Walk-in vaatehuone unelmiesi mittaisena – esittelyssä kolme mallia!

Lue vinkkimme vaatehuoneen suunnitteluun sekä lisävarusteisiin!
03.02.2022

Walk-in vaatehuone on unelmien täyttymys monelle rakentajalle ja remontoijalle. Hyvin suunniteltuun vaatehuoneeseen mahtuu huima määrä vaatteita ja asusteita. Plussana vielä se, että vaatehuoneet on mahdollista suunnitella sisustuksellisesti kauniiksi. Tällöin walk-in vaatehuone ei ole ainoastaan vaatteiden säilytyspaikka, vaan myös osa kodin sisustusta. Valittavissa on kaikki levyvärimme, joten toteutuksen saa varmasti sopimaan omaan sisustustyyliin. Tutustu materiaalivalikoimaamme täällä.

Tilan perusteella kannattaa kartoittaa, minkälainen vaatehuonemalli sopii parhaiten. Esittelemme tässä blogissa kolme suosituinta mallia sekä parhaat vinkit ylellisen walk-in vaatehuoneen  luomiseen. Vaatehuoneistamme voit lukea myös täältä.

Walk-in vaatehuone – ideoita suunnitteluun

I-malli ja II-malli pieniin tai käytävämallisiin tiloihin

Walk-in vaatehuone I-mallissa on yksinkertaisen kaunis
I-mallinen vaatehuone valkoisesta sileästä levystä.

I-malli tarkoittaa sitä, että vaatehuoneen kaapisto on yhdellä seinällä. Tämä malli sopii hyvin myös pieneen tilaan tai käytävämalliseen huoneeseen.  Lisävarusteiden suhteen ei ole paljoa rajoituksia, vaan ne voi sijoittaa omien tarpeidensa mukaisesti. Laatikot ja korit toimivat hyvin alhaalla, kun taas ylhäälle soveltuvat hyllyt ja tangot. Kuitenkin esimerkiksi tangon suhteen on hyvä muistaa, ettei sitä sijoita liian ylös, jotta vaatteet saa helposti käyttöön. Tangon päällä oleville hyllyille on järkevää sijoittaa sellaisia vaatteita ja asusteita, jotka ovat harvemmin käytössä. 

II-mallissa kaapistot asennetaan vastakkaisille seinille, jolloin vaatehuoneen molemminpuolin on säilytystilaa. Tämä on kaunis ratkaisu esimerkiksi läpikulkutiloina toimiviin vaatehuoneisiin tai muuten pitkänmallisiin tiloihin. Esimerkiksi Asuntomessuilla on ollut nähtävissä trendi, jossa makuuhuoneesta on vaatehuoneen kautta kulku kodinhoitohuoneeseen tai kylpyhuoneeseen. II-malli käy loistavasti tähän tarkoitukseen! Kapeissa tiloissa laatikoiden sijoittamista kaapistoon kannattaa pohtia, sillä laatikot eivät välttämättä mahdu aukeamaan kunnolla molemmin puolin.

Vaatehuone, joka sijaitsee lasiovien takana.
Vaatehuoneen ovina ovat mustaraamiset liukuovet opaalilla lasilla.

Nykyrakentamisessa suosittua on tehdä vaatehuone niin, että sängyn molemmin puolin on kulku sängyn takana sijaitsevaan vaatehuoneeseen. Tähän pohjaan I- tai II-mallinen vaatehuone on täydellinen! Vaatehuoneen ovina toimii kauniisti esimerkiksi valikoimastamme löytyvät mustaraamiset tilanjako-ovet. 

L-malli – neliöt tehokäyttöön

Vaatehuone L-mallissa ottaa hyötykäyttöön joka nurkan.
Eteisen L-mallinen vaatehuone vaaleanharmaalla levyllä.

L-mallisessa vaatehuoneessa kaksi kaapistoa tulee vierekkäisille seinille L-muotoon. Tämä on hyvä valinta silloin, kun huoneesta halutaan kaikki neliöt hyötykäyttöön.

Lisätarvikkeiden asettelun suhteen on syytä ottaa muutama seikka huomioon. L-mallissa toinen kaapistoista jää hieman toisen taakse, jolloin laatikoita tai koreja ei voi asetella miten vaan. Parhaiten kaapistojen kulmassa toimivat vaatetangot ja hyllyt.

Uudisrakentamisessa näkyy paljon eteiseen sijoitettuja vaatehuoneita. L-malli toimii hienosti myös eteisessä, sillä takeille saa varattua runsaasti tankotilaa. Eteisen vaatehuoneessa ulkovaatteiden lisäksi saa helposti säilöttyä myös harrastusvälineitä.

U-malli – unelmien vaatehuone

Walk-in closet on monen remontoijan ja rakentajan unelmien täyttymys.
U-mallinen walk-in vaatehuone vaaleanharmaasta levystä. Kaapistojen yläreunassa valolippa LED-valonauhalla.

Kun vaatesäilytykselle on varattuna kokonainen huone, on mahdollista toteuttaa U-mallinen walk-in vaatehuone. U-mallissa kaapistoja on kolmella seinällä, joten vaatehuoneessa on syytä olla useampi neliö. Myös tässä mallissa kaapistojen kulmissa on toisen kaapiston taakse jäävää tilaa, joten laatikoiden, tankojen ja hyllyjen sijoitteluun kannattaa kiinnittää huomiota.

Kun vaatehuone käy pukeutumishuoneesta, on syytä huomioida tilan valaistus. Hyvin valaistussa huoneessa vaatteet ja asusteet pääsevät oikeuksiinsa! Kauttamme on saatavilla useita erilaisia LED-valaisinratkaisuja vaatehuoneeseen. Voit valita kaapiston päälle tai sisään kiinnitetyt LED-lamput. Toinen tyylikäs vaihtoehto on valolippa joko LED-lampuilla tai LED-valonauhalla. Lisää luksusta tuovat liiketunnistin tai infrapunatunnistin, jolloin erillistä katkaisinta ei tarvita. Tutustu tarkemmin vaatehuoneen valaisinvaihtoehtoihin.

Onko sinulla vaatehuone suunnitelmissa? Jätä meille tarjouspyyntö, niin autamme suunnittelussa!