Vastuullisuus

Nyky-yhteiskunnassa jokaisella yrityksellä on varmasti ollut peiliin katsomisen paikka, mitä tulee vastuullisuuteen. Meidän firmasta niitä peilejä onneksi löytyy!

Viime vuosina vastuullisuus on nostettu tekemisemme keskiöön. Tämä on tarkoittanut sitä, että olemme entistäkin enemmän kiinnittäneet huomiota tekemisemme ekologisuuteen, työntekijöidemme hyvinvointiin sekä yhteiskunnalliseen vastuuseen. Vastuullisuuden suhteen meidän yrityksessä moni asia on jo erittäin hyvin, mutta olemme asettaneet myös tavoitteita tulevaisuuteen. Ohessa esittelemme, kuinka vastuullisuus näkyy yrityksessämme ja minkälaisia ovat seuraavat tavoitteemme vastuullisuuden suhteen.

 

Vastuullisuus Mirror Linella: meillä on Avainlippu

Meillä on Avainlippu!

Ostamalla kotimaista ostat työtä Suomeen. Kotimaiset tuotteet ja palvelut tunnistaa helposti Avainlippu-merkistä. Avainlippu-merkin saa, mikäli yrityksen tuote tehdään tai palvelu tuotetaan Suomessa. Myös yrityksen kotimaisuusasteen tulee olla vaaditulla tasolla. Me kannamme Avainlippua ylpeydellä, sillä saamme työllistää Karijoen tehtaallamme yli 40 ammattilaista ja kotimaisuusasteemmekin on korkea. Perheyrityksenä meille on tärkeää tukea muita kotimaisia yrityksiä.

Vastuullisuus Mirror Linella: välitämme ympäristöstämme

Välitämme ympäristöstä

Tehtaamme sijaitsee keskellä kauneinta luontoa metsien ja peltojen keskellä Karijoella. Jotta tulevaisuudessakin saisimme nauttia näin kauniista ympäristöstä, haluamme osaltamme kiinnittää huomiota ekologisuuteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen. 

  • Käyttämämme sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.
  • Tuotantomme optimoinnilla pyrimme siihen, että energiankulutus on tehokasta ja hukkamateriaalin syntyminen mahdollisimman vähäistä.
  • Suunnittelemme tuotteemme pitkäikäisiksi niin muotoilun kuin laadukkuuden suhteen. Valikoimassamme on myös varaosia, joilla tuotteen käyttöikää saa pidennettyä.
  • Liukuovien pyörästöillä on 25 vuoden takuu, joka on mahdollista vuosien kokemuksen ja tuotekehityksen ansiosta.
  • Teemme tuotteemme mittatilaustyönä, joten jokainen tuote valmistetaan tarpeeseen. Tämä mahdollistaa sen, ettei meillä kerry varastoon tarpeettomia tuotteita malliston muuttuessa. 
Vastuullisuus Mirror Linella: Mirrorin tiimi on tärkein voimavaramme

#mirrorintiimi on tärkein voimavaramme!

Työterveyshuolto ja työeläkeyhtiö järjestävät säännöllisesti hyvinvointi- ja työtyytyväisyyskyselyitä henkilöstöllemme. Kyselyn mukaan työtyytyväisyys Mirror Linella on 3,97.

Vastuullisuus Mirror Linella: hyvää myös ympärillemme

Hyvää myös ympärillemme

  • Maksamme veromme 100%:sti Suomeen.
  • Olemme alueellamme merkittävä työllistäjä. Lisäksi työllistämme muita kotimaisia toimijoita suosimalla kotimaisia materiaaleja tuotteissamme.
  • Käytämme osan liikevoitostamme yhteiskunnalliseen hyvään, kuten hyväntekeväisyyteen ja sponsorointiin.

 

Vastuullisuustavoitteemme vuodelle 2022

1. Kohti paperitonta toimistoa 

Kun Mirror Line vuonna 1994 aloitti toimintansa, teki tietotekniikka vasta tuloaan Suomessa. 27 vuodessa maailma on muuttunut, ja faksin tai lankapuhelimen sijaan suurin osa toiminnoistamme tapahtuu tietokoneella.  Parantamisen varaa meillä kuitenkin on.

Meillä on loppuun hiottu systeemi, kuinka tilaukset kulkevat myynnistä piirtoon ja piirrosta tuotantoon. Valitettavasti tällä hetkellä tämän systeemin perustana on tilauspaperi. Vuoden 2022 tavoitteenamme onkin tuotannonohjausjärjestelmämme kehitys niin, että voisimme askel askeleelta luopua paperista toimistossamme.

2. Kotimaisten materiaalien osuuden lisääminen tuotteissa ja valmistuksessa

Me tahdomme tukea parhaamme mukaan muita kotimaisia, vastuullisia yrityksiä ostamalla muilta kotimaisilta. Meidän tuotantomäärillämme ja laatuvaatimuksillamme kotimaisten vaihtoehtojen löytäminen vaatii paljon selvitystyötä, eikä muutoksia tehdä heppoisin perustein. Tavoitteenamme on saada ensi vuoden aikana nostettua kotimaisuusastettamme tuotteissamme ja käyttämissämme materiaaleissa entisestään. 

3. Energiankulutuksen vähentäminen 

Tehtaaltamme lähtee tuhansia tuotteita vuosittain. Tämä on mahdollista, sillä meillä on tehokkaat laitteet ja tietenkin reippaat työntekijät. Täydellä teholla pyörivä tuotanto tarkoittaa usein valitettavasti myös sitä, että se vie paljon energiaa. Kaikki tehtaallamme käytössä oleva sähkö on uusiutuvaa, mutta pyrimme koko ajan miettimään uusia tapoja energiankulutuksen vähentämiseksi. Vuonna 2022 aloitamme selvitystyön mm. valaistuksen vaikutuksesta tehtaamme energiankulutukseen.

Seuraa tavoitteidemme toteutusta!

Jaamme Instagramissa säännöllisesti kuulumisia, kuinka vastuullisuustavoitteemme etenevät.

Seuraa meitä Instagramissa!

Haluatko sinä kotimaiset liukuovet tai kaapiston kotiisi?

Pyydä tarjous, niin ohjaamme tarjouspyyntösi lähimmälle jälleenmyyjälle.

Pyydä tarjous