Kevyttä säilytystilaa kotiin vitriineillä

17.01.2020

Sirot vitriiniovet

Vitriiniovet ovat edullinen, kevyt ja siro ratkaisu kodin säilytystarpeisiin. Tyylikkäät vitriiniovet soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi tv-tasoihin, kylpyhuoneen peili- tai allaskaappeihin, erilaisiin astioiden säilytyskalusteisiin ja keittiötiloihin. Erilaiset senkit voidaan varustella saranaovien sijasta myös vitriiniovilla.

Käyttämämme vitriinimekanismi vie tilaa vain 40 mm syvyydestä, joten se soveltuu myös hyvin pieniin kalusteisiin sekä tasoihin. Liukukiskot ovat alumiinin väriset, ja vain oven alareunaan tulee vaunulista. Muuten lasiovissa ei kierrä kehystä. Tarpeen mukaan oviin on saatavilla myös lukko sekä erilaisia vetimiä.

 

Vitriinien suunnittelussa tärkeintä on mitoittaa ovet käyttötarkoituksen mukaan oikein. Jos ovi on kovin korkea, niin se ei voi olla kovin leveä. Maksimissaan oven korkeus voi olla 1600 mm. Jos taas ovi on mitoitukseltaan matala, se voi olla hyvinkin leveä.

Erikoisimmissa mitoituksissa mietitään tapauskohtaisesti vitriinin käytettävyys ja käyttökohde. Mirror Line valmistaa asiakkaan tarpeisiin koko kaapin ovineen tai toimittaa asiakkaan niin halutessa myös pelkät vitriiniliukuovet.

 

 

Kehyksettömät vitriiniovet

Kehyksetön ratkaisu tuo oveen siroutta ja usein kysyttyä minimalismia. Erityisesti, kun tarvitaan pientä ovea, on ratkaisu huomattavasti tyylikkäämpi kuin normaaleilla liukuovilla.

Liukuoveen verrattuna vitriinin lasissa on alhaalla ns. vaunulista, mutta muuten lasin reunat ovat näkyvissä. Lasi on hiottu ja laminoitu, eli lasi on kaksikerroksinen ja välissä on turvakalvo.

Vitriinit sopivat hyvin kapeisiin tiloihin. Pienissä wc-tiloissa on yleensä hyvin rajallisesti neliöitä. Saranaovet eivät monessa paikassa mahdu avautumaan, mutta vitriiniovet liukuvat leveyssuunnassa, jolloin itse kalusteen eteen ei tilaa tarvita. Usein tähän tapaan on toteutettu vitriiniratkaisut esim. wc-pöntön viereen.

 

Vitriiniovien lasi tai peili käyttötarkoituksen mukaan

Vitriinien laseihin on saatavilla paljon vaihtoehtoja. Värivalikoima on sama kuin ovissamme, joten valitsemalla samat värit vitriiniin ja muihin oviin luot yhteneväisen ilmeen kotisi säilytysratkaisuihin. Läpinäkyvät lasit, harmaa/pronssi/kirkas soveltuvat mainiosti erilaisiin astiakaappeihin. Värin valinta riippuu paljolti käyttötarkoituksesta – halutaanko lasilla peittää vai tuoda vitriinin sisältöä esille.

Tutustu tällä sivulla värivalikoimaamme. Valmistamme koko kaapiston sekä myös vitriiniovemme mittatilaustyönä tilaan kuin tilaan.

Millainen on sinun lempivitriinisi? Kysy meiltä tarjous juuri sinun kotiisi sopivasta vitriiniratkaisusta »