Yläkantoinen tilanjako-ovi tuo oviaukkoon avaruutta

Esteettinen ja ilmava vaihtoehto välioveksi
10.05.2019

Yläkantoinen tilanjako-ovi eli liukuovi ilman alakiskoa

  Ylakantoinen tilanjako-ovi on liukuovi ilman alakiskoa

Yläkantoinen tilanjako-ovi tuo oviaukkoon avaruutta ja selkeyttä. Lattiakiskon puuttuminen on ennenkaikkea visuaalinen seikka, joka yhdistää kaksi tilaa saumattomasti toisiinsa.

Yläkantoisten tilanjako-ovien käyttökohteet

Yläkantoinen tilanjako-ovi voidaan asentaa myös seinän sisään meneväksi
Yläkantoinen tilanjako-ovi voidaan asentaa myös seinän sisään meneväksi

Yläkantoisen tilanjako-oven valinta on varteenotettava vaihtoehto silloin kun oviaukon alareunaan ei tahdota liukukiskoa. Vaikka normaalien tilanjako-oviemme alakisko ei ole korkeudeltaan kuin n.7mm, on silti käyttökohteita missä oviaukon käyttäminen on mielekkäämpää ilman alakiskoa. Tämän tyyppiset kohteet voivat olla esim. ns. kosteat tilat jossa on suuret kaadot ja epätasainen lattia alustana.

Myös julkiset tilat ja myymäläkiinteistöt ovat yläkantoiselle ovelle otollisia käyttökohteita, näissä kohteissa esteettömyys on tärkeä seikka. Silloin kulkuakko on vapaasti käytettävissä, eikä oviaukosta tapahtuva kulkeminen vahingoita ja rasita oven liukukiskoa. Kyseiset ovet soveltuvat myös erinomaisesti lapsi ja seniori käyttöön, sillä soft-close hidastimella varustetun järjestelmän kanssa liukuovi on turvallinen, mutta silti kevyt käsiteltävä.

Ovi tarvitsee toimiakseen alaohjurin, joka vakauttaa oven sivuttaisliikkeen ja heilumisen sitä käytettäessä. Alaohjuri on kaksikäyttöinen, ja samaa ohjuria voidaan käyttää normaalisti lattiakiinnitteisenä tai jos tilassa on esim. lattialämmitys, seinäkiinnitteisenä versiona.

Liukuovi voidaan asentaa myös seinän sisään meneväksi, jolloin se ei vaadi tilaa aukon ympäriltä lainkaan. Seinän sisäinen liukuovi on tyylikäs ja ennen kaikkea käytännöllinen ratkaisu, kun halutaan tehokasta tilanjakoa.

Yläkantoisen tilanjako-oven asentaminen

Ruudukkoseinät toimivat kauniisti tilanjakajana

Yläkantoisen liukuoven asentaminen on helppoa ja yksinkertaista, mutta muutamaan seikkaan kannattaa kiinnittää huomiota. Koska yläkantoisen liukuoven liukukisko asennetaan joko seinään tai kattoon, vaatii se kiinnityskohdalta kantavuutta. Perinteiseen liukuoveen verrattuna joka ”makaa” oman painonsa päällä lattikiskossa, joutuu yläkantoisen-liukuoven kisko ja kiinnityskohta suuremman rasituksen alaiseksi. Muista siis varmistaa oman seinä / kattomateriaalisi kestävyys, sekä oikeanlaiset kiinnitysproput liukukiskon asennukseen. Ammattitaitoiset jälleenmyyjämme osaavat neuvoa teitä myös asennukseen liittyvissä kysymyksissä.

Yläkantoinen tilanjako-ovi – materiaalit ja saatavuus

Yläkanto-ovet voidaan toteuttaa kaikilla 2-puoleisilla alumiiniprofiileillamme. Valittavanasi on neljä erityyppistä profiilia, joista varmasti löytyy myös teidän kohteeseen sopiva vaihtoehto. Myös supersuositut mattamustat ruudukko-ovet voidaan toteuttaa yläkantoisena. Oviin voit valita erilaisia laseja: läpinäkyvänä, läpikuultavana tai täysin peittävänä. Edullisimmat toteutukset valmistetaan 16mm kalustelevystä. Tuotteet valmistetaan mittatilauksena omalla tehtaallamme, ja kuljetamme tuotteet pääsääntöisesti omalla kuljetuskalustollamme perille saakka. Toimitusaika tilauksesta 1-2 viikkoa.

Kiinnostuitko tuotteesta? Haluaisitko tietää tuotteestamme lisää?

Myyntitiimimme tehtaalla palvelee sinua kysymyksissäsi, pyydä tarjous!

Lähimmän jälleenmyyjämme löydät täältä.