattain edullinen keino tuoda tilaan ja liukuoviin uutta ilmettä. Tämän toimenpiteen voit suorittaa olemassa oleville vanhoille liukuovillesi, tai voit tilata uudet liukuovet juuri tätä tarkoitusta varten. Huom. Me emme ole tapetoinnin vaan liukuovien ammattilaisia, joten itse tapetoiminen jää sinun kontollesi 🙂

Tapetteja löytyy rautakaupoista todella suurella hinta-haitarilla aina 5€ – 100€ rulla. Valikoimaa löytyy satoja, jopa tuhansia eri kuoseja.

Olisiko kohteena moderni, tyylikäs ja näyttävä keskusta-asunto isossa kaupungissa? Kaivataanko näyttävyyttä heti eteistilassa, jossa lattiat ovat aitoa mustaa marmoria. Katossa roikkuu upeat kristallikruunut ja kullan eri sävyjä havaittavissa useassa kohdassa tilaa? Miltä siellä näyttäisi seuraava yhdistelmä?

Tapetti
Mattamusta Classic Mini kehys, Glasshouse 90274 Omega Black tapetilla, keskellä valkoinen lasi

 

Mitä jos kohteena on vanha maalaistalo, johon kaivataan tietynlaista vanhaa tunnelmaa? Kartanofiilistä ja maalaisromanttista tyyliä? Seinillä värikkäitä ja kuviollisia tapetteja, vahvoilla muodoilla ja struktuureilla ehostettuna. Tai entä jos tila onkin liian vaisu ja laimea, voidaan juuri ovia tapetoimalla tuoda siihen eloa tyylikkäästi!

Tapetti
Valkoisissa teräskehysovissa Glasshousen Cedar Grey tapetti, keskellä MDF-ristikko ovi

 

Entä jos kohteena on nykyaikainen lapsiperheen koti? Sisustus on muuten rauhallista, vaaleata ja skandinaavista sisustusta henkivää. Rauhallisella värimaailmalla toteutettu, mutta silti rohkea kuviointi tekevät juuri näistä ovista kyseisen kodin ”katseenkerääjän”.

Tapetti
Miltä näyttäisi Valillila interiorin KURU tapetti hopeisissa aalto kehysovissa?

 

Pieni vinkki: On olemassa myös muitakin keinoja toteuttaa upeat ja yksilölliset liukuovet kuin asentamalla tapetti liukuoviin. Mikäli rautakaupan tapettivalikoimasta ei löydy sopivaa tapettia, on mahdollista toteuttaa liukuoviin pinta, vaikka omasta valokuvastasi! Oman valokuvan saaminen liukuoviin toteutetaan lasin pintaan asennettavalla lasikalvolla. Tutustu upeisiin toteutuksiimme lasikalvolla, tästä linkistä.

Miten ovi tapetoidaan?

Tapetti

Oven tapetoiminen onnistuu joko kalustelevy-tai mdf-pintaiseen oveen. Oven pintaa on hyvä aluksi karhentaa hieman esimerkiksi hiekkapaperilla, jotta oven pinnalle saadaan tarpeeksi tarttumapintaa. Liisteri ja tapetti tarttuvat paremmin karhennettuun pintaan. Itse tapetointiprosessi on yksinkertainen, eikä eroa juuri seinän tapetoinnista.

Rohkeasti asentamaan tapetti liukuoviin

Ovi kannattaa tapetoida vaakatasossa. Tämä helpottaa huomattavasti tapetointiprosessia. Yleisestiottaen nykyaikaiset tapetit ovat ns. non-woven tapetteja, mitkä mahdollistavat liisterin levittämisen suoraan levyn pinnalle, eikä liisteriä tarvitse levittää tapetin taustapuolelle. Tapetointi koetaan monesti haasteelliseksi vettymisaikojen, tapetin taittelun ja seinälle ripustaminen takia.

Huomiothan seuraavat asiat:

  • Tarkasta tapettikohtaiset työ-ohjeet myyntipakkauksesta.
  • Levitä liisteriä ovilevylle vain tapetin kiinnitykseen tarvittava määrä. Kalustelevy ei välttämättä kestä liiallista kosteutta tapetointiliisteristä.

Valmis lopputulos on yksilöllinen, näyttävä ja tilaan sopiva. Mitä sinä olet tästä toteutuksesta mieltä?

Voit halutessasi pyytää tarjouspyynnön liukuovistasi tästä linkistä.