Vaatekaappi peililiukuovilla?

Tilaa säästävä ja avaruutta tuova ratkaisu.
28.08.2019

Vaatekaappi peililiukuovilla

Vaatekaappi sarana- vai peililiukuovilla?

Vaatekaappia suunnitellessa saatat törmätä kysymykseen siitä, valitsetko kaapistoosi sarana- vai peiliovet? Vaatekaappi on yksi eniten käytetyistä säilytysratkaisuista kodissasi. Vaatekaappia suunnitellessa on hyvä kiinnittää huomiota tähän faktaan ja miettiä, miten säilytysratkaisun käyttömukavuutta voidaan helpottaa entisestään.

Olkoon kyseessä sitten täysin uusi vaatekomero tai nk. saneerauskohde, voidaan mittatilauksena toteuttaa kummatkin vaihtoehdot. Suunnitteluvaiheessa on tärkeää tiedostaa omat säilytystarpeensa, tilan aiheuttamat haasteet ja mahdollisuudet, sekä vaatekomeron käytettävyys ja käytännöllisyys.

 

Vaatekaappi peililiukuovilla tuo käytännöllisyyttä

Haluatko ammattilaiselta helpon vinkin lisätä käytännöllisyyttä? Valitsemalla liukuoviisi peilin, et välttämättä tarvitse tilaan esim. seinälle roikkuvaa kokovartalopeiliä. Näppärä keino saada seinä- / lattiatilaa muuhun käyttöön.

Vaatekaappi liukuovilla vs saranaovilla

 

Vaatekaapin käytännöllisyyden ja käytettävyyden kannalta peililiukuovet ovat nykyaikaisempi, tilaa säästävämpi ja toimivampi ratkaisu. Peililiukuovet vievät vaatekaapin syvyydestä ainoastaan 95mm. Normaali saranaovi, esim.700mm leveänä, vie saman määrän tilaa avautuessaan. Olkoon kyseessä 1800-luvulla rakennettu hirsitalo, 1900-luvun jugend-asunto Helsingin keskustassa, 70-luvulla rakennettu kerrostalokaksio Nokialla tai 90-luvun omakotitalo, on niillä kaikilla yhteistä säilytystilan vähyys. Säilytystilan maksimointi on tärkeää, mutta sitä ei kannata tehdä käytettävyyden ehdoilla.

Jos ”normaalin” makuuhuoneen kooksi suositellaan n. 12 neliön kokoista tilaa, vaativat saranaovet avautuessaan n.2,5m2 tilaa, esimerkkikuvan kohteessa.

Lapsiperheessä peililiukuovien kanssa eläminen on huoletonta. Peililiukuovien käyttäminen on turvallista monien eri turvaominaisuuksien ansiosta, kuten hypynestimet, turvakalvo lasien takana sekä soft close -hidastimet.

On silti kohteita ja paikkoja, joissa saranaovet ovat toimivia ja jopa jossain kohdassa ainoa mahdollinen vaihtoehto.  Tästä syystä jokainen kohde on suunniteltava ja mietittävä tapauskohtaisesti.

Vaatekaappi ja sen monet muodot

Kaapisto suunnitelma

 

Minkälainen vaatekaappi on sinulle paras vaihtoehto? Mittatilauksena sinun toiveidesi mukaan valmistettu, totta kai! Nykyaikaiset tehokkaat tuotantojärjestelmät mahdollistavat mittatilaustuotteiden valmistamisen erittäin kilpailukykyiseen hintaan, verrattuna nk. standardi mitoituksella oleviin kaapistoihin. Vaatekaapin suunnitteluun kannattaa lähteä omien käyttötarpeiden määrittelyllä. Muutamia hyviä pointteja mainitakseni, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin.

  • Monenko käyttäjän tarpeisiin kaapistoa suunnitellaan?
  • Onko asunnossasi erillinen paikka kausivaatteita varten vai pitääkö se ottaa huomioon uutta vaatekaappia suunnitellessa?
  • Onko tarvetta huomioida muita käyttötarpeita? Siivouskaappia, kenkäsäilytystä tai liinavaatesäilytystä.

 

Vaatekaappi peililiukuovilla, juuri sinuun tilaasi sopivana

Mittatilauksena valmistettavien vaatekomerojen ehdottomana kilpailuetuna on sen soveltuvuus juuri sinuun tilaasi sopivaksi. Millintarkan toteutuksen avulla valmistamme vaatekomerosi juuri sinun tilaasi sopivaksi. Mittatilauskaapistoa suunnitellessa kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki mahdollinen tila käyttöön, lattiasta kattoon asti.

Kun vaatekaapin koko ja sisältö on saatu suunniteltua, päästään käsiksi peililiukuoviin. Vaatekaapin koko, osioiden jaotus ja vaatekaapin sisältö määrittävät monessa tapauksessa peililiukuovien määrän, jotta vaatekomero toimii parhaalla tavalla, ja kaapiston osioihin päästään helpoiten käsiksi. Peililiukuovissa ei nimestään huolimatta tarvitse materiaalina olla peiliä, vaan sinulla on valittavana mallistostamme 3 eri väristä peiliä, 10 erilaista värillistä taustamaalattua lasia ja 27 erilaista varastotavarana löytyvää kalustelevyväriä. Peililiukuovista ja niiden teknisistä ominaisuuksista pääset lukemaan tästä linkistä.

Peililiukuoviin voit valita materiaalit, halutut jaotukset ja värisävyt oman makusi ja sisustustyylisi mukaan.

Vaatekaappi vaihtoehtoja

 

Aikaisemmassa blogikirjoituksessa esittelimme eteistilojen muutosta, ja miten peililiukuovilla varustetulla vaatekaapilla saadaan ihmeitä aikaan pienessä tilassa. Samoja sisustuksellisia ja käytännönläheisiä ratkaisuja pystytään käyttämään myös makuuhuoneiden ilmeen piristämisessä. Pääset lukemaan kyseisen artikkelin tästä linkistä. Käy myös kurkkaamassa esimerkkihinnat, mitä kyseiset toteutukset ovat kustantaneet.

Uudet peililiukuovet vanhan saranaovikaapin eteen

”Voiko peililiukuovet asentaa vanhan saranaovikaapiston eteen? Kyllä voi!”

Mikäli kohteessa olevat saranaovikaapistot ovat ehjiä, toiminnoiltaan täysin toimivia ja täyttää sinun toiveesi säilytystarpeista, on ehdottomasti kannattavaa säilyttää vanha runko taustalla ja uusia pelkät ovet. Yleisesti remonteissa tapahtuu epämiellyttäviä yllätyksiä, joihin budjettivaiheessa ei ole osattu varautua. Vanhojen runkojen säilyttämisellä, voit tapauksesta riippuen säästää satoja euroja!

Uudet peililiukuovet voidaan asentaa vanhan saranaovikaapiston eteen, kun vanhan kaapiston runkoon kiinnitetään uusi päätylevy, joka on 100mm leveämpi kuin vanhan kaapin runko. Näin ollen peililiukuovien vaatima 95mm tila saadaan käyttöön, ja piilotettua kiskojärjestelmä päätylevyn taakse. Mikäli vanha vaatekomero päättyy suoraan huoneen seinään, et tarvitse kuin yhden päätylevyn, sillä ovet voidaan mitoittaa kulkevaksi, suoraan päätylevystä huoneen seinään asti.

Vaatekaappi mitoitus

Vaatekaapin suunnitteluopas

Vaatekaappi vinkkejä suunnitteluun

Miten suunnitellaan täydellinen liukuovikaapisto?

Täydellinen liukuovikaapisto syntyy huolellisella suunnittelulla ja oikealla mitoittamisella. Minkä verran kaapistolle on tilaa? Mitä kaapissa halutaan säilyttää? Mitä muita erityistoiveita säilytystilan suhteen on? Jokaiseen tarpeeseen voidaan löytää juuri sopiva, kohteeseen ja käyttäjälle räätälöity ratkaisu.

Kirjoitimme avuksesi oppaan, josta saat käytännöllisiä vinkkejä kaapiston suunnitteluun. Lataa opas täyttämällä tietosi viereiseen lomakkeeseen, niin pääset hyvään alkuun unelmiesi kaapiston ideoinnissa! Lataamalla oppaan sitoudut siihen, että voimme lähettää sinulle uutiskirjeitä ja tietoja uusista tuotteistamme. Ole silti huoletta, emme täytä sähköpostilaatikkoasi!