Liukuovikaapisto tuo helpotusta säilytyshaasteisiin

Liukuovikaapisto toi kaivatun avun somevaikuttaja Mona Visurin kotiin.
17.05.2021

Liukuovikaapisto ratkaisi lastenhuoneen säilytyshaasteet

Liukuovikaapisto on säilytyksen suhteen oikea tilaihme. Liukuovikaapisto oli bloggaaja ja somevaikuttaja Mona Visurin hankintalistan kärjessä, kun hän perheineen muutti uuteen asuntoon. Monan pojan Lionelin huoneesta ei nimittäin löytynyt valmiiksi mitään säilytysjärjestelmää, joten huoneen pitäminen siistinä oli luonnollisesti vaikeaa.

Tilassa oli omat haasteensa, jotka tuli ottaa huomioon säilytysjärjestelmää suunniteltaessa. Pieneen, neliönmalliseen huoneeseen ei haluttu liian isoa kaapistoa, jotta huoneeseen jatkossa mahtuisi mahdollisesti parisänky, mikäli huonejärjestystä haluttaisiin muuttaa. Kuitenkin säilytystarpeet olivat isot: Lionelin vaatteiden ja lelujen lisäksi kaapistoon haluttiin mahduttaa koko perheen kausivaatteet.

Toteutimme Monan edelliseen asuntoon yhteistyössä ruudukkolasioven, joten Mirror Line oli hänelle selkeä valinta liukuovikaapistoa hankittaessa hyvin sujuneen yhteistyön ansiosta. Lue asiakastarina ruudukkolasiovesta täältä. 

Liukuovet ovat hyvä valinta pieniin tiloihin

Liukuovikaapisto helpottaa säilytystä makuuhuoneessa, eteisessä ja lastenhuoneessa

Liukuovikaapiston etuna on se, että liukuovet eivät vie paljoa tilaa kaapiston edessä toisin kuin saranaovet. Tästä syystä liukuovikaapisto toimii hyvin pienissä ja kapeissa tiloissa, kun kaapiston eteen ei tarvitse varata niin paljoa tilaa ovien aukaisua varten. Liukuovet ovat myös turvallinen valinta lapsiperheeseen, kun liukuoviin valitaan hidastimet. Hidastimet takaavat sen, että ovet sulkeutuvat pehmeästi. Tällöin pienet sormet eivät jää ovien väliin.

Kaapistoa lähdettiin suunnittelemaan perheen säilytystarpeiden pohjalta. Tavoitteena oli saada monipuolista säilytystilaa niin vaatteille kuin leluillekin. Kaapiston toisella puolella on isoissa koreissa säilössä Lionelin eniten käytössä olevat lelut, jotta ne olisivat helposti saatavilla ja toisaalta helposti pois siivottavissa. Arkivaatteet mahtuivat mukavasti vetolaatikoihin, kun taas harvemmin käytössä olevat vaatteet menivät ylähyllyille.

Liukuovikaappi lastenhuoneessa maanläheisissä sävyissä.

Toisella puolella kaapistoa on alaosassa Lionelin kengät, kun taas harvemmin käytössä olevat lelut laitettiin laatikoihin ylähyllyille. Perheen eteisessä on pienet säilytystilat, joten lastenhuoneen kaapistoon saatiin tilaa myös koko perheen kausivaatteille ja isän kauluspaidoille. Kun koko huonekorkeus on käytössä, voi alaosaan laittaa eniten käytössä olevat vaatteet ja tavarat ja ylähyllyille vain aikuisten saataville harvemmin tarvittavat asiat.

Lue lisää erilaisista liukuovikaapistoista.

Liukuovikaapisto muuhun sisustukseen sopivana

Liukuovikaapisto lattiasta kattoon. Mitat L: 1720 mm, K: 2680 mm, S: 600 mm. Vastaavan kaapiston hinta n. 2200 €.
Liukuovikaapisto lattiasta kattoon. Mitat L: 1720 mm, K: 2680 mm, S: 600 mm. Vastaavan kaapiston hinta n. 2200 €.

Laajan materiaalivalikoiman ansiosta liukuovikaapiston saa sopimaan täydellisesti osaksi huoneen sisustusta. Mona kaipasi lastenhuoneeseen lämpimiä, luonnollisia sävyjä. Kaapiston rungon suhteen hän päätyi sherwood-levyyn, jossa näkyy puunsyyt kauniisti. Kaksiovisessa liukuovikaapistossa toinen ovi on kirkasta peiliä ja toinen lasia sävyssä helmi. Alkuun Monaa mietitytti, kuinka pahasti peililiukuovi täyttyisi sormenjäljillä, mutta kuitenkin peilin tilaa tuova efekti on tärkeää pienessä huoneessa.

Mona tunnustautuu valkoisen värin faniksi, mutta on tyytyväinen valintaansa valita rohkeammin sävyjä huoneeseen. Pitkään Mona mietti salvianvihreän ja helmi-nimisen lasin välillä, mutta lopulta helmi vei voiton. Liukuovet kehystettiin kapealla teräskehyksellä sävyssä pronssi. Mikäli sinulla on vaikeuksia päättää kaapiston materiaaleja, voit tilata päätöksen tueksi verkkokaupastamme mallipalat. 

Katso myös oheinen video, jossa Mona kertoo tarkemmin kaapiston suunnittelusta ja sisällöstä.

Onko sinulla mietteissä liukuovikaapiston hankkiminen lastenhuoneeseen? Pyydä tarjous!