Työhyvinvointi

Työntekijöistä huolehtiminen on meille tärkein vastuullisuusteko

Mirror Linen tärkein voimavara on meidän upea henkilökuntamme. Tavoitteenamme on pitää niin hyvää huolta henkilöstöstämme, että meillä viihdytään, työsuhteet ovat pitkäaikaisia ja olemme haluttu työnantaja myös jatkossa. Tämä on nostettu yhdeksi suuntaviivaksi yritysstrategiassamme. Pyrimme huolehtimaan työntekijöidemme hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä monin eri keinoin.

Työntekijöistä koostuva työntekijälähettilästiimimme, työterveyshuoltomme ja työeläkeyhtiömme järjestämät hyvinvointi- ja työtyytyväisyyskyselyt, vuosittaiset kehityskeskustelut ja osastokohtaiset workshopit pitävät meidät ajan tasalla työntekijöidemme työkyvystä sekä viihtyvyydestä. Näistä saatavan tiedon avulla pystymme reagoimaan tehokkaasti työntekijöidemme tarpeisiin.

 

 

Liikunnallisuus ja hyvä ergonomia lisäävät työhyvinvointia

Saatujen tulosten perusteella olemme keskittyneet työergonomiaan säännöllisillä työfysioterapeutin käynneillä. Näiden käyntien myötä olemme saaneet parannettua työasentoja ja sen lisäksi ergonomiaa on parannettu hankkimalla säädettäviä pöytiä nostojen avuksi ja lisätty ergonomiamattoja työpisteillä. 

Olemme myös panostaneet tuotannon taukotilojen viihtyvyyteen mittavan remontin myötä. Taukoja varten on myös hankittu jumppakuminauhoja sekä jumppakemppejä ja työpisteiltä löytyy kyseiseen työhön soveltuvia mikrotauko-ohjeitaTyöpäivän aikana pidetyt pienet mikrotauot nopeuttavat palautumisen käynnistymistä myös työpäivän jälkeen. Näitä asioita ei välttämättä aina huomaa arjen aherruksessa, mutta ne voivat pidentää työkykyä merkittävästi ja vähentää ammattitaudeista johtuvia sairaspoissaoloja. 

Koska palautumiseen vaikuttaa oleellisesti henkilön fyysinen kunto, kannustamme työntekijöitämme liikkumaan ja liikunnallisten harrastusten pariin mm. Eazybreak-liikuntaedulla. Tarjoamme työntekijöillemme myös säännöllistä hierontaa sekä saliavaimet kuntosalille.

Tykytoiminta ja yhdessä tekeminen

Pyrimme aina miettimään vuosittaiset tykypäivät jonkin liikunnallisen teeman ympärille. Olemme mm. käyneet kiipeilypuistossa Ähtärissä, Mika Salo circuit-radalla Alavudella, Rohkea Challenge -esteratajuoksukilpailussa Seinäjoella sekä pelaamassa Paintballia Ilmajoella. Olemme aloittaneet tiiviin yhteistyön paikallisen urheiluseuran Tapparan kanssa, jonka tapahtumiin työntekijämme saavat osallistua ilmaiseksi.

Kesäkuussa 2021 järjestimme myös Cooper-testin, jossa pääsemme mittaamaan työntekijöidemme tämänhetkistä kuntoa sekä asettamaan henkilökohtaisia tavoitteita. Henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamisesta palkittiin jokainen!

Mirror Linen järjestämä Cooper-testi
Mirror Line tykypäivä 2021

Työhyvinvointi panostaminen kannattaa

Työhyvinvointiin panostamisella on ollut myönteisiä vaikutuksia: sairauspoissaolot tehtaallamme ovat noin 2-3 % vuositasolla! Yhteistyökumppanimme teettämän hyvinvointimittauksen mukaan 67 % työntekijöistämme koki voivansa hyvin tällä hetkellä ja 94 % koki, että pystyy itse siihen vaikuttamaan. Palautekeskusteluiden perusteella työntekijämme tykkäävät työstään ja ovat myös motivoituneita tekemään tarvittavia muutoksia terveytensä edistämiseksi.

Pienilläkin muutoksilla voidaan parantaa hyvinvointia merkittävästi. Meille jokainen työntekijä on yhtä arvokas ja tärkeä!

Näin #mirrorintiimillä menee

  • 67 % työntekijöistämme kokee voivansa hyvin tällä hetkellä
  • Tuotannon työntekijämme ovat hyvässä fyysisessä kunnossa
  • 46 % työntekijöistämme palautuu unen aikana hyvin
  • Työpäiviä ei koeta liian stressaaviksi
  • Ja mikä tärkeintä: työntekijämme tykkäävät työstään!

 

Liity sinäkin #mirrorintiimiin! 

Mirror Linen työntekijälähettiläät