Tee itse ladon ovi vanhoista laudoista!

Asiakkaamme toteutti uuden hirsitalon henkeen sopivat liukuovet LADON Ovi -kiskomekanismilla
29.01.2022

Tee itse ladon ovi yhdistämällä vanhoista laudoista tekemäsi ovi sekä LADON Ovi -kisko! Tässä blogissa kerromme, kuinka tämä onnistui asiakkaamme kodissa. Hänen uuteen hirsitaloon rakentuivat nämä kauniit tee-se-itse ladon ovet, jotka kääntävät katseet kodin eteisessä. Aidosta ladosta otetut laudat yhdistettynä LADON Ovi -kiskomekanismiin olivat täydellinen ovivalinta, kun talon sisustus ja materiaalit henkivät jo valmiiksi aitoa maalaistunnelmaa. 

Hirsirakenteinen talo mahdollistaa pitkät jännevälit, mitä voi myös käyttää hyödyksi oviaukkojen kokoja miettiessä. Suuret kulkuaukot lisäävät tilan tuntua ja avaruutta huoneistossa. Kuitenkin tila on hyvä välillä saada rajattua ja  suljettua tarpeen mukaan.

Käyttäjissä ja tuttavissa suurta ihastusta on herättänyt totta kai tämä viimeistelty hieno lopputulos, kuten myös liukuoven liikkuvuus. Vaikka näilläkin liukuovilla on kokoa jonkin verran, ovat ne erittäin kevyet käyttää. Lapsiperheenä he arvostavat erityisesti myös soft close -hidastinmekanismia, joka yleisesti mielletään ns. ”luksusominaisuudeksi”, mutta tässä tapauksessa se on eritoten turvallisuustekijä, jota he arvostavat. Hidastimilla liukuovet sulkeutuvat ja avautuvat pehmeästi, joten ovet eivät paiskaudu seinää vasten ikävästi.
 

Tee itse ladon ovi – vinkkejä projektiin

Tee itse vanhannäköinen liukuovi LADON Ovi -kiskolla.
 
Ovilevyä rakentaessa tuli ottaa huomioon, että mekanismiin sopii parhaiten 35-40mm paksu materiaali. Sopiva paksuus onnistui hienosti kiinnittämällä oven pyörästön kohtaan puuta, joka lisäsi oven kokonaispaksuutta sopivaksi. Pakkauksessa valmiina olevaa lattiakiinnitteistä alaohjuria varten tulee oven alalaitaan jyrsiä n. 8mm leveä ura.  Tässä tapauksessa kohteessa on myös lattialämmitys, joten alaohjuriksi valittiin seinäkiinnitteinen alaohjuri
 
Sisustukseen sopivaksi ovet viimeisteltiin toiselta puolelta hieman tummemmiksi Tikkurilan Supi Saunasuojalla.
 
Tee itse liukuovi vanhoista laudoista.
 

Kiskomekanismin avulla kierrättäminen kunniaan

Vanhojen materiaalien käyttö uusiokäytössä on tällä hetkellä nosteessa ja se sopii myös kestävän kehityksen periaatteisiin. Kierrättäminen, vanhan tuunaus ja uusiokäyttö luo pohjaa tulevaisuudelle sekä sotii kertakäyttökulttuuria vastaan. Tee-se-itse-projektit tuovat myös persoonallisuutta sisustukseen, sillä täysin vastaavaa toteututusta ei varmasti usein tule vastaan!
 
Jos sinulta löytyy upea tuunausta odottava ovi tai vaikkapa kauniisti ajan patinoimaa lautaa, niin tästä kipin kapin hankkimaan niihin upea LADON Ovi kiskomekanismi.  Mekanismin hintaan sisältyvät pyörästö, kisko, kiinnitystarvikkeet, alaohjuri, hidastimet ja stopparit. Tutustu myös kattavaan lisätarvikevalikoimaamme!
 

Tee itse ladon ovi vanhoista laudoista.

 
Tiesitkö, että voit saada LADON Oven ilmaisella kotiinkuljetuksella lataamalla LADON Ovi -esitteemme? (Arvo alk. 49€). Lue lisää tästä!