Siivouskaappi suunnittelun kohteena

Siivous ei välttämättä ole kaikkien lempipuuhaa, mutta siitä voi tehdä hitusen mielekkäämpää hyvillä välineillä ja toimivalla siivoustarvikkeiden säilytysjärjestelmällä. Siivouskaapin suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon muun muassa käytännöllisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat. Tässä muutama vinkki suunnitteluun.
21.06.2018

Siivouskaappi kodinhoitohuoneessa on käytännöllinen ratkaisu

Siivouskaappi ja mistä sen suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle?

Siivouskaappi suunnitelmissa? Aloita miettimällä, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä.

Ensimmäinen merkittävä asia on siivouskaapin optimaalinen sijoittaminen. Tuskin haluat esitellä siivousvälineitäsi vieraillesi? Paras paikka on siis sellainen, jossa kaapin sisältö ei osu heti silmiin, eikä se ole muutoinkaan tiellä. Hyviä paikkoja ovat esimerkiksi eteiskaappikokonaisuuden yhteydessä tai liukuovikaapistossa keskivaiheilla, jolloin siivouskaapin salaisuudet eivät paljastu heti ensimmäisenä ovea avatessa.

Seuraavaksi kannattaa listata, mitä siivouskaapissa on tarpeen säilyttää. Mitä sinun kaappisi sisältää: silityslaudan, mopin, sangot, rätit, imurin? Usein kotien siivouskaapit kätkevät sisälleen hurjan määrän tavaraa. Sijoita siivouskaappiin ainoastaan ne välineet, joita tarvitset säännöllisesti. Näin vältyt räjähdysvaarassa olevalta kaapilta.

Siivouskaapin sisällön sijoittelussa on hyvä ottaa huomioon myös turvallisuusasiat. Älä sijoita painavia tavaroita ylös, jotta ne eivät putoa niskaan. Myrkylliset pesuaineet taas on hyvä sijoittaa ylähyllylle, jotta ne eivät vahingossa joudu perheen pienimpien käsiin.

Siivouskaappi on helppo sijoittaa vaikka kodinhoitohuoneeseen tai eteisen liukuovikaapistoon

 

Siivouskaappi fiksuin lisävarustein

Unelmien siivouskaapissa järjestys on kaiken A ja O. Kun kaikille tavaroille on oma paikkansa, on niiden käyttöönotto helppoa ja ne säilyvät ehjänä paremmin. Siivouskaapin lisävarusteilla saat helposti lisää säilytystilaa. Esimerkiksi vetolaatikot, korit, koukut ja erilaiset pidikkeet pitävät siivoustarvikkeet hyvässä ojennuksessa. Valikoimassamme on  lisävarusteita moneen tarpeeseen sekä erilaisia kalustelevystä valmistettuja siivouslokeroita, jotka lajittelevat tarvikkeet ja pesuainepullot siististi omiin karsinoihin. Täältä voit lukea tarkemmin erilaisista kaapistoratkaisuistamme.

Mirror Linen valikoimasta löydät muun muassa seuraavat suositut siivouskaapin ratkaisut ja lisävarusteet.

Metalliset siivoushyllyköt

Siivouskaappi monin kätevin ratkaisunKäytännöllinen ulosvedettävä siivousteline siivouskaappiin

Suosituin siivouskaapin pelastajamme on siivouslankahyllykkö, joka pitää imurin letkuineen aisoissa ja tarjoilee pesuaineet, rätit ja muut tavarat helposti siivousvuorossa olevalle asukkaalle. Metallinen hyllykkö on vankkaa tekoa muovisiin ratkaisuihin verrattuna. Koukut pitävät muotonsa, eivätkä väännyt ajan kuluessa. Käytännöllinen hyllykkö on myös helppo asentaa kaappiin jälkikäteen.  Hyllykokonaisuudessa on paljon erilaisia hyllyjä ja koukkuja, joissa voit säilyttää muitakin siivoustarvikkeita.

Valikoimastamme löytyy myös ulosvedettävä metallinen siivousteline. Tähän telineeseen saat kätevästi imurin letkuineen, siivouaineet ja -välineet ja vaikkapa silitysraudan. Tämä teline pitää siivouskaapin järjestyksessä ja on myös helppokäyttöinen. Ulosvedettävä siivousteline takaa nimittäin sen, ettei kaapin perälle tarvitse kurkotella, vaan siivousvälineet saa kätevästi käden ulottuville.

Silityslautaratkaisut

Silityslauta on tarpeellinen, mutta usein säilytyksen kannata haastava esine. Hyvä ratkaisu voi olla valikoimastamme löytyvä komeroon kiinnitettävä ulosvedettävä silityslauta, jonka saa otettua kätevästi käyttöön. Toisena vaihtoehtona on siivouskaapin yhteyteen asennettava silityslaudan lokero, joka toteutetaan erillisellä levyllä. 

Siivouskaappi, jossa ulosvedettävä silityslautaSiivouskaappi, jossa välikkö silityslaudalle

Sitten vaan moppi kauniiseen käteen ja siivoamaan!

Siivouskaappi haaveissa? Jätä tarjouspyyntö, niin autamme suunnittelussa!