Remontti tulossa, harkitsetko peililiukuovia eteiseen?

Remonttikohteena eteinen? Peililiukuovilla saat helposti upean muutoksen eteistilaan. Katso kuvia muutoskohteistamme ja huomaa ero!
27.06.2019

Remontti peililiukuovet eteiseen

Peililiukuovilla uutta ilmettä eteiseen

Remontti mielessä? Kaipaako eteinen uutta ilmettä? Olemme useassa blogikirjoituksessa puhuneet siitä, kuinka eteistilat jäävät sisustuksessa ja rakentamisessa yleensä muiden tilojen jalkoihin. Eteistilat ovat kuitenkin se ensimmäinen asia, jonka kodissasi vierailevat ihmiset näkevät. Ensivaikutelman voi antaa vain kerran!

Olemme nyt saaneetkin mukavasti kyselyjä, millä tavalla eteistiloihin saataisiin muutosta? Olemme aikaisemmin esitelleet blogissamme eteistilan ratkaisuja kenkätelineiden muodossa. Yksi esittelemistämme kenkätelineistä on Kopina eteistaso, joka toimii kenkätelineen ja laskutilan tyylikäänä yhdistelmänä. Lue lisää siitä, kuinka voit saada Kopinan avulla eteisen järjestykseen!  Mikäli kenkäsäilytys on teidän kohteessanne kunnossa, on hyvä keskittyä muihin keinoihin joilla saadaan uutta ilmettä eteistilaan.

Eteinen on usein pimeä ja ikkunaton tila. Usein eteinen on käytävämäinen, ja se ei useasti sisällä muita toimintoja kuin ulkovaatteiden säilytystarpeen. Kolme helppoa keinoa saada eteiseen uutta ilmettä on

  • Lisätä tilan valoisuutta
  • Lisätä säilytysratkaisuja, piilota sotku!
  • Rauhoita tilaa

 

Peililiukuovet eteiseen

Syvennyksessä avonaulakossa roikkuvat takit ja kenkähyllyllä oleva kasa kenkiä ei anna parasta kuvaa asunnostasi. Helppo ja kätevä tapa rauhoittaa eteistilaa on asentaa syvennyksen eteen lattiasta kattoon asti ulottuvat peililiukuovet. Peililiukuovien hankinta eteiseen on helppo ja kätevä tapa nostaa eteistilojen tasoa. Peililiukuovet  peittävät taaksensa ”kaaoksen” ja rauhoittavat tilaa. Mikäli liukuoviin valitaan täytteeksi esimerkiksi kirkas peili, saadaan samalla kertaa ratkaistua useampi ongelma. Kirkkaalla peilillä varustetut peililiukuovet lisäävät tilan avaruutta ja valoisuutta huomattavasti. Kaipaatko lisää tietoa peililiukuovista? Löydät lisätietoja tästä linkistä.

Peililiukuovet eteiseen – Remontti esimerkki 1.

Tyypillinen käytävämäinen eteistila, sillä erolla että huoneessa on luonnonvaloa tuova suuri ikkuna. Eteistilan valoisuutta on lisätty asentamalla eteistilaan tehokkaat led spotit, joilla tila saa tyylikkään valaistuksen. Peililiukuovien kirkas materiaali ja hopeinen leveä kehys tuovat tilaan avaruutta ja tehostavat hienosti luonnon- ja spottivalojen tehoa. Eteistilassa kirkas peili on myös erittäin toimiva valinta, sillä yleensä liukuovesta tulee katsottua viimeisenä ennen uloslähtöä miltä sitä tänään näyttääkään.

Peililiukuovet tähän kyseiseen aukkoon leveys 2500mm x korkeus 2500mm, hinta 576,00 euroa

Eteinen kirkas peili

Peililiukuovet eteiseen – Remontti esimerkki 2.

Tässä eteistilassa ja kohteessa panostettiin näyttävyyteen, toimivuuteen ja käytettävyyteen. Tässä eteistilassa halutiin saada avohyllytilaa, erillistä kenkäsäilytystilaa, istuintilaa ja näyttävät liukuovet katseenvangitsijaksi. Rohkea sisustaja ja ennakkoluulottomat materiaalivalinnat korostavat asukkaan persoonaa, jota sisustuksessa kannattaa tuoda rohkeasti esille! Liukuovikaapiston taakse on piilotettu paljon käytettävyyttä helpottavia toimintoja, kuten rullakiskokorit, laatikostot, kenkätelineet ja siivouskaappi. Tässä kuvassa olevassa liukuovissa on yhdistetty upeasti mustaa ja puhtaanvalkoista lasia sekä leveää hiekka kehystä.

Peililiukuovet tähän kyseiseen aukkoon leveys 2359mm x korkeus 2500mm, hinta 832,00 euroa

 

Liukuovet eteisessä

 

Peililiukuovet eteiseen – Remontti esimerkki 3.

Tässä uudiskohteessa on huomiotu eteisen tarpeet upeasti jo suunnitteluvaiheessa. Tila tulvii luonnonvaloa, avaruutta, ilmavuutta ja tilaa. Upean eteistilan kruunaa hieno porrasrakenne, joka on tehty ilmavaksi ja näin ollen se entisestään keventää eteistilan tuntua. Tässä kohteessa ei tarvittu maksimoida enää valoisuutta tai avaruutta liukuovissa, vaan sisustusratkaisuiden kanssa voitiin olla luovia. Peililiukuoviin valittiin hopeinen alumiiniprofiili Aalto tuomaan hieman pehmeää muotokieltä, ja jatkamaan porraskaiteen pyöreää muotoa. Peililiukuovet jaettiin kolmeen osaan, joissa ylähäällä ja alhaalla taustamaalattu lasi, ja keskellä kirkas peili.

Peililiukuovet tähän kyseiseen aukkoon leveys 3000mm x korkeus 2480mm, hinta 1119,00 euroa

 

Eteiskaapisto

 

Peililiukuovet eteiseen – Remontti esimerkki 4.

Esittelimme tämän 70-luvulla rakennetun kerrostalohuoneiston muutoksen referenssinä viimevuoden loppupuolella. Tässä kohteessa asiakkaalla oli ongelmana kaikki edellä mainitut asiat. Pimeä kapea tila, ei lainkaan säilytystilaa, seinässä sulaketaulu ja valokatkaisija, sekä käytännössä olematon syvyys kaapistolle. Asiakkaalle nämä oli ongelmia,  meille nämä asiat olivat kuitenkin normaalia arkea ja asioita joita osaamme ratkaista. ”Edullisemmallakin oltaisiin päästy, mutta esimerkiksi valoisuutta tuovasta led-valolipasta en luopuisi enää mistään hinnasta”, Asiakas toteaa remontin päätyttyä.

Peililiukuovet tähän kyseiseen kaapistoon, valkoisella kapealla kehyksellä leveys 2400mm x korkeus 2484mm, hinta 692,00 euroa

Eteisen muutos

 

Peililiukuovet eteiseen – Remontti esimerkki 5.

Eteistilan liukuovissa ei ole pakko olla peiliä. Tässä kohteessa vastassa oli toimimaton eteistila, saranovien ja avonaulakon yhdistelmänä. Kokonaisuus oli erittäin rauhaton, ja eteistilasta puuttui täysin ne toiminnot joita siellä kaivattiin. Eteistilan ulkoasu ei vastannut myöskään millään tavalla muun asunnon tyyliä. Tässä kohteessa asiakas halusi valita peililiukuoviensa materiaaliksi puhtaanvalkoista taustamaalattua lasia, jolla tilaan saatiin tuotua kiiltäväpintaista ja heijastavaa pintaa. Taustamaalattu lasi on myös erinomainen valinta lapsi tai eläinperheisiin, sillä verrattuna kirkaaseen peiliin, sen etuna on se ettei siinä näy sormenjäljet niin helposti.

Peililiukuovet, kapealla kehyksellä tähän kyseiseen aukkoon leveys 1400mm x korkeus 2450mm, hinta 532,00 euroa

Eteisen muodonmuutos

Lataa liukuoven ostajan opasRemontti

Kerralla oikein! Kattava opas liukuovien valintaan – kaikki materiaaleista asennukseen

Kauniissa kodissa mieli lepää ja mikä olisikaan vaivattomampi tapa uudistaa kodin ilmettä kuin liukuovien hankinta. Liity uutiskirjelistallemme, lataa laatimamme ostajan opas ilmaiseksi ja takaamme, että hankit unelmiesi liukuovet helposti oppaan vinkkejä noudattamalla.

Tässä oppaassa kerromme, kuinka liukuovien hankinnassa kannattaa edetä ja mitä suunnittelussa on hyvä huomioida. Mittaus, liukuovimateriaalien ja -kehysten valinta ja lisävarusteiden tarve ovat käytännönläheisen oppaamme keskeisimpiä aiheita, joita käsitellään esimerkein ja ammattilaisvinkeillä ryyditettynä.

Olemme koonneet liukuovien hankinnan tärkeimmät vinkit ja parhaat käytännöt yksiin kansiin, jotta sinun hankintasi menisi kerralla oikein! Ole hyvä, liity uutiskirjelistallemme ja saat maksuttoman oppaan lahjaksi.

 

Mitä peililiukuovet sitten maksavat kohteeseesi?

Tässä blogikirjoituksessa on yritetty hieman tuoda esille myös hintatietoutta liukuovien osuudesta, eteisen remonttia suunnitellessa. Peililiukuovien hinta määräytyy kuitenkin tapauskohtaisesti, asiakkaan antamien mittojen, asiakkaan valitsemien materiaalien ja asiakkaan valitsemien lisävarusteiden mukaan. Peililiukuovista saat helposti kysyttyä tarjousta jälleenmyyjiltämme tai suoraan meiltä, mikäli lähialueeltasi ei löydy jälleenmyyjiämme. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään, vaan kysy rohkeasti ammattilaisen apua eteisen liukuovikaapistojen suunnitteluun.

Voit halutessasi pyytää tarjouspyynnön peililiukuovistasi tästä linkistä.

Kokonaisvaltaista eteisremonttia suunnitellessa myös kenkien säilytys kannattaa ottaa huomioon. Joskus kuitenkin on niin, että erillistä kenkätelinettä ei haluta, tai se ei mahdu eteistilaan. Ratkaisuna tähän voisi toimia kaapiston sisäpuolelle asennettavat kenkätelineet. Kirjoitimme blogitekstin siitä, kuinka kenkäkaaoksen voisi taltuttaa. Lue lisää täältä!