Liukuovi viidellä eri tyylillä – aina sisustukseesi sopivana!

Liukuovi haaveissa kotiisi? Katso viisi erilaista toteutustyyliä!
09.04.2021

Liukuovi on käytännöllinen valinta kotiin, sillä se ei saranaovien tapaan vie niin paljon tilaa kaapiston edessä. Käytännöllisyyden  lisäksi liukuovi on kaunis osa sisustusta. Lukuisten vaihtoehtojen ansiosta liukuovi voi olla huomaamaton osa muuta sisustusta, mutta halutessaan liukuovesta saa koko huoneen katseenkääntäjän! Teemme kaikki tuotteemme millilleen asiakkaan mittojen mukaan, joten liukuovet ovat mitoitukseltaan aina sopivan kokoiset juuri sinun kotiisi.

Valikoimastamme löytyy vaihtoehtoja tyyliin kuin tyyliin – oli sisustusmakusi sitten moderni, maalaisromanttinen tai teollinen. Tässä blogissa esittelemme viisi erilaista liukuovityyliä, jotka istuvat monenlaiseen sisustusmakuun!

1. Peililiukuovi

Peililiukuovi makuuhuoneessa
Kolme kirkasta peiliä kehystettynä kapealla hiekka kehyksellä.

Peililiukuovi on klassinen valinta eteiseen. Ulos lähtiessä on helppo vilkaista vielä viimeisen kerran peiliin, jotta ulkomuoto on halutunlainen ja tukka on kammattu. Yhä enemmän peilipintaa näkyy myös makuuhuoneissa. Tämä on kätevä valinta, sillä liukuovien lisäksi makuuhuoneeseen ei tarvita erikseen peiliä. Tällöin säästyy seinäpintaa muihin sisusturatkaisuihin. Peililiukuovi on hyvä valinta myös kapeisiin paikkoihin, sillä peili tuo tilaan avaruutta ja tilantuntua. Huone nimittäin näyttää kaksinkertaistuvan suuren peilipinta-alan ansiosta!

Kirkas peili on suursuosikki peililiukuovissa, mutta valikoimastamme löytyy myös harmaata ja pronssista peiliä. Erilaisilla peilipinnoilla saa oman vivahteensa huoneen tunnelmaan!

Peililiukuoviin voi tuoda lisämaustetta vaakajakolistoilla tai yhdistämällä oveen peilin lisäksi esimerkiksi lasia. Alla olevassa toteutuksessa ylä- ja alareunassa on vaakalistat, jotka tuovat mukavaa särmää liukuovien ilmeseen.

Lue lisää peililiukuovista ja erilaisista toteutusvaihtoehdoista!

Liukuovi mustilla jakolistoilla
Kolme liukuovea kirkkaalla peilillä ja mustalla kapealla kehyksellä. Liukuovissa kaksi vaakajakolistaa.
Liukuovi vaakajaoilla
Kaksi peililiukuovea kirkkaalla peilillä ja mustalla Classic Mini -kehyksellä. Ovissa 3 vaakajakolistaa.

2. Liukuovi ruudukolla

Liukuovi ruudukolla
Liukuovi ruudukolla. Ovissa kirkas peili, joka on kehystetty mustalla Twin-kehyksellä.

Tämän hetken trendikkäin valinta on ruudukko! Mikäli ruudukkolasiseinälle ei kodistasi löydy paikkaa, voidaan esimerkiksi peililiukuoveen yhdistää ruudukko. Tällaisessa ratkaisussa säilyy peililiukuovien hyödyt, kuten tilantuntu ja valoisuus, mutta lisäsärmää saadaan ruudukosta. Ruudukkoon voi yhdistää myös lasia tai levyä. Näin liukuoven saa täydellisesti sopimaan kodin muuhun sisustukseen, sillä värivaihtoehtoja riittää. Ruudukkoa on saatavilla monissa ei tyyleissä ja väreissä, sillä valinnan voi tehdä mistä tahansa teräs- tai alumiiniprofiilistamme (pl. Nano). Ruudukko muodostuu pysty- ja vaakajoista. 

Tutustu tarkemmin materiaali- ja värivaihtoehtoihimme!

ruudukkoliukuovi hopealla kehyksellä ja valkoisella lasilla
Ruudukkotyyliä voi jäljitellä myös pelkillä vaakajaoilla kuten tässä kuvassa. Materiaalina puhtaan valkoinen lasi hopeisilla kehyksillä.

 

3. Liukuovi osaksi huoneen värimaailmaa

valkoinen liukuovikaapisto
Liukuovet valkoisella sileällä levyllä ja Twin-kehyksellä.
liukuovi satiini beige -lasilla
Liukuovet satiini beige -lasilla ja valkoisella Twin-kehyksellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämän hetken nouseva trendi on se, että liukuovi sulautuu osaksi seinää ja muuta sisustusta. Liukuovi on kuin seinänjatke! Mikäli huoneeseen haluaa tällaisen efektin, voi valikoimastamme valita lasia tai levyä monessa eri sävyssä. Joskus ne kaikkein yksinkertaisimmat ratkaisut ovat niitä kauneimpia!

Toisaalta lasi- tai levypintainen yksivärinen liukuovi voi toimia kuin tehosteseinä. Väriä ja näyttävyyttä saa tällöin sopivassa määrin, jotta huoneen yleisilme säilyy kuitenkin harmonisena. Esimerkiksi mustaan väriin ihastuneelle sopiva valinta voisi olla mattamustat liukuovet, jos täysmusta seinä kuulostaa muuten liian hurjalta.

liukuovi salvianvihreällä lasilla
Kolme liukuovea salvianvihreällä lasilla ja kapealla mustalla teräskehyksellä.
musta liukuovi
Liukuovet mustalla mattalasilla ja Classic Mini -kehyksellä.

4. Liukuovi yhdistelemällä eri materiaaleja

Liukuovet, joissa toisessa ovessa peili ja toisessa musta levy
Kaksi liukuovea, joista toinen on kirkkaalla peilillä ja toinen mustalla WL-levyllä. Kehyksenä on musta kapea teräskehys.
Liukuovikaapisto kahdella eri ovimallilla
Kolme liukuovea, joista kahdessa on mattamusta lasi ja yhdessä terrakotta lasi. Hopeat kehykset ja vaakajaot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaipaatko peiliovea, mutta täyspeilipinta ei tunnu sopivan tilaan? Tällöin ratkaisusi voisi olla se, että osa ovista on peilipintaa ja osa levyä tai lasia. Tämä toimii vaikkapa makuhuoneessa, jos sinne arastelee täyspeilipintaa. Jos tahdot leikitellä väreillä, eri materiaalien yhdistäminen voisi olla toimivin vaihtoehto. Värikkään oven kaveriksi voi valita peilin tai vaikkapa mustan lasioven ilmettä rauhoittamaan.

Liukuovi kirkkaalla peilillä ja valkoisella lasilla
Kolme liukuovea kirkkaalla peilillä. Ylä- ja alareunoissa on valkoista lasia.

Meiltä onnistuu myös liukuovet, joissa on montaa eri materiaalia samassa ovessa. Samaan liukuoveen voi yhdistää peiliä, lasia ja levyä – tai vaikka kaikkia kolmea! Näistä vaihtoehdoista löytyy varmasti jokaisen kotiin sopiva, vähän persoonallisempi vaihtoehto.  Toteutusvaihtoehtoja on loputon määrä, kun tähän yhdistää vielä erilaiset vaakajakovaihtoehdot.

Liukuovi peilillä, lasilla ja levyllä
Näissä liukuovissa on samassa ovessa kirkasta peiliä, valkoista lasia ja tumma rigoletto -levyä. Kehyksenä on Classic Mini hopeana.
Liukuovi, jossa sherwood-levy ja salvianvärinen lasi
Kaksi liukuovea, joissa Sherwood-levy ja keskellä salvianvihreä lasi mustilla kehyksillä.

 

 

5. MDF-liukuovi

MDF-liukuovi mallissa ristikko
MDF-liukuovi ristikolla. Valkoinen kehys on yhdistetty valkoiseen lasiin.
MDF-liukuovi kirkkaalla peilillä
MDF-liukuovet kirkkaalla peilillä ja valkoisella ruudukolla.

MDF-ovilla saat kotiisi ripauksen maalaisromanttista tunnelmaa. Näissä ovissa peiliä tai lasia ympäröi kaunis MDF-kehys, jota on saatavissa useammassa värissä ja mallissa. Tässä mallistossa on perinteikäs design, vaikkei tämä olekaan mikään perinteisin valinta. Usein MDF-liukuoven valitsee tyylitietoinen ihminen, joka haluaa näyttävyyttä kotiinsa. Tämä on maalaisromanttisen ja talonpoikaistyyliseen sisustukseen ihastuneelle sopiva vaihtoehto. MDF-malliston suosituin tyyli on ristikko, jossa yläreunassa on kaunis risti. Kuvion keskelle voi valita peilin tai minkä tahansa lasin.

Tarkemmin MDF-liukuovien mahdollisuuksiin voit tutustua blogitekstissämme.

 

Toiveissa kauniit liukuovet kotiisi? Jätä tarjouspyyntö, niin autamme juuri oikeanlaisen tyylin valinnassa!