Usein kysyttyä

Täältä löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin LADON Ovista

Usein kysyttyä LADON Ovista:

Paljonko on pyörästöjen / hidastimien kantavuus?

Maksimipaino pyörästömekanismeille sekä hidastimille on 60 kiloa. Pyörästömekanismi ja hidastimet on suunniteltu kestämään 60kg painoista ovea. Yli 60kg painoisen oven käsitteleminen ei ole enää mielekästä, eikä mekanismin takuu ole voimassa yli 60kg painoisissa ovissa.

Mitä toimitus sisältää? Sisältääkö oven hinta myös kiskon?

Meillä on kaksi toimituskokonaisuutta. Valmispaketti on täydellinen asennuspaketti, joka sisältää oven, rustiikkisen mattamustan pyörästökiskomekanismin, mattamustan vetimen, lattiakiinnitteisen alaohjurin, korokelaudan sekä  tarvittavat ruuvit ja mutterit. Kipsilevyseinälle tulee itse hankkia sopivat ruuvit ja kipsilevyankkurit. Jos ovi löytyy omasta takaa, voit tilata myös pelkän pyörästökiskomekanismin. Katso näiden vaihtoehtojen tarkemmat toimitussisällöt verkkokaupastamme.

Voinko tilata pelkän ovilehden?

Valitettavasti myymme LADON Ovia ainoastaan ovipakettina, joka sisältää myös kiskopaketin. 

Minkä kokoiseen aukkoon ovi sopii?

Ladon oven vakiokoot ovat 914mm ja 1067mm leveät. Suosittelemme, että ovi on hieman aukkoa leveämpi jotta se peittää aukon kunnolla, sillä ovi ei kulje tiiviisti aukon edessä. Aukon maksimi on siis n. 900mm ja 1050mm.

Vakio-oven koko on 2134mm korkea. Aukon korkeus voi tällöin olla maksimissaan 2120mm. Oven kokonaiskorkeudeksi tulee tällöin 2277mm. LADON Oven korkeuteen tulee lisäksi pyörästön korkeus, joka on oven yläreunasta mitattuna 128 mm. Näiden lisäksi tarvitaan lattia- ja asennusvara. 

Haluaisin tuplaovet lähes kahden metrin levyiseen oviaukkoon, onnistuuko se?

Kyllä, tuplaovet onnistuvat. Mainitse tilausvaiheessa lisätietoihin, että ovet tulevat samaan oviaukkoon. Tiedämme silloin lisätä toimitukseen mukaan kiskoliittimen, jolla kiskot voi yhdistää. Lisäosa ei ole kuitenkaan välttämätön. 

Paljonko on mekanismin kantavuus?

Itse liukumekanismi on kestävä ja vahva. Liukukisko on valmistettu raudasta. Normaalissa käytössä ei liukumekanismin kestävyydelle ole epäilystä. Suurinta huomiota kannattaa kiinnittää seinämateriaalin kestävyyteen, johon tuote kiinnitetään. Betoni, kivi ja tiiliseinät kestävät LADON Oven painon ongelmitta. Mikäli kyseessä on esim. gyproc-seinä, tulee kiskon kiinnitysruuvit asentaa runkojaon kohdille. Seinämateriaalin kestävyyden varmistaminen on asiakkaan vastuulla.

Missä ovia pystyisi näkemään / testaamaan?

Tällä hetkellä LADON Ovea pääset testaamaan seuraavien jälleenmyyjiemme luona:

Onko mahdollista saada värimalli / näyte LADON Ovesta?

Valitettavasti tällä hetkellä ei ole saatavilla värimalli / näytepaloja. Tuote on laajasti esiteltynä nettisivuillamme, jossa pääset tutustumaan tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin tarkasti. Tuotteet on myös nähtävillä edellä mainittujen jälleenmyyjiemme luona.

Voiko oven laittaa kosteaan tilaan? Entä pelkän mekanismin?

LADON Ovi on suunniteltu vain sisätiloihin, normaalien välioven tavoin. LADON Ovea tai sen mekanismia ei tule asentaa ulkotiloihin tai kosteaan tilaan. Tasaiset kokopuiset pinnat voivat vinoutua, kaareutua tai lommoutua kosteuden vaikutuksesta. Kokopuista ovea ei pidä myöskään asettaa alttiiksi voimakkaille lämmön tai kosteuden muutoksille. LADON Oven voi kuitenkin asentaa normaalin huoneen ja pukeutumistilan / kodinhoitohuoneen välioveksi, mutta tila jossa LADON Ovi olisi yhteydessä kostean tilan kanssa, ei suositella.

Yleisissä tiloissa ja julkisessa käytössä tuotteen kohdalla käytetään kevennettyä takuuehtoa.

Tarkemmat käyttö / huolto ja takuuohjeet löydät täältä.

Soveltuuko ovi kesäkeittiön oveksi?

Emme suosittele ovea ulkokäyttöön. Sään vaihtelut voivat nimittäin tehdä tepposet. LADON Ovi on suunniteltu sisätiloihin asennettavaksi, jolloin voimme taata sen kestävyyden. Puuovi sietää jonkin verran roisketta, mutta ei jatkuvaa kosteutta.

Voiko liukukiskoa lyhentää? Jos voi niin millä?

Kyllä voi. LADON Oven liukukiskoa on mahdollista lyhentää helposti esim. kulmahiomakoneella (rälläkkä). LADON Oven kiskon voi myös lyhentää rautasahalla, mutta kiskon paksuuden johdosta on helpompaa käyttää kulmahiomakonetta. Huomiothan, että kiskoa lyhentäessä voi olla tarpeellista porata uusia kiinnitysreikiä liukukiskon kiinnikkeille. Huomioithan, että liukukiskon muokkaaminen poistaa tuotteen kohdalta takuun, eikä tuote ole enää tämän jälkeen verkkokauppaehtojen mukaisesti palautuskelpoinen.

Onko mahdollista saada pidempää kiskoa ovipakettiin?

Lisäkiskon pala onnistuu erikseen tilaamalla esimerkiksi sähköpostitse. LADON Ovi -liukuovipaketin kiskomekanismissa on hidastimet valmiina, joten hidastimia joutuu todennäköisesti siirtämään hieman, kun kiskoon lisätään jatkopala. Tämä onnistuu poraamalla kiskoon uudet reiät hidastimille ja kiinnittämällä ne ruuveilla. 

Haluaisin tehdä oman LADON Oven. Kuinka paksu materiaali pitää olla minimissään / maksimissaan mekanismiin?

LADON Ovessa mukana tulevat ruuvit sopivat 35-40mm paksulle materiaalille. Asiakkaamme on kuitenkin käyttäneet esim 20mm vaneria LADON Ovi mekanismissa, sekä yli 40mm paksua materiaalia. Eri paksuisten materiaalien kanssa ruuveja voidaan joutua lyhentämään tai hankkimaan uudet pidemmät ruuvit.

Kuinka paljon ovi heiluu kun se on alaosasta irti?

Ovi ei pääse heilumaan, koska sen alaosassa on ohjurit. Valmiissa ovipaketissa on oven pohjassa ura, johon ohjuri osuu. Se pitää ovea paikoillaan. Näin ovi on käytössä tukeva ja jämäkkä. Voit valita ovesta ja asennuspaikasta riippuen alaohjurin joko seinään tai lattiaan kiinnitettävästä mallista. Valmisovipaketin ja kiskopaketin mukana tulee vakiona lattiakiinnitteinen alaohjuri. Seinäkiinnitteisen ohjurin voit tilata lisätarvikkeena.

Miten alaohjuri toimii? Onko pakko laittaa?

Sekä LADON Ovi valmis-paketeissa että pelkissä kiskomekanismeissa tulee mukana yksi lattiakiinnitteinen alaohjuri. Alaohjuri estää oven heilumisen ja mahdollisen putoamisen kiskolta, joten sen asentaminen on erittäin tärkeää. Tarvittaessa ohjurin voi myös liimata paikoilleen. Lisätarvikkeena voi tilata myös seinäkiinnitteisen alaohjurin.

Miten alaohjurin asennus jos on laattalattia / laattaseinä?

Paketin mukana tulee yksi lattiakiinnitteinen alaohjuri. Sen voit halutessasi kiinnittää myös liimalla. Lisätarvikkeena tilattavissa on myös seinäkiinnitteinen alaohjuri.

Mitä pitää huomioida ala-ohjurin kanssa jos itse tekee oven?

Voit halutessasi käyttää joko 2 puoleista seinäkiinnitteistä ala-ohjuria tai sitten ajaa n.8mm leveän ohjuriuran oven alareunaan ohjurille, joka kiinnitetään lattiaan.

Voiko oven kiinnittää gyproc-seinään?

Kyllä voi. Saat toimituksen mukana seinään kiinnitettävän korokekiskon, jonka päälle varsinainen yläkisko kiinnitetään. Kiskon kiinnitykseen voit käyttää levyankkureita (ei kuulu toimitukseen). Ruuvit tulee kohdistaa gyprocin takana oleviin runkopuihin (koolaukset, juoksut). Näin kestävyydestä saadaan riittävä. On tärkeää kiinnittää huomiota seinän kantavuuteen. Kiinnitys on aina asiakkaan vastuulla, jos olet epävarma kysy ammattilaisen apua. Muista myös turvallisuustekijät kiinnityksessä.

Onko LADON Oven asentaminen helppoa?

Kyllä on! LADON Oven toimituksen yhteydessä saat asennusohjeet (Jotka voit halutessasi ladata myös täältä), joita noudattamalla asennus onnistuu hienosti! Suosittelemme asennukseen 2 henkilöä.

Oheiselta videolta näet LADON Oven asentamisen käytännössä.

LADON Oven asennus

Jäikö jotakin tuotteessa askarruttamaan? Etkö löytänyt vastausta?  Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiisi LADON Ovesta.

Ota yhteyttä

  • Rekisteri- ja tietosuojaseloste