Remontti tulossa – harkitsetko peililiukuovia eteiseen?

Peililiukuovet eteiseen ovat hyvä valinta, kun teet eteiseen remonttia. Katso kuvia muutoskohteistamme ja huomaa ero!
27.06.2022

Peililiukuovet eteiseen – monta hyvää syytä!

Peililiukuovet eteiseen remontin yhteydessä – lisää valoisuutta, piilota sotkut ja rauhoita tila! Olemme aikaisemmin esitelleet blogissamme eteistilan kalusteratkaisuja sekä kenkätelineitä. Mikäli ajatuksena on tehdä kevyttä remonttia, ovat peililiukuovet eteiseen monestakin syystä loistoratkaisu. Eteinen kun on usein pimeä, käytävämäinen ja ikkunaton tila, joka ei sisällä muita toimintoja kuin ulkovaatteiden säilytyksen. Peililiukuovet lisäävät eteiseen tilantuntua ja piilottavat kaapistojen sotkut!

Eteistilat jäävät sisustuksessa ja rakentamisessa yleensä muiden tilojen jalkoihin. Eteistilat ovat kuitenkin se ensimmäinen asia, jonka kodissasi vierailevat ihmiset näkevät. Ensivaikutelman voi antaa vain kerran! Esittelemme seuraavaksi viisi erilaista remonttia, joissa peililiukuovilla on nostettu eteisen ilmettä.

Peililiukuovet eteiseen syvennyksen eteen – Remonttiesimerkki 1.

Peililiukuovet eteiseen syvennykseen ovat helppo ja edullinen tapa remontoida eteinen

Peililiukuovet eteisessä olevan syvennyksen eteen ovat hyvä valinta kuvanmukaiseen tyypilliseen käytävämäiseen tilaan. Syvennyksessä avonaulakossa roikkuvat takit ja kenkähyllyllä oleva kasa kenkiä eivät anna parasta kuvaa asunnosta. Helppo ja kätevä tapa rauhoittaa eteistilaa on asentaa syvennyksen eteen lattiasta kattoon asti ulottuvat peililiukuovet. Peililiukuovet  peittävät taaksensa ”kaaoksen” ja rauhoittavat tilaa.

Esimerkin peililiukuovien materiaalina pronssi peili ja kehyksenä musta Twin-alumiinikehys. Ovet varusteltu hidastimilla. Aukon mitat L: 3000 mm ja K: 2500 mm. Vastaavan kokonaisuuden hinta 1400 €

Liukuovien vaihtaminen uusiin  – Remonttiesimerkki 2.

Peililiukuovet eteiseen on edullinen tapa kodin ilmeen muuttamiseen

Mikäli eteisestä löytyy tarpeitasi vastaava kaapisto, mutta sen ilme on vanhentunut, on liukuovien vaihtaminen uusiin hyvä ratkaisu. Tässä kohteessa vanhat tammiset liukuovet eivät enää sopineet asunnon muuhun sisustukseen, joten ne päädyttiin vaihtamaan peililiukuoviin. Kodin ilme raikastui huomattavasti! Luonto ja kukkaro kiittävät, kun vanhaa muokkaamalla vältyttiin kokonaan uuden kaapiston ostamiselta ja isommalta remontilta. 

Mikäli liukuoviin valitaan pinnaksi esimerkiksi kirkas peili, saadaan samalla kertaa ratkaistua useampi ongelma. Kirkkaalla peilillä varustetut peililiukuovet lisäävät tilan avaruutta ja valoisuutta huomattavasti. Kaipaatko lisää tietoa peililiukuovista?

Materiaalina on kirkas peili ja musta kapea teräskehys. Liukuovissa on myös hidastimet. Aukon koko L: 1400 mm ja K: 2390 mm. Vastaavien ovien hinta 700 €.

Saranaovien vaihtaminen liukuoviin – Remonttiesimerkki 3.

Liukuovet saranaovien tilalleLiukuovet vanhaan vaatekaappiin tuo uutta ilmettä kotiin

Löytyykö eteisestäsi saranaovikaapit? Oletko miettinyt niiden vaihtamista liukuoviin? Rohkaisemme tähän muutokseen, sillä liukuovissa on paljon etuja verrattuna saranaoviin. Ne vievät aukon edestä vain 100 mm, mikä on huomattavasti vähemmän kuin saranaovet avattuna. Ylläolevassa asunnossa kaivattiin eteiseen peiliä, joten saranaovet saivat väistyä peililiukuovien tieltä. Huima muutos valoisuudessa!

Kohteeseen asennettiin peililiukuovet kaapiston eteen kirkkaalla peilillä ja valkoisella leveällä teräskehyksellä sekä hidastimilla. Aukon L: 1530 mm ja K: 2320 mm. Vastaavien ovien hinta 730 €.

Peililiukuovikaapisto naulakon tilalle – Remonttiesimerkki 4.

Eteisen säilytysPeililiukuovet eteiseen tuovat valoisuutta ja järjestystä tilaan

Joskus eteiseen tarvitaan kerta kaikkiaan lisää säilytystilaa. Tässä kodissa eteisessä oli ainoastaan naulakoita, mutta tämä ei palvellut lainkaan lapsiperheen tarpeita. Naulakot näyttivät epäsiisteiltä, eivätkä kengät pysyneet lainkaan järjestyksessä. Perhe päätyi hankkimaan tilaan peililiukuovikaapin, jonne saatiin hyvin mahtumaan perheen ulkovaatteet ja kengät. Eteiseen kaivattiin myös peiliä, joten liukuovet peilillä olivat täydellinen ratkaisu. Eteinen ei myöskään tilana ollut iso, joten peililiukuovien tilaa tuova efekti toivotettiin ilolla tervetulleeksi.

Kaapiston sävyiksi valikoitui lehtikuusi ja valkoinen sileä levy. Lisätarvikkeina korit, hyllyt, vaatetangot, laatikot sekä ulosvedettävä kenkäteline. Ovina peililiukuovet kirkkaalla peilillä ja valkoisella kapealla teräskehyksellä sekä hidastimilla. Kaapiston koko L: 1470 mm x K: 2120 mm x S: 600 mm. Vastaavanlainen kaapisto maksaa n. 1700 €.

Peililiukuovikaappi lapsiperheeseen – Remonttiesimerkki 5.

Peililiukuovi eteiseen on monen remontoijan ykkösvalinta

Tässä tilassa oli vanha, toimimaton kaappi. Kyseinen kaappi oli erikoinen nurkkaratkaisu, eikä se miellyttänyt ulkonäöllisesti. Tämän perheen eteiseen haluttiin peililiukuovet ja lisää järkevää säilytystilaa. Vanha kaappi purettiin ja tilalle asennettiin peililiukuovikaappi, joka suunniteltiin perheen tarpeet huomioon ottaen. Lopputuloksena avara eteistila, joka helpottaa huomattavasti perheen arkea!

Liukuovikaapin levymateriaalina on musta väre. Peililiukuovissa on kirkas peili ja mustat kapeat teräskehykset sekä hidastimet. Kaapistossa hylly- ja tankotilaa sekä laatikoita. Mitat – L: 2000 mm, K: 2360 mm, S: 600 mm. Vastaavan kaapiston hinta n. 1800 €.

Lataa liukuoven ostajan opasRemontti

Kerralla oikein! Kattava opas liukuovien valintaan – kaikki materiaaleista asennukseen

Kauniissa kodissa mieli lepää, ja mikä olisikaan vaivattomampi tapa uudistaa kodin ilmettä kuin liukuovien hankinta. Lataa laatimamme ostajan opas ilmaiseksi ja takaamme, että hankit unelmiesi liukuovet helposti oppaan vinkkejä noudattamalla.

Tässä oppaassa kerromme, kuinka liukuovien hankinnassa kannattaa edetä ja mitä suunnittelussa on hyvä huomioida. Mittaus, liukuovimateriaalien ja -kehysten valinta ja lisävarusteiden tarve ovat käytännönläheisen oppaamme keskeisimpiä aiheita, joita käsitellään esimerkein ja ammattilaisvinkein.

Olemme koonneet liukuovien hankinnan tärkeimmät vinkit ja parhaat käytännöt yksiin kansiin, jotta sinun hankintasi menisi kerralla oikein! 

 

Mitä peililiukuovet sitten maksavat kohteeseesi?

Tässä blogikirjoituksessa on tuotu esille myös hieman hintatietoutta eteisen remonttia suunnitellessa. Peililiukuovien hinta määräytyy kuitenkin tapauskohtaisesti mittojen, valittujen materiaalien ja lisävarusteiden mukaan. Peililiukuovista saat helposti tarjouksen ottamalla yhteyttä jälleenmyyjiimme tai täyttämällä tarjouspyyntölomakkeemme. Ammattilaisemme auttavat mielellään liukuovikaapistojen suunnittelussa!