Usein kysyttyä

Täältä löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin liukuovista.

Kuinka paljon tilaa liukuovien mekanismi vaatii?
Liukuovien yläkiskon syvyys on 85 mm, ja alakisko on hieman tätä kapeampi. Vanhan kaapiston eteen sijoitettaessa suosittelemme jättämään liukuoville noin 10 cm tilan, jotta liukuovien ja hyllyjen väliin jää pieni ”sormirako”.

Mitä mittoja tarvitsette tarjousta varten?
Liukuovien tarjousta varten riittää aukon tarkat sisämitat: leveys ja korkeus, jotka on hyvä varmistaa useammasta kohdasta. Liukuovien mitoitus aukkoon sekä ovien limitys tehdään normaalisti tehtaalla. Olethan kuitenkin tarkkana ovien lukumäärän kanssa, jos komerossasi on ulosvedettäviä tarvikkeita!

Voiko alakiskon kiinnittää lattiaan, jossa on lattialämmitys?
Alakiskon voi tarvittaessa tilata myös kaksipuolisella teippikiinnityksellä, joka on hyvin pitävä ja siisti.

Huoneessa, johon liukuovet tulisivat, on korkeussuunnassa heittoa n. 10 mm. Onko tämä ongelma, kun ovet tulevat lattiasta kattoon?
Liukuovien pyörästöissä on säätövaraa vähintään +/- 10 mm, ja ovet toimivat hyvin vaikka heittoa hieman onkin. Liukuovet mitoitetaan korkeuksien keskiarvon mukaan ja säädetään asennusvaiheessa sopiviksi.

Haluaisin liukuovet yläkertaan, mutta siellä on vinokatto. Onnistuuko asennus siihen?
Vinokattoon on saatavilla muovinen asennuskulma, joka pystytään säätämään katon kaltevuuden mukaan. Asennuskulman eteen kannattaa tilata myös peitelevy.

Saako teiltä isoa, noin 140 cm leveää tilanjako-ovea?
Kyllä, toteutamme tilanjako-ovia jopa noin 150 cm leveinä. Näin isoissa ovissa tulee olla jakolistoja tukevoittamassa oven rakennetta ja helpottamassa sen käsittelyä kokoonpanossa. Toimitusaika näin leveille oville on myös hieman normaalia pidempi.

Huonekorkeus on talossamme n. 290 cm, voimmeko saada kattoon asti ulottuvat liukuovet?
Alumiinikehysprofiileista voimme toteuttaa jopa 3 metriä korkeita liukuovia.

Saako liukuoviinne hidastusmekanismit?
Kyllä, kaikkiin kehysprofiileihimme on saatavilla soft-close hidastinmekanismi. Hidastin nappaa oven kiinni ennen sen osumista kaapiston reunaan ja sulkee oven hitaasti loppuun. Hidastin pitää myös ovet hieman tiukemmin kiinni.

Voinko sijoittaa liukuovet kosteaan tilaan?
Alumiinikehysprofiilit soveltuvat mainiosti myös kosteisiin tiloihin ja jopa ulos erilaisiin terassilasitusratkaisuihin.

Voinko asentaa liukuovet olemassa olevan kaapiston rungon sisälle?
Yleensä vanhoissa kaapistoissa hyllyjen ja päätylevyjen syvyysmitta on sama, jolloin liukuovet eivät mahdu olemassa olevan kaapiston runkojen sisäpuolelle. Helpoin ratkaisu on tilata toiseen tai molempiin reunoihin kaapistoa uudet päätysivut n. 10 cm olemassa olevaa runkoa syvempänä ja asentaa tälle välille liukuovet. (ks. alla oleva havainnekuva)

Liukuovet vanhan kaapiston eteen

Kysyttävää?

Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Ota yhteyttä