Usein kysyttyä

Täältä löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin LADON Ovista

Usein kysyttyä LADON Ovista:

 

Saako kauttanne muun kokoisia LADON Ovia?

Kyllä saa! Valmistamme LADON Ovia mittojen mukaan kotimaisesta kuusesta ja männystä. Ota yhteyttä kun haluat tarjouksen erikokoisesta ovesta.

Paljonko on pyörästöjen / hidastimien kantavuus?

Maksimipaino pyörästömekanismeille sekä hidastimille on 60 kiloa. Pyörästömekanismi ja hidastimet on suunniteltu kestämään 60kg painoista ovea. Yli 60kg painoisen oven käsitteleminen ei ole enää mielekästä, eikä mekanismin takuu ole voimassa yli 60kg painoisissa ovissa.

Minkä kokoiseen aukkoon ovi sopii?

Verkkokaupamme oven vakiokoot ovat 914mm ja 1067mm leveät. Suosittelemme, että ovi on hieman aukkoa leveämpi jotta se peittää aukon kunnolla, sillä ovi ei kulje tiiviisti aukon edessä. Aukon maksimi on siis n. 900mm ja 1050mm.

Vakio oven koko on 2134mm korkea. Aukon korkeus voi tällöin olla maksimisimmaan 2120mm. Oven kokonaiskorkeudeksi tulee tällöin 2277mm. LADON Oven korkeuteen tulee lisäksi pyörästön korkeus, joka on oven yläreunasta mitattuna 128 mm.

Valmiiden LADON Ovien lisäksi on valikoimassa mittamuuttuva LADON Ovi. Ovi voidaan valmistaa juuri sinun aukkoon sopivaksi, jolloin huonekorkeus ja aukon mitat voidaan ottaa huomioon. Tästä pääset tutustumaan tuotteeseen.

Paljonko on mekanismin kantavuus?

Itse liukumekanismi on kestävä ja vahva. Liukukisko on valmistettu raudasta. Normaalissa käytössä ei liukumekanismin kestävyydelle ole epäilystä. Suurinta huomiota kannattaa kiinnittää seinämateriaalin kestävyyteen, johon tuote kiinnitetään. Betoni, kivi ja tiiliseinät kestävät LADON Oven painon ongelmitta. Mikäli kyseessä on esim. gyproc seinä, tulee kiskon kiinnitysruuvit asentaa runkojaon kohdille. Seinämateriaalin kestävyyden varmistaminen on asiakkaan vastuulla.

Missä ovia pystyisi näkemään / testaamaan?

Tällä hetkellä LADON Ovea pääset testaamaan seuraavien jälleenmyyjiemme luona:

Onko mahdollista saada värimalli / näyte LADON Ovesta?

Valitettavasti tällä hetkellä ei ole saatavilla värimalli / näytepaloja. Tuote on laajasti esiteltynä nettisivuillamme, jossa pääset tutustumaan tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin tarkasti. Tuotteet on myös nähtävillä edellä mainittujen jälleenmyyjiemme luona.

Voiko oven laittaa kosteaan tilaan? Entä pelkän mekanismin?

LADON Ovi on suunniteltu vain sisätiloihin, normaalien välioven tavoin. LADON Ovea tai sen mekanismia ei tule asentaa ulkotiloihin tai kosteaan tilaan. Tasaiset kokopuiset pinnat voivat vinoutua, kaareutua tai lommoutua kosteuden vaikutuksesta. Kokopuista ovea ei pidä myöskään asettaa alttiiksi voimakkaille lämmön tai kosteuden muutoksille. LADON Oven voi kuitenkin asentaa normaalin huoneen ja pukeutumistilan / kodinhoitohuoneen välioveksi, mutta tila jossa LADON Ovi olisi yhteydessä kostean tilan kanssa, ei suositella.

Yleisissä tiloissa ja julkisessa käytössä tuotteen kohdalla käytetään kevennettyä takuuehtoa.

Tarkemmat käyttö / huolto ja takuuohjeet löydät täältä.

Voiko liukukiskoa lyhentää? Jos voi niin millä?

Kyllä voi. LADON Oven liukukiskoa on mahdollista lyhentää helposti esim. kulmahiomakoneella (rälläkkä). LADON Oven kiskon voi myös lyhentää rautasahalla, mutta kiskon paksuuden johdosta on helpompaa käyttää kulmahiomakonetta. Huomiothan, että kiskoa lyhentäessä voi olla tarpeellista porata uusia kiinnitysreikiä liukukiskon kiinnikkeille. Huomioithan, että liukukiskon muokkaaminen poistaa tuotteen kohdalta takuun, eikä tuote ole enää tämän jälkeen verkkokauppaehtojen mukaisesti palautuskelpoinen.

Haluaisin tehdä oman LADON Oven. Kuinka paksu materiaali pitää olla minimissään / maksimissaan mekanismiin?

LADON Ovessa mukana tulevat ruuvit sopivat 35-40mm paksulle materiaalille. Asiakkaamme on kuitenkin käyttäneet esim 20mm vaneria LADON Ovi mekanismissa, sekä yli 40mm paksua materiaalia. Eri paksuisten materiaalien kanssa ruuveja voidaan joutua lyhentämään tai hankkimaan uudet pidemmät ruuvit.

Tuleeko ovi kiinni alaosasta? Miten alaohjuri toimii? Onko pakko laittaa?

Sekä LADON Ovi valmis-paketeissa että pelkissä kiskomekanismeissa tulee mukana yksi lattiakiinnitteinen alaohjuri. Alaohjuri estää oven heilumisen ja mahdollisen putoamisen kiskolta, joten sen asentaminen on erittäin tärkeää. Tarvittaessa ohjurin voi myös liimata paikoilleen. Lisätarvikkeena voi tilata myös seinäkiinnitteisen alaohjurin.

Miten alaohjurin asennus jos on laattalattia / laattaseinä?

Paketin mukana tulee yksi lattiakiinnitteinen alaohjuri. Sen voit halutessasi kiinnittää myös liimalla. Lisätarvikkeena tilattavissa on myös seinäkiinnitteinen alaohjuri.

Mitä pitää huomioida ala-ohjurin kanssa jos itse tekee oven?

Voit halutessasi käyttää joko 2 puoleista ala-ohjuria tai sitten ajaa n.8mm leveän ohjuriuran oven alareunaan ohjurille.

Onko LADON Oven asentaminen helppoa?

Kyllä on! LADON Oven toimituksen yhteydessä saat asennusohjeet (Jotka voit halutessasi ladata myös täältä), joita noudattamalla asennus onnistuu hienosti! Suosittelemme asennukseen 2 henkilöä.

Oheiselta videolta näet LADON Oven asentamisen käytännössä.

LADON Oven asennus

Jäikö jotakin askarruttamaan tuotteesta? Etkö löytänyt vastausta?  Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiisi koskien LADON Ovia.

Ota yhteyttä

  • Rekisteri- ja tietosuojaseloste