Valaisinratkaisut liukuovikaapistoihin

Mirror Linen liukuovikaapistoihin on saatavana kattava valikoima erilaisia LED-valaisimia. Valolipat, Loisto-LEDit ja liiketunnistimella varustetut LED-valaisimet ovat yhä suositumpia liukuovikaapistojen toteutuksissa.
29.03.2018

Mirror Linen valolippa toimitetetaan valaisimet valmiiksi asennettuina ja kytkettyinä.

LED-valolippa
Mirror Linen valolippa toimitetetaan valaisimet valmiiksi asennettuina ja kytkettyinä.

 

Valaistus on tärkeä osa kodin tilojen viihtyisyyttä ja tunnelmaa. Perinteisten katto- ja jalkalamppujen lisäksi valoilla sisustaminen on yleistynyt kodin säilytyskalusteissa. Liukuovikaapistojen valaisinratkaisut ovatkin yhä suositumpia suomalaisissa kodeissa. Moni haluaa lisävaloa kaapiston mukana hämäriin tiloihin. Säilytysjärjestelmien käytön kannalta on tärkeää, että kaapistojen ja laatikostojen sisältö on helposti käyttäjän nähtävillä ja siksi liukuovikaapistojen valaistus kannattaa miettiä huolellisesti hankintaa tehdessä.

Pintojen ja tekstiilien värit vaikuttavat tarvittavaan valon määrään. Peilipinta heijastaa valoa mukavasti ja tuo tilan ja avaruuden tuntua. Tummasävyiset pinnat ja varsinkin hyvin tummat tekstiilit imevät valoa, jolloin valaistustarve on suurempi.

Suurin piirtein noin neljäsosa Mirror Linen liukuovikaapistoista toimitetaan jonkinlaisen valaistuksen kera. Erityisesti saneeraus- ja remontointikohteet ovat sellaisia, joissa lisävalo on paikallaan. Usein uudiskohteissa yleisvalaistus on toteutettu esimerkiksi upotettavien kattospottien avulla.

Mirror Linelta monenlaista valoa

valolippa

 

Mirror Linen kaikki valaistusratkaisut toteutetaan LED-valoilla. Halogeenien käytöstä on luovuttu, koska LEDit kestävät pidempään eivätkä kuluta niin paljoa sähköä kuin halogeenit. Energiaa säästävä LED soveltuu niin kohde- kuin yleisvalaistukseen. Mirror Linen käyttämät LEDit ovat sävyltään puhtaan valkoisia, jolloin valo ei ole kellertävä vaan yleisilmeeltään kirkas ja raikas.

Liukuovikaapistoissa paljon käytetty perinteinen valolippa asennetaan komeron päälle ja siinä on yleensä upotetut LEDit kaapiston liukuovien määrän mukaan. Yleensä valaistus suunnitellaan niin, että jokaista ovea valaisee yksi LED. Esimerkiksi valolippa 2 valolla ja muuntajalla hinta 110 €.

Tyypillisimmin valolippa asennetaan kytkettäväksi päälle valokatkaisijasta. Perinteisen valolipan johdossa on katkaisija ja johto kytketään asennettaessa pistorasiaan. Valmiilla virtajohdolla varustettu valolippa on helppo asentaa, kun kokoonpano ei vaadi sähköasennustöitä. Mirror Linen valolippa toimitetaan niin, että valaisimet on valmiiksi asennettu ja kytketty.

Liukuovikaapistojen modernit ja energiatehokkaat valaisimet

Toinen komeron päälle asennettava valaisinratkaisu on tyylikäs Loisto-LED. Valaisimen runko on metallin värinen ja

muotoilultaan linjakas. Tässä valaisimessa on hieman valolippaa modernimpi ulkonäkö.

Loisto-LED luo miellyttävän valaistuksen kohteisiin, joissa tarvitaan runsaasti valoa, kuten kylpyhuoneiden peilikaapistoihin ja pukeutumistilan vaatekaapiston yhteyteen.

 

2 valoa ja muuntajan sisältävän Loisto-LED-paketin hinta on 195 €.

 

Nykyään liukovikaapistoissa yhä suositumpi valaisin on liiketunnistimella varustettu LED. Tämä tarvike tuo valoa nimenomaan kaapiston sisälle, kun taas Loisto-LEDit ja valaisinlipat asennetaan kaapiston ulkopuolelle.

Esimerkiksi tanko-osan yläpuolella olevaan hyllyyn kiinnitetty LED syttyy liiketunnistimen ansiosta automaattisesti, kun liukuovikaapiston ovi avataan. Liiketunnistin-LED on erityisen helppo asentaa, koska valaisin kiinnitetään ruuveilla tai kaksipuolisella teipillä, jotka kuuluvat toimitukseen.

 

LED-valo on mainio vaihtoehto kaikkiin säilytyskalusteisiin, joiden sisällä tarvitaan riittävän tehokasta kohdevaloa. Toisinaan kaapistoihin suunnitellaan myös erilaisia korutasoja, joiden yläpuolelle valo sopii erinomaisesti.

Liiketunnistin-LED toimii paristoilla, joten se on erittäin helppo asentaa jälkikäteen lähes mihin tahansa liukuovikaapistoon. Patterit toimitetaan valaisimen mukana ja laitetta voidaan ladata myös mini-USB:n avulla. Toimituksessa mukana olevat paristot eivät kuitenkaan ole ladattavat eikä toimitus sisällä USB-johtoa, mutta sellainen löytyy useimmista kodeista. Liiketunnistin LEDin hinta on 35 €.

Panosta sinäkin liukuovikaapistosi valaistukseen ja valitse kaapistoosi sopiva Mirror Linen valaisinratkaisu. Pyydä palvelevalta Mirror Line -myyjältäsi apua valaistuksen suunnitteluun.

 

 

Kaipaatko liukuovikaapistoosi valaisinratkaisua?

Jätä tarjouspyyntö, niin suunnitellaan sinun kaapistoosi sopivin valaistus »