Vastuullisuus

Nyky-yhteiskunnassa jokaisella yrityksellä on varmasti ollut peiliin katsomisen paikka, mitä tulee vastuullisuuteen. Meidän firmasta niitä peilejä onneksi löytyy!

Viime vuosina vastuullisuus on nostettu tekemisemme keskiöön. Tämä on tarkoittanut sitä, että olemme entistäkin enemmän kiinnittäneet huomiota tekemisemme ekologisuuteen, työntekijöidemme hyvinvointiin sekä yhteiskunnalliseen vastuuseen. Vastuullisuuden suhteen meidän yrityksessä moni asia on jo erittäin hyvin, mutta olemme asettaneet myös tavoitteita tulevaisuuteen. Ohessa esittelemme, kuinka vastuullisuus näkyy yrityksessämme ja minkälaisia ovat seuraavat tavoitteemme vastuullisuuden suhteen.

 

Vastuullisuus Mirror Linella: meillä on Avainlippu

Meillä on Avainlippu!

Ostamalla kotimaista ostat työtä Suomeen. Kotimaiset tuotteet ja palvelut tunnistaa helposti Avainlippu-merkistä. Avainlippu-merkin saa, mikäli yrityksen tuote tehdään tai palvelu tuotetaan Suomessa. Myös yrityksen kotimaisuusasteen tulee olla vaaditulla tasolla. Me kannamme Avainlippua ylpeydellä, sillä saamme työllistää Karijoen tehtaallamme yli 40 ammattilaista ja kotimaisuusasteemmekin on korkea. Perheyrityksenä meille on tärkeää tukea muita kotimaisia yrityksiä.

Vastuullisuus Mirror Linella: välitämme ympäristöstämme

Välitämme ympäristöstä

Tehtaamme sijaitsee keskellä kauneinta luontoa metsien ja peltojen keskellä Karijoella. Jotta tulevaisuudessakin saisimme nauttia näin kauniista ympäristöstä, haluamme osaltamme kiinnittää huomiota ekologisuuteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen. 

 • Käyttämämme sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.
 • Tuotantomme optimoinnilla pyrimme siihen, että energiankulutus on tehokasta ja hukkamateriaalin syntyminen mahdollisimman vähäistä.
 • Suunnittelemme tuotteemme pitkäikäisiksi niin muotoilun kuin laadukkuuden suhteen. Valikoimassamme on myös varaosia, joilla tuotteen käyttöikää saa pidennettyä.
 • Liukuovien pyörästöillä on 25 vuoden takuu, joka on mahdollista vuosien kokemuksen ja tuotekehityksen ansiosta.
 • Teemme tuotteemme mittatilaustyönä, joten jokainen tuote valmistetaan tarpeeseen. Tämä mahdollistaa sen, ettei meillä kerry varastoon tarpeettomia tuotteita malliston muuttuessa. 
Vastuullisuus Mirror Linella: Mirrorin tiimi on tärkein voimavaramme

#mirrorintiimi on tärkein voimavaramme!

Työterveyshuolto ja työeläkeyhtiö järjestävät säännöllisesti hyvinvointi- ja työtyytyväisyyskyselyitä henkilöstöllemme. Kyselyn mukaan työtyytyväisyys Mirror Linella on 3,97.

Vastuullisuus Mirror Linella: hyvää myös ympärillemme

Hyvää myös ympärillemme

 • Maksamme veromme 100%:sti Suomeen.
 • Olemme alueellamme merkittävä työllistäjä. Lisäksi työllistämme muita kotimaisia toimijoita suosimalla kotimaisia materiaaleja tuotteissamme.
 • Käytämme osan liikevoitostamme yhteiskunnalliseen hyvään, kuten hyväntekeväisyyteen ja sponsorointiin.

 

Mirror Linen vastuullisuustavoitteiden toteutuminen 2022

Vastuullisuustavoitteet 2022 – kuinka onnistuimme?

 • Tehtaan energiankulutuksen vähentäminen
  Vuonna 2022 tehtaamme energiankulutus väheni 13 % verrattuna vuoteen 2021.  Määrällisesti energiaa kului 45 000 kWh vähemmän, mikä vastaa parin sähkölämmitteisen omakotitalon energiankulutusta vuodessa. Tähän tulokseen pääsimme tuotannon uudelleen järjestelyn, uusien energiatehokkaampien laitteiden ja LED-valaistukseen siirtymisen ansiosta. Myös valot ja laitteet suljetaan nykyisin ruokatauon ja osittain kahvitaukojenkin ajaksi.
 • Kohti paperitonta toimistoa
  Paperia kului toimistossamme n. 18 % vähemmän vuonna 2022 kuin vuonna 2021. Alkuvuodesta tuotannonohjausjärjestelmäämme kehitettiin niin, että se mahdollistaa paperittomuuden toimistossamme. Tämän myötä esimerkiksi tarjouksia ei tarvitse enää tulostaa. Lisäksi olemme vähitellen siirtyneet arkistoinnissa sekä varastointi- ja tuotetiedoissa digitaalisuuteen.
 • Kotimaisten materiaalien osuuden lisääminen tuotteissa ja valmistuksessa
  Tänä vuonna löysimme sopivan toimittajan kapeisiin teräskehyksiin, joten jatkossa kaikki tilaamamme kehykset ovat kotimaisia.

Vastuullisuustavoitteemme vuodelle 2023

1. Kierrätetyn materiaalin mahdollisuudet tuotteissa

Vuoden 2023 aikana tulemme kartoittamaan, onko markkinoilla meidän laatuvaatimuksiimme ja tuotantoomme sopivia materiaaleja saatavilla, jotka olisivat osittain tai kokonaan valmistettu kierrätysmateriaaleista.

2. Kiertotalouden mahdollisuuksien tutkiminen

Yksi vastuullisuustavoite tälle vuotta on kiertotalouden mahdollisuuksien tutkiminen. Kiertotalous tarkoittaa sitä, että uusien tuotteiden valmistamista pyritään vähentämään esimerkiksi huoltamalla ja korjaamalla vanhoja tuotteita sekä valmistamalla niitä olemassa olevista materiaaleista. Myös tuotannossa hukkamateriaalin ja jätteen syntymisen tulisi olla mahdollisimman vähäistä. Tuotannossamme syntyvä ylijäämämateriaali kierrätetään jo nyt, ja tänä vuonna valmistuva uusi tuotantolinjastomme tulee parantamaan entisestään materiaalitehokkuutta. Aiomme tänä vuonna myös kartoittaa uusia tapoja, joilla materiaalejamme ja tuotteitamme voisi hyödyntää kiertotalouden näkökulmasta. 

3. Paperin vähentäminen

Paperin vähentäminen oli vastuullisuustavoitteissamme jo vuonna 2022, ja onnistuimmekin vähentämään paperin määrä toimistossamme 18 %. Työ kuitenkin jatkuu vielä tänä vuonna, sillä edelleen paperit ovat isossa roolissa tilaus-toimitusketjussamme. Tavoitteena on paperiton toimisto, ja tänä vuonna pyrimme saamaan ainakin tilauspaperien kierron tuotannossamme sähköiseen muotoon. 

4. Hiilijalanjäljen ja verojalanjäljen laskeminen

Tänä vuonna tavoitteenamme on yrityksemme hiili- ja verojalanjäljen laskeminen. Hiilijalanjälki tarkoittaa tuotteidemme valmistamisesta aiheutuvaa ilmastokuormaa koko sen elinkaaren aikana. Verojalanjälki puolestaan kertoo yrityksen toiminnasta kertyvien verojen määrästä sekä niiden vaikutuksista yhteiskunnassa.

Jaamme Instagramissa säännöllisesti kuulumisia, kuinka vastuullisuustavoitteemme etenevät.

Seuraa meitä Instagramissa!

Haluatko sinä kotimaiset liukuovet tai kaapiston kotiisi?

Pyydä tarjous, niin ohjaamme tarjouspyyntösi lähimmälle jälleenmyyjälle.

Pyydä tarjous