Tee itse liukuovi LADON Ovi -kiskolla!

LADON Ovi -liukuovikisko yhdistettynä tapetoituihin oviin sopii upeasti vanhan pappilan henkeen.
11.04.2022

Tee itse liukuovi LADON Ovi -kiskon avulla.

Kaisa perheineen hankki Keski-Suomesta vanhan pappilan, jota he ovat kunnostaneet unelmiensa kesäpaikaksi. Sitä on sisustettu kunnioittaen vanhaa: tyylissä on reilusti rouheaa tunnelmaa ja ripaus menneen ajan ylellisyyttä. Sisustusprojektia voi seurata Instagramissa.

LADON Ovi -liukuovikisko sopii täydellisesti vanhan pappilan henkeen. Se oli ollut jo edellisten remonttiprojektien aikaan Kaisan sisustushaaveissa, mutta vasta nyt sille löytyi  sopiva kohta. Liukuovi tehtiin vanhaan hirsitaloon kahden kamarin väliselle seinälle. Seinään oli jäänyt aukko, kun aiemmat kiinteät vaatekaapit poistettiin. Aukkoa ei kuitenkaan haluttu tukkia kokonaan, jotta kaksi huonetta saa tarpeen mukaan yhdistettyä. Liukuoviratkaisu sopii tähän tarkoitukseen hyvin. 

Tee itse liukuovi näillä vinkeillä

Tee itse liukuovi: liukuovi tapetoitiin molemmin puolin. Runko tehtiin puusta.

Oviaukko, johon liukuovi tuli, on 130 senttimetriä leveä, joten tarpeissa oli hieman standardikokoja pidempi kisko. Tämä onnistui, kun 2438 millimetrin LADON Ovi -kiskomekanismiin tehtiin 212 millimetrin jatkopala. Yleensä suosittelemme, että kiskon pituus on 2 x oven leveys + 10-100 mm, jotta ovi mahtuu kunnolla aukeamaan. Ovi tehtiin itse, sillä sopivankokoista valmisratkaisua ei löytynyt.  Oven runko rakennettiin lämpökäsitellystä laudasta, ja runkoon kiinnitettiin ohuet MDF-levyt molemmin puolin. 

”Kamareiden molemmat seinät on tapetoitu, emmekä halunneet, että ovi erottuu liikaa. Tämän vuoksi myös liukuovi tapetoitiin samoilla tapeiteilla kuin seinät.” – Kaisa kertoo.

Tee itse liukuovi tapetoimalla ovet samalla tapetilla kuin seinätLADON Ovi -kiskot + tapetoitu liukuovi

Ovi viimeisteltiin nahkavetimillä, jotka litistyvät niin, että myös oven takapuolella oleva vedin sujahtaa kätevästi seinän väliin. 

”Tilaus ja toimitus sujuivat nopeasti ja näppärästi. Kisko ja jatkopala saapuivat meille nopeasti kotiin saakka. Oven rakentamisessa, tapetoinnissa ja asentamisessa meni 1,5 päivää.” – Kaisa kertoo.
Hän kokee, että kisko on  toiminnallisuuksiltaan sopiva ratkaisu vanhan pappilan välioveksi.
”Ovesta tuli kohtalaisen painava, mutta se liukuu silti kevyesti ja stoppaa pehmeästi hidastinten ansiosta.”

Sujuvaa yhteistyötä

LADON Ovi -kiskot yhdistettynä tapetoituun oveen

Kaisa on todella tyytyväinen lopputulokseen, sillä tapetoitu ovi säilyttää huoneen tunnelman. Parasta on kiskon siisti ja tyylikäs ulkoasu.
”LADON Ovi -liukuovikisko miellyttää sisustussilmääni. Se sopii niin moderniin kuin perinteiseen sisustukseen. Tuote vaikutti jo verkkokaupan kuvauksen perusteella laadukkaalta.” – Kaisa miettii.

Yhteistyö sujui Kaisan mukaan kaiken kaikkiaan todella hyvin. Palvelun hän koki nopeaksi ja tuotteen hinta-laatusuhteen erinomaiseksi.
”Ajatukset ja fiilikset Mirror Linesta yrityksenä ovat pelkästään positiiviset: kotimainen, vastuullinen perheyritys, joka tuottaa laadukkaita ja tyylikkäitä tuotteita.”

Onko sinulla kaunis liukuovitoteutus mielessä, mutta kisko puuttuu? Tilaa LADON Ovi -kisko suoraan verkkokaupastamme ja tee itse liukuovi!
Mikäli kaipaat valmista liukuoviratkaisua, tutustu valmiisiin LADON Ovi -paketteihin!